Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Η νέα πρόκληση των νεοναζί της "Χρυσής Αυγής"

Η νέα πρόκληση των νεοναζιστών της "Χρυσής Αυγής" μέσα στο κοινοβούλιο, και οι βρισιές τους κατά βουλευτών με φράσεις όπως «λαμόγια», «ανθέλληνες» και «προδότες», δεν πρέπει να αφήσει ασυγκίνητο κανέναν Έλληνα, αλλά και τα αρμόδια όργανα της δικαιοσύνης που πρέπει να λάβουν δραστικά μέτρα για να σταματήσουν οι προκλήσεις των νεοφασιστών μέσα στο ναό της Δημοκρατίας.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, κατά την ομιλία του μετά το επεισόδιο στην Ολομέλεια «αυτό το μίσος με χαρακτηριστικές εκφορές για προδότες και κρεμάλες, δείχνουν στρατηγική έντασης. Αυτή η στρατηγική, για να αποδυναμωθεί δεν θα πρέπει απλώς να περιθωριοποιηθεί και να αποκλειστεί θα πρέπει να καταγγελθεί με όλους του τόνους και όλη την δύναμη από όλο το πολιτικό σύστημα του συνταγματικού τόξου. Χωρίς συμψηφισμούς και χωρίς τακτικισμούς, οι οποίοι έδειξαν και στην Ευρώπη και στη χώρα μας πού οδηγούν, όταν το αυγό του φιδιού, συνεχώς -με την ατζέντα την οποία αναδεικνύεις και παράγεις- το ζεσταίνεις και του διαμορφώνεις την υπόσταση μιας μεγάλης επικινδυνότητας μέσα στη χώρα».




O Έλληνας Χίτλερ

Το νέο αυτό επεισόδιο με πρωταγωνιστές τον Γιάννη Λαγό και τα άλλα πρωτοπαλλήκαρα της "Χρυσής Αυγής",  φέρνει ξανά στην επικαιρότητα τα όσα κατά καιρούς έχει πει ο αρχηγός της Νίκος Μιχαλολιάκος, που φιλοδοξούσε να γίνει ο «Έλληνας Χίτλερ», γιαυτό και συχνά-πυκνά εγκωμίαζε το Ναζισμό και τον παράφρονα ηγέτη του Αδόλφο Χίτλερ, τον άνθρωπο
που έσπειρε τον όλεθρο σε ολόκληρη την Ευρώπη. 
Το τεύχος 26 (Μάιος 1987) του περιοδικού «Χρυσή Αυγή» ήταν αφιερωμένο στα σαράντα δύο χρόνια από την αυτοκτονία του Χίτλερ, όπου ο Νίκος Μιχαλολιάκος έγραφε τα εξής:
«Στις 30 Απριλίου 1987 συμπληρώθηκαν σαράντα δύο ακριβώς χρόνια από την Βαλπούργια Γερμανική νύχτα της 30ης Απριλίου 1945, κατά την οποία ο Αρχηγός του Γερμανικού Ράιχ και οραματιστής της Νέας Ευρώπης Αδόλφος Χίτλερ έθεσε μόνος Του (σ.σ. προσοχή στο κεφαλαίο Τ) εις την γήινη παρουσία Του. [...] 30 Απριλίου 1945, μία λαμπερή σελίδα της σύγχρονης ιστορίας κλείνει. Ο Μεγάλος Άνδρας του Εικοστού Αιώνα, ο εμψυχωτής και απόστολος της Επαναστάσεως του Αγκυλωτού Σταυρού είναι νεκρός».
Και συνέχιζε: «Δεν έχουμε σκοπούς πολιτικάντικους, ούτε και υποφέρουμε από το άγχος της κοινοβουλευτικής παρουσίας, δεν αναζητούμε μια θέση κάτω από τον ήλιο της δημοκρατίας, αρνούμεθα την δημοκρατία, αρνούμεθα την αρχή της πλειοψηφίας, αρνούμεθα την πολιτική του marketing και παραμένουμε πιστοί, σήμερα που όλοι γίνανε άπιστοι, παραμένουμε πιστοί στα οράματα της Εθνικοσοσιαλιστικής Ιδέας».


Χάϊλ Χίτλερ
Το κείμενο κατέληγε με τον Μιχαλολιάκο να αναφωνεί Χάϊλ Χίτλερ: «Χίλια εννεακόσια ογδόντα επτά, σαράντα δύο χρόνια μετά, μετά, με την σκέψη και την ψυχή μας δοσμένη στην Μνήμη του Μεγάλου μας Αρχηγού, υψώνουμε το δεξί χέρι ψηλά, χαιρετούμε τον Ήλιο και με το θάρρος, που μας επιβάλλει η Στρατιωτική μας Τιμή και το Εθνικοσοσιαλιστικό μας καθήκον κραυγάζουμε γεμάτοι πάθος, πίστη στο μέλλον και στα οράματά μας: HEIL HITLER!»


Μιχαλολιάκος: «Είμαστε Εθνικοσοσιαλιστές»
«Ο ισχυρισμός των κατηγορουμένων ότι έχουν αποκηρύξει το εθνικοσοσιαλιστικό τους παρελθόν δεν ευσταθεί, τουναντίον αποτελεί απόδειξη της ενσυνείδητης προσπάθειάς τους να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη (ως "πολιτικό κόμμα") και τις δικαστικές αρχές (ως κατηγορούμενοι) για τα πιστεύω τους», σημειώθηκε στη συνεχιζόμενη δίκη της εγκληματικής αυτής οργάνωσης για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
'Η συνέχεια της πίστης του ηγετικού πυρήνα της Χρυσής Αυγής στα εθνικοσοσιαλιστικά δόγματα "της νιότης τους" (έκφραση του Χρήστου Παππά εντός της ελληνικής Βουλής) προκύπτει ωστόσο από πλήθος στοιχείων. Αναφέρουμε εδώ, τελείως ενδεικτικά, τεκμήρια σχετιζόμενα με τον "Αρχηγό" της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκο και τον "Υπαρχηγό" (τυπικά πολιτικό υπεύθυνο του γραφείου του Αρχηγού) Χρήστο Παππά.


Ο υπαρχηγός, Χρήστος Παππάς
Δηλώσεις του νέου Φύρερ
-Στις 6-7-2011, στη Σπάρτη: «Θα κατεβαίναμε στις εκλογές για να μετρηθούμε και για το 0,2%. Για να πούμε ότι υπάρχει 0,2% φασίστες, αμετανόητοι χρυσαυγίτες... Είναι εθνικοσοσιαλισμός ελληνικός στα μέτρα του 2011. Έχω μεγάλο σεβασμό σ' αυτό που υπήρξε η Γερμανία του Χίτλερ... Εμείς πιστεύουμε στην πατρίδα και όχι στη δημοκρατία. Αν είναι να σωθεί η πατρίδα, ας πάει στο διάολο η δημοκρατία... Τι καταλάβατε από τους δημοκράτες; Τι χειρότερο θα σας κάνουν οι φασίστες;».
-Στις 24-11-2011, σε ομιλία του στα γραφεία του κόμματος αναφερόμενος σε δηλώσεις του δημοσιογράφου Αλέξη Παπαχελά ότι η Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές θα είναι «Βουλή της Βαϊμάρης» δήλωσε: «Ξέρετε τι ακολούθησε μετά. Ε, γι' αυτό αγωνιζόμαστε, δεν το κρύβουμε. Είμαι υπερήφανος γι' αυτό».
-Στις 3-9-2011, στα Μεσόγεια, σε ομιλία του: «... Και αν χρειαστεί να λερώσουμε και τα χέρια μας. Και ας μας πουν ή ρατσιστές ή ό, τι άλλο θέλουν. Δεν μας ενδιαφέρει», ενώ αναφερόμενος σε συγκεκριμένο Έλληνα εκδότη πρόσθεσε «Και αν υπάρχει δίκαιο, αυτός θα γίνει σαπούνι. Αυτός και τα Εβραιόπουλα... Μη λογαριάζετε εσείς οι απλοί άνθρωποι, αν θα σας πουν φασίστες, αν σας πουν ναζιστές...».
-Στις 26-8-2012, στις Θερμοπύλες: «Εσείς είστε τα Τάγματα Εφόδου, όποτε θέλουν ας έρθουν να μας συνθλίψουν. Σας πληροφορώ ότι δεν περνάμε καθόλου καλά μέσα στο Κοινοβούλιο. Αισθανόμαστε άβολα εκεί μέσα, αισθανόμαστε μια σιχασιά και μια αηδία. Αν θέλουν το εγκαταλείπουμε ανά πάσα στιγμή και βγαίνουμε στους δρόμους. Θα δούνε τότε τι σημαίνει Χρυσή Αυγή. Θα δούνε πόσα απίδια βάζει ο σάκος. Θα δούνε τότε τι σημαίνει ''Τάγματα Εφόδου''. Τι σημαίνει μάχη, τι σημαίνει αγώνας, τι σημαίνει οι ξιφολόγχες να ακονίζονται στα πεζοδρόμια».
-Στις 03/03/2012 σε ομιλία στα γραφεία της ΧΑ: «... δεν μας νοιάζει αν θα μπούμε στη βουλή .. αυτοί εκεί έξω είναι μία μάζα, ένας όχλος που του έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου και δεν ξέρει τι του γίνεται... κάποτε θα μπούμε στη βουλή είτε με εκλογές είτε χωρίς εκλογές.... θα είμαστε η έκπληξη των εκλογών... εμείς δεν είμαστε Λεπέν, εμείς είμαστε η σπορά των νικημένων του 1945, οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες... είμαστε οι μαχητές πού θα ακονίσουν αν χρειαστεί τις ξιφολόγχες στα πεζοδρόμια για να απελευθερώσουμε τις πατρίδες μας από τον Εβραίο πού έχει καθίσει στο σβέρκο ολόκληρου του κόσμου» (στο ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ, Παράρτημα 13.3, φάκελος "2012-03-03 DerSpigel – offices", αρχείο "Original").


"Οι Εβραίοι πήραν το τρενάκι και πήγαν ταξιδάκι"...
Σε ομιλία του σε γραφεία της Χρυσής Αυγής αναφερόμενος στους Έλληνες Εβραίους της Θεσσαλονίκης: "Οι άλλοι στη Θεσσαλονίκη πήρανε το τρενάκι και πήγαν ταξιδάκι. Ένα ωραίο μαγευτικό ταξίδι σε ένα πανέμορφο τοπίο για χειμερινές διακοπές με ψηλές καμινάδες... (γέλια)... Όπου απολάμβαναν, είχε γράψει ένας φίλος μου ένα κείμενο λέει, όπου απολάμβαναν... στο βάθος του στρατοπέδου υπήρχαν τα κτήρια με τις ψηλές καμινάδες όπου απολάμβαναν τις μεταφυσικές τους εμπειρίες" .
-Σε ομιλία του στις 27/07/2011 σε γραφεία της ΧΑ στη Λαμία: "... ήταν καλή η παρουσία και της Χρυσής Αυγής, εκεί στη Φλώρινα, γιατί ήταν πολύ σημαντικό ότι ήταν μια εκδήλωση κατά της δημοκρατίας εντός ή εκτός εισαγωγικών. Εμένα και εκτός εισαγωγικών δεν με πειράζει προσωπικώς. Δεν έχω δηλώσει δημοκράτης ουδέποτε. Και είναι παρήγορο ότι άτομα που δεν βρίσκονται ακριβώς στον χώρο μας, τον εθνικιστικό, αν θέλετε εθνικοσοσιαλιστικό, έρχονται κοντά μας και έχουν καλή διάθεση"

2 σχόλια:

  1. 1982 ΑΘΗΝΑ δυτικά προάστια ΒΑΣΙΛΟΦΡΩΝ συντηρητικος

    heil HITLER

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1982 ΑΘΗΝΑ δυτικά προάστια ΒΑΣΙΛΟΦΡΩΝ συντηρητικος
    για τους εβραίους νιώθω ενοχές
    Δεν επιθυμώ ολοκαύτωμα

    επιθυμώ ένα μερίδιο από τα λεφτά τους μόνο..Όχι την εξόντωση τους
    μόνο σε αυτό διαφωνώ

    στα άλλα είμαι με τον Χίτλερ
    ειδικά όσον αφορά τα κομουνια

    θέλω ευημερία και.χρημα

    η ατομική ιδιοκτησία είναι ιερή
    ακόμα και του εβραίου
    αλλά θα μου δίνει ποσοστά κάθε μήνα
    και τη κόρη του
    ναι τη θέλω
    μ'αρέσει η εβραια
    Δε θέλω το κακο της
    να μου κάτσει θέλω

    αν βρεθεί άγιος Βασίλης
    και μου δώσει χρήμα
    και χαρέμι και διακοπές
    στον ειρηνικό ωκεανό

    έφυγα αύριο το πρωί
    στο πούτσο μου ο Αδόλφος
    Όσο είμαι φτωχός incel
    ναι με τον Αδόλφο

    αν βρω λεφτά όμως
    στο πούτσο μου
    πάω Ινδονησία και Ταϋλάνδη
    να μου κάνουν μασάζ οι ΚΑΡΙΟΛΕΣ
    τώρα όμως
    Χωρίς λεφτά και γυναίκα
    ειμαι με τον Αδόλφο
    για λόγους οργής

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.