Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

"Πνίγηκε" στα νερά ο καταυλισμός Ρομά Περαίας

Πάνω από 100 κάτοικοι φιλοξενούνται στο κλειστό Γυμναστήριο Περαίας
Περισσότεροι από 100 Ρομά, εκ των οποίων 40 παιδάκια, από τον καταυλισμό Ρομά στα Τσαίρια της Περαίας, φιλοξενούνται από το μεσημέρι της Τετάρτης στο κλειστό Γυμναστήριο της Άνω Περαίας, μετά την πλημμύρα που έπληξε τον καταυλισμό εξ αιτίας των έντονων τελευταίων βροχοπτώσεων.
Στην αρχή, μεταφέρθηκαν στο Γυμναστήριο τα παιδιά, όταν όμως το απόγευμα, βρέθηκε από το δήμο Θερμαϊκού πετρέλαιο και άναψαν τα καλοριφέρ, τότε, μετά από αίτημα του προέδρου της κοινότητας Ρομά Περαίας κ. Λευτέρη Καραγκούνη, μεταφέρθηκαν εκεί και πολλοί άλλοι, μεγαλύτεροι σε ηλικία για να ζεσταθούν.
Ολόκληρη η περιοχή του καταυλισμού είναι πνιγμένη στο νερό, κάτι που κάνει αδύνατη την παραμονή των ανθρώπων εκεί. Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Καθημερινότητας κ.Γιώργος Φεστερίδης, το πρωί της Πέμπτης πρόκειται να μεταφερθούν εκεί μηχανήματα για την απομάκρυνση των υδάτων.
Ο καταυλισμός Ρομά στην περιοχή της Περαίας, είναι πλημμυρισμένος από την Κυριακή, καθώς, λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης, υπερχείλισε παρακείμενο ρέμα με συνέπεια να έχουν προκληθεί μεγάλες καταστροφές. Όπως κατήγγειλε η δημοτική σύμβουλος Θεσσαλονίκης, Ελεάννα Ιωαννίδου, οι αρμόδιες αρχές δεν είχαν κινητοποιηθεί αυτό το τριήμερο, ενώ οι κάτοικοι του καταυλισμού, είχαν στοιβαχθεί στις ψηλότερες καλύβες, περιμένοντας επί ώρες βοήθεια, χωρίς όμως να υπάρξει κάποια ανταπόκριση.
Η κοινωνική οργάνωση «Γέροντας Παίσιος», επικεφαλής της οποίας είναι ο δραστήριος παπάς του Τριλόφου παπα-Χρήστος Μήτσιος και η εθελοντική ομάδα «Από Καρδιάς», μετά από ενέργειες του δημοτικού συμβούλου Γιώργου Καριώτη, μετέφεραν στους ξεσπιτωμένους, λόγω της πλημμύρας, Ρομά της Περαίας και διένειμαν φαγητό.
Όπως έγινε γνωστό, υπάρχει μεγάλη ανάγκη σε φάρμακα τόσο για τα παιδιά, όσο και για τους μεγάλους.
Δείτε τις φωτογραφίες που ανέβασε στο facebook η Ελεάννα Ιωαννίδου:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.