Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Γινόμαστε δότες μυελού των οστών, σώζουμε ζωές

Εκδήλωση, διοργανώνει ο Δήμος Θερμαϊκού αυτό το Σάββατο 3 Μαρτίου και ώρα 9.00 – 11.00, στο Κέντρο Υγείας της Ν. Μηχανιώνας, επιθυμώντας να είναι αρωγός σε μία εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας, που ξεκίνησε το ΚΕΔΜΟΠ (Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Πανεπιστημίου Πατρών), σχετικά με τη σπουδαιότητα της ύπαρξης εθελοντών δοτών μυελού των οστών και σε στενή συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Ν. Μηχανιώνας.

Μία σοβαρή βλάβη του μυελού των οστών οδηγεί στην παρουσίαση αιματολογικών προβλημάτων, τα οποία με τη σειρά τους καταλήγουν απειλητικά για τη ζωή μεγάλου αριθμού ανθρώπων, με την εμφάνιση σοβαρότατων ασθενειών, όπως η λευχαιμία και το λέμφωμα.
Η δυνατότητα ουσιαστικής βοήθειας προς τους ανθρώπους αυτούς είναι σήμερα εφικτή, μέσω της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών/αιμοποιητικών κυττάρων. Η δωρεά είναι παρόμοια με εκείνη της αιμοδοσίας και εθελοντής δότης μπορεί να γίνει οποιοσδήποτε έχει ξεπεράσει το 18ο έτος της ηλικίας του, δεν είναι μεγαλύτερος από 55 (προτιμότερο 50) χρόνων και δεν έχει ιστορικό μεταδοτικών νοσημάτων, νεοπλασιών ή καρδιοπαθειών (παρόμοιες προϋποθέσεις με αυτές της εθελοντικής αιμοδοσίας), ενώ δεν επιφέρει καμία απολύτως επιβάρυνση στην υγεία του δότη.
Η διαδικασία είναι απλή. Η αξία της προσφοράς όμως τεράστια.
Για το λόγο αυτό, ο Δήμος Θερμαϊκού προτρέπει όλους να συμμετάσχουν το Σάββατο το πρωί στη σημαντική αυτή εκδήλωση εθελοντισμού, στην οποία επιδεικνύεται έμπρακτα και κορυφώνεται η προσφορά του ανθρώπου προς το συνάνθρωπο. Ενώ παράλληλα τονίζει την υψίστης σημασίας συνεισφορά του Κέντρου Υγείας Ν. Μηχανιώνας και των εργαζομένων του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.