Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Αρχίζει το περιφερειακό συνέδριο παραγωγικής ανασυγκρότησης Κεντρικής Μακεδονίας

Aρχίζει σήμερα και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, στο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace, στη Θεσσαλονίκη, το τριήμερο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση, στο επίκεντρο του οποίου θα βρεθεί το νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο για την Κεντρική Μακεδονία. Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της Τετάρτης με ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Οι εργασίες του συνεδρίου «Κεντρική Μακεδονία: Πόλος Ανάπτυξης - Πύλη Συνεργασίας» ανοίγουν στις 10 το πρωί, με ομιλία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννη Δραγασάκη, και θα ακολουθήσουν 15 θεματικές ενότητες το τριήμερο, στις οποίες θα κάνουν παρεμβάσεις 28 υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί της κυβέρνησης (Μ. Κόλλια-Τσαρουχά, Γ. Σταθάκης, Σ. Φάμελλος, Αλ. Χαρίτσης, Κ. Παπανάτσιου, Λ. Κονιόρδου, Ελ. Κουντουρά, Στ. Πιτσιόρλας, Γ. Αμανατίδης, Ν. Παππάς, Ολ. Γεροβασίλη, Π. Σκουρλέτης, Λ. Κυρίζογλου, Αν. Ξανθός, Π. Πολάκης, Κ. Γαβρόγλου, Κ. Φωτάκης, Δ. Μπαξεβανάκης, Μ. Τζούφη, Χρ. Σπίρτζης, Ευ. Τσακαλώτος, Ε. Αχτσιόγλου, Θ. Φωτίου, Ν. Ηλιόπουλος, Ευ. Αποστόλου, Γ. Τσιρώνης, Β. Κόκκαλης, Αλ. Φλαμπουράρης). Θα παρέμβουν επίσης ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης και ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης & πρόεδρος ΠΕΔ, Λάζαρος Κυρίζογλου, γενικοί γραμματείς υπουργείων, εκπρόσωποι φορέων κ.ά.
Είναι το 11ο κατά σειρά Περιφερειακό Συνέδριο και η διάρκειά του είναι τρεις ημέρες, αντί για δύο που ήταν όλα τα προηγούμενα. Στόχος του είναι να γίνει καταγραφή των προτάσεων και απόψεων των εκπροσώπων παραγωγικών φορέων, εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης και άλλων κοινωνικών φορέων, που θα ληφθούν υπόψη για τη διαμόρφωση του στρατηγικού σχεδίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας στη μεταμνημονιακή εποχή, το οποίο θα παρουσιάσει η κυβέρνηση στο πλαίσιο της «Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής 2012».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.