Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Για όλα φταίει ο Χαϊκάλης!

του Θανάση Καρτερού
Έκανε ο βουλευτής Παύλος Χαϊκάλης τη γνωστή καταγγελία για απόπειρα χρηματισμού του. Κατέθεσε τα σχετικά πειστήρια ως όφειλε στον εισαγγελέα. Και φυσικά είναι πια δουλειά της Δικαιοσύνης να διερευνήσει την υπόθεση και να αποδώσει τα του Καίσαρος τω Καίσαρι. Πάντως να περάσει στο ντούκου μια τέτοια υπόθεση δεν είναι δυνατόν. Και πολύ περισσότερο σε στιγμές όπως οι σημερινές.

Καλώς ώς εδώ, έτσι; Καλώς επίσης βγήκαν και τα κόμματα, ακόμα και η Δημοκρατική Παράταξη του Βενιζέλου, για να ζητήσουν να φωτιστεί η υπόθεση γρήγορα και σε βάθος. Για να μη μένουν σκιές, που όπως και να το κάνεις πέφτουν σε όλους. Και ρίχνουν ακόμα πιο βαθιά στην ανυποληψία ένα πολιτικό σύστημα για τη γούνα του οποίου έχουν ήδη πολλά ράμματα οι πολίτες.
Βγήκε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με την άποψη ότι οι καταγγελίες είναι σοβαρές και πρέπει να διερευνηθούν. Κι αυτός δηλαδή στη Δικαιοσύνη απευθύνεται και από τη Δικαιοσύνη περιμένει να κάνει το χρέος της. Όπως κάθε Έλληνας. Δεν δίκασε και δεν προδίκασε, τηρώντας τη θεσμική στάση που συνάδει με τη θέση του: Κύριε εισαγγελέα, για κοιτάξτε αυτή την υπόθεση γιατί φαίνεται σοβαρή.
Καλώς και πάλι. Και πού στράβωσε παρακαλώ το πράγμα; Στη Ν.Δ. Η οποία, με εισαγγελέα τη Βούλτεψη και πρόεδρο τον Παπαμιμίκο, έσπευσε να εκδώσει ετυμηγορία: Για όλα φταίει ο Χαϊκάλης. Και ο Καμμένος. Η Ν.Δ. δηλαδή ξέρει ότι ο καταγγελλόμενος είναι αθώος. Και ένοχος είναι ο καταγγέλλων. Άρα δεν χρειάζεται περαιτέρω έρευνα. Η επίσημη Δικαιοσύνη δεν έχει παρά να επιβεβαιώσει την απόφαση της κομματικής.
Θέλετε το χειρότερο; Η Βούλτεψη εκπροσωπεί την κυβέρνηση. Η κυβέρνηση δηλαδή σπεύδει να προδικάσει ότι το όλον είναι προβοκάτσια. Καταγγέλλει μάλιστα και τον Τσίπρα, γιατί είπε ότι η υπόθεση πρέπει να διερευνηθεί. Δίνει και φωτογραφίες από τη συνάντηση Τσίπρα - Καμμένου, στην οποία ως σύμβουλος τότε του δεύτερου συμμετείχε και ο νυν κατηγορούμενος. Ιδού οι ένοχοι!
Πώς όμως ξέρουν ότι ο λεγάμενος είναι αθώος; Πώς είναι βέβαιοι ότι κάποιοι κύκλοι, επιχειρηματικοί ή άλλοι, δεν επιχείρησαν τη βρομοδουλειά; Πώς η καταγγελία ενός βουλευτή, με τα ανάλογα ντοκουμέντα, ξέρουν ότι είναι προβοκάτσια; Ας μας διαφωτίσουν. Γιατί αλλιώς η οργίλη ταραχή τους μια ερμηνεία σηκώνει: Φωνάζει ο κλέφτης...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.