Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Παράταση προθεσμίας για ένταξη στις κοινωνικές δομές

Παρατάθηκε μέχρι τις 4 Απριλίου η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για ένταξη στις Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Συσσίτιο, Κοινωνικό Φαρμακείο) του Δήμου Θερμαϊκού. Η παράταση αποφασίστηκε να δοθεί εξαιτίας του μεγάλου ενδιαφέροντος που εκδηλώθηκε από τους δημότες.

Οι κοινωνικές Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών του Δήμου Θερμαϊκού λειτουργούν στο νέο μισθωμένο χώρο στέγασης που βρίσκεται στο 21ο χλμ Θεσσαλονίκης - Νέας Μηχανιώνας, στη στάση «Ελβετία» του ΟΑΣΘ. Στον ίδιο χώρο γίνονται και οι διανομές τροφίμων του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους απόρους (ΤΕΒΑ).

Κοινωνικό Παντοπωλείο: Στοχεύει στη διασφάλιση της σταθερής τροφοδοσίας 100 οικογενειών κάθε μήνα. Όλα τα διανεμόμενα είδη παρέχονται εντελώς δωρεάν και συγκεκριμένα, περιλαμβάνουν τρόφιμα, είδη παντοπωλείου, είδη ατομικής υγιεινής, είδη ένδυσης, παιχνίδια και είδη ψυχαγωγίας, όπως βιβλία, cd – dvd, οι ποσότητες των οποίων είναι ανάλογες με τα εκάστοτε διαθέσιμα προϊόντα του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Οι δικαιούχοι υποστηρίζονται για ένα έτος.
Οι συμμετέχοντες, ως ωφελούμενοι στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους απόρους (ΤΕΒΑ) μέσω Κ.Ε.Α., δεν μπορούν ταυτόχρονα να είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Συσσίτιο: Με τη συγκεκριμένη δομή παρέχεται τροφοδοσία γευμάτων σε ωφελούμενα άτομα.

Κοινωνικό Φαρμακείο: Στα πλαίσια του Κοινωνικού Φαρμακείου, παρέχονται δωρεάν φάρμακα, υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα, τα οποία εξασφαλίζονται μέσω συγκεκριμένων συνεργασιών με φαρμακοβιομηχανίες και τοπικούς φαρμακευτικούς συλλόγους, καθώς και με τη συμμετοχή και κινητοποίηση συλλογικών φορέων, επιχειρήσεων και πολιτών.

Ωφελούμενοι των υπηρεσιών των Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών είναι άτομα / νοικοκυριά, που διαμένουν στο Δήμο Θερμαϊκού και τα οποία βάσει κριτηρίων και σχετικών αποδεικτικών στοιχείων, πλήττονται ή απειλούνται από την φτώχεια (π.χ. ωφελούμενοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, ανασφάλιστα άτομα με πολύ χαμηλό ετήσιο εισόδημα κλπ, ωφελούμενοι του ΤΕΒΑ αποκλειστικά για την παροχή φαρμάκων).

Υποβολή αιτήσεων και απαραίτητων δικαιολογητικών καταθέτουν οι ενδιαφερόμενοι στο κτίριο που στεγάζονται οι δομές, στο 21ο χλμ Θεσσαλονίκης-Νέας Μηχανιώνας, στάση ΟΑΣΘ «Ελβετία», έως τις 4/4 και ώρες 10:00 έως 14:00.
Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται αυτοπροσώπως ή από νομίμως εξουσιοδοτημένο για το σκοπό αυτό πρόσωπο.
Μπορείτε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά : 23920 - 75930

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.