Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ Θερμαϊκού: Μια υπέροχη βραδιά πολιτισμού και ψυχαγωγίας

του Ακτιβιστή
Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η χθεσινοβραδινή εκδήλωση για τον πολιτισμό που οργάνωσε η ΟΜ Θερμαϊκού του ΣΥΡΙΖΑ. Η αίθουσα αποδείχθηκε πολύ μικρή για να χωρέσει όσους παραβρέθηκαν, άλλοι από τους οποίους παρέμειναν επί ώρες όρθιοι κι άλλοι αρκέστηκαν να παρακολουθούν από τον αύλειο χώρο.

Βασική προσκεκλημένη ήταν η 
Μάνια Παπαδημητρίου, ηθοποιός και βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ που ανέπτυξε τις θέσεις του κόμματός της για τον Πολιτισμό και με βάση αυτές έγινε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση. Είχε προηγηθεί προσφώνησή της από τον Παναγιώτη Ερμείδη αλλά και απαγγελίες ποιημάτων και απόσπασμα θεατρικού δρώμενου.
Και η εκδήλωση συνεχίστηκε με μια εκπληκτική πανδαισία λαϊκών και ρεμπέτικων τραγουδιών που ενθουσίασαν τους παρισταμένους και ερμηνεύτηκαν από δύο μουσικά τοπικά σχήματα τα οποία ενίσχυσε φωνητικά η Μάνια.
Εύστοχα σχολιάστηκε από φίλους που ήταν παρόντες χθες, πως είχε τη σημασία του πως ο ΣΥΡΙΖΑ απαντάει  στην ομοβροντία του ψεύδους και των εκβιασμών της συγκυβέρνησης της υποταγής (τουλάχιστον τοπικά στον Θερμαϊκό), με πολιτισμό, ποίηση, θέατρο και τραγούδι.

Από τις παρουσίες που ξεχωρίσαμε ήταν αυτές των κκ. Λίτσα Αμμανατίδου, βουλευτίνα Β' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Κουζινόπουλος επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Συμπολιτεία Θερμαϊκού, Σωκράτης Φάμελλος επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Παρέμβαση Πολιτών Δήμου Θέρμης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.