Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Αγωγή Μαυρομάτη κατά του προέδρου των εργαζομένων με σκοπό την τρομοκράτησή τους

Στα ύψη η αντιπαράθεση του δημάρχου Θερμαϊκού, Γιάννη Μαυρομάτη με το Σωματείο των εργαζομένων στο Δήμο, καθώς έφτασε στο σημείο να καταθέσει αγωγή κατά του προέδρου τους, Πέτρου Πετρίδη, για τα όσα είπε σε τηλεοπτική εκπομπή για την εκ νέου ανάθεση της καθαριότητας σε εργολάβους. Και ευθέως ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Θερμαϊκού καταγγέλει την ενέργεια αυτή της δημοτικής αρχής ως αυταρχική, που αποβλέπει στην τρομοκράτηση των δημοτικών υπαλλήλων

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Σύλλογος, έχει ως εξής:
"Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Θερμαϊκού καταγγέλει τη συνεχιζόμενη από το Δήμαρχο Θερμαϊκού προσωπική επίθεση κατά του Προέδρου του Συλλόγου. Αυτή τη φορά υπερέβη τα εσκαμμένα και κατέθεσε αγωγή κατά του Προέδρου Πέτρου Πετρίδη, για τις δηλώσεις – ισχυρισμούς του, σε τηλεφωνική παρέμβασή του στην ενημερωτική τηλεοπτική εκπομπή «ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ» της TV 100, κατά την ημέρα της απεργιακής κινητοποίησης που προκήρυξε η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στις 16 Οκτωβρίου 2017, με σκοπό να ακυρωθεί η νέα προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής, να αναθέσει σε ιδιώτη, σε αντίθεση με την  ισχύουσα νομοθεσία τις υπηρεσίες αποκομιδής, μεταφοράς και διάθεσης απορριμμάτων Δήμου Θερμαϊκού για εικοσιτέσσερις (24) μήνες, έναντι του υπερτιμολογημένου τιμήματος των 3.043.158,40€. Αφού την 1η Νοεμβρίου 2017, δεν κατάφερε να τον περάσει ενώπιον των συνεργατών του από λαϊκό δικαστήριο, απέστειλε στις 6 Νοεμβρίου στον Πρόεδρο εξώδικη πρόσκληση, για να προβεί σε τρείς μέρες, σε ανάκληση των δηλώσεων-ισχυρισμών από το ίδιο βήμα που τις εξέφρασε.
Η έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Θερμαϊκού στις 21 Νοεμβρίου 2017, την οποία ο Δήμαρχος προσπάθησε με διαδικαστικές προφάσεις να εμποδίσει να πραγματοποιηθεί, αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ να καταδικάσει τις ενέργειες του Δημάρχου κατά του Προέδρου (λαϊκό δικαστήριο, εξώδικο, έωλες και εσκεμμένα διαστρεβλωμένες προσπάθειες επίρριψης ευθυνών για θέματα που καμμιά σχέση δεν είχαν με το επίμαχο θέμα ), να εκφράσει την πλήρη στήριξη προς το πρόσωπό του και να εξουσιοδοτήσει το Δ.Σ. να προβεί σε ό,τι ενέργειες κρίνει απαραίτητες για την προστασία του. Προφανώς επειδή επιλέχθηκε να μην απαντηθεί το εξώδικο με εξώδικο, ώστε να ηρεμήσει η κατάσταση, ο Δήμαρχος το εξέλαβε ως αδυναμία και προέβη στην πρωτοφανή, πρωτόγνωρη ενέργεια κατάθεσης αγωγής.
Επιφυλασσόμενοι για κάθε νόμιμη ενέργεια, ενημερώνουμε το Δήμαρχο Θερμαϊκού ότι ο Πρόεδρος και οι εργαζόμενοι του Δήμου, δεν τρομοκρατούνται, δεν υποκύπτουν σε εκβιασμούς και προσπάθειες εκφοβισμού και ενωμένοι σαν μια γροθιά δεν θα υποστείλουν τη σημαία της υπεράσπισης του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών καθαριότητας αλλά και των άλλων υπηρεσιών του Δήμου, της προστασίας των εργασιακών τους δικαιωμάτων καθώς και της προστασίας των χρημάτων  των δημοτών και των δικών τους.
Τέλος δηλώνουμε ότι η πολιτική των διώξεων, της στοχευμένης προσωπικής επίθεσης στον Πρόεδρο των εργαζομένων (κρούσμα επαναλαμβανόμενο) και της προσπάθειας εκφοβισμού και περιστολής της συνδικαλιστικής δράσης, δεν θα περάσει.
Η  ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ  ΚΑΙ  Ο  ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ  ΔΕΝ  ΘΑ  ΠΕΡΑΣΟΥΝ
Ο  ΑΓΩΝΑΣ  ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
ΜΕ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ  ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ
ΤΟ  Δ.Σ.  ΤΟΥ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.