Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Κεν. Μακεδονίας

To περιφερειακό συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Κεντρικής Μακεδονίας,  θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από τις 26 έως τις 28 Μαρτίου. Οι  εργασίες του, θα ολοκληρωθούν με ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Το συνέδριο αυτό είναι το ενδέκατο που πραγματοποιείται στον κύκλο των περιφερειακών συνεδρίων που έχουν προγραμματιστεί, προκειμένου να υπάρξει ένας αποκεντρωμένος διάλογος με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, στο πλαίσιο της διαμόρφωσης της «Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής 2021».
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση,  σκοπός του συνεδρίου είναι η σε βάθος διερεύνηση των παραγωγικών δυνατοτήτων, ώστε να τεθούν ποιοτικοί και ποσοτικοί στόχοι για την αναπτυξιακή προοπτική της Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο ενός συνεκτικού σχεδίου περιφερειακής παραγωγικής ανασυγκρότησης. Μέσω της διαβούλευσης, θα επιδιωχθεί η κατάρτιση ενός οδικού χάρτη ενεργειών, σε συνάρτηση, αφενός με τις προτεραιότητες της "Εθνικής Στρατηγικής Ανάπτυξης 2021", αφετέρου με τις πρωτοβουλίες και δράσεις που έχουν ήδη αναπτυχθεί ή σχεδιαστεί από την Περιφέρεια, σηματοδοτώντας την μετάβαση της περιοχής από την εποχή της κρίσης στην εποχή της δίκαιης ανάπτυξης.
Οι εργασίες του Συνεδρίου θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 26 Μαρτίου με την ομιλία του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννη Δραγασάκη και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 28 Μαρτίου με την κεντρική εκδήλωση.
Στην κεντρική εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης και ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, Λάζαρος Κυρίζογλου. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ομιλία του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.