Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Θ. Φωτίου: "Μόνο για δομές κοινωνικής αλληλεγγύης ο χώρος του ΠΙΚΠΑ Αγίας Τριάδας

Αεροφωτογραφία του χώρου του ΠΙΚΠΑ Αγίας Τριάδας
Δεν πρόκειται να παραχωρηθεί ο χώρος του ΠΙΚΠΑ, παρά μόνο για δραστηριότητες που θα έχουν σχέση με την κοινωνική αλληλεγγύη, ξεκαθάρισε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, μιλώντας την Τετάρτη στο περιφερειακό συνέδριο για την ανάπτυξη στην Κεντρική Μακεδονία.

Η δήλωση αυτή, έγινε από αφορμή, νωρίτερα, παρέμβασης του δημάρχου Θερμαϊκού, Γιάννη Μαυρομάτη, που ζήτησε την παραχώρηση του χώρου της πρώην κατασκήνωσης στο Δήμο, λέγοντας ότι έχει έτοιμο επενδυτή για την τουριστική αξιοποίησή του.

Όπως ανέφερε στην απάντησή της η κ. Φωτίου:
"Το υπουργείο μας, με εντολή του πρωθυπουργού, θα δώσει τρία οικόπεδα για την ανέγερση σχολείων. Εμείς, δεν θέλουμε τις ιδιοκτησίες της Πρόνοιας να τις κρατάμε. Αλλά θέλουμε, οτιδήποτε γίνεται, να γίνεται για τους σκοπούς της Πρόνοιας, για δομές κοινωνικής αλληλεγγύης. Την άλλη εβδομάδα κατατίθεται στη Βουλή νομοσχέδιο που θα ορίζει με ποιους όρους παραχωρείται ένα οικόπεδο. Αυτό θα πρέπει να είναι συμβατό με τους σκοπούς της κοινωνικής αλληλεγγύης και δεύτερον, να υπάρχει ολοκληρωμένος φάκελος του Δήμου, όπου θα περιγράφει τα πάντα". Για να προσθέσει λίγο αργότερα ότι πολλά από τα οικόπεδα που ζητούνται από την Πρόνοια, είναι καταπατημένα.
Στην εισαγωγική της παρέμβαση η αναπληρώτρια υπουργός, εξηγώντας τους στόχους του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σημείωσε:
"Εμείς πιστεύουμε και πια είμαστε σε θέση και να το αποδεικνύουμε με μελέτες επιστημονικές ότι το κάθε ευρώ που δίνεται σε αυτό που λέμε κοινωνική πρόνοια - αλληλεγγύη, πολλαπλασιάζεται με έναν συντελεστή και αποδίδεται στο ΑΕΠ παραπάνω, γιατί ανοίγουν θέσεις εργασίας, γιατί κινείται η αγορά. Κάθε ένα ευρώ που αξιοποιείται για την Πρόνοια έχει δημοσιονομικό πολλαπλασιαστή στο ΑΕΠ, δηλαδή αποδίδει 1,03 έως 1,68 ευρώ, άρα συμβάλλει στην ανάπτυξη". Και πρόσθεσε:
"Δεν το κάνουμε από κοινωνική ευαισθησία, αλλά για κοινωνική δικαιοσύνη, πιστεύουμε ότι όλοι οι άνθρωποι πρέπει να είναι ίσοι. Το σύγχρονο εθνικό σύστημα κοινωνικής αλληλεγγύης στηρίζεται σε δύο πυλώνες και είναι πλήρως ψηφιοποιημένο για να χτυπήσει τη γραφειοκρατία, τις πελατειακές σχέσεις και τη διαπλοκή και στο επίκεντρό του είναι ο πολίτης", είπε η κ. Φωτίου και εξήγησε: "Το νέο κράτος κοινωνικής προστασίας είναι σύγχρονο, διαφανές και πολύ μακριά από τις λογικές πελατείας. Στόχος είναι πάντα ο άνθρωπος, η μείωση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, η στήριξη με τα κατάλληλα εργαλεία όλου του ελληνικού λαού και των ευάλωτων ομάδων τη στιγμή ακριβώς που το έχουν ανάγκη. Πρώτη μας δουλειά λοιπόν είναι να φτιάξουμε αυτό το δίχτυ αλληλεγγύης".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.