Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Γιατί απουσιάζει ο δήμος Θερμαϊκού από την ίδρυση του Ναυτικού και Λιμενικού Μουσείου Θεσσαλονίκης;

Από την οργανωτική επιτροπή του "Ναυτικού και Λιμενικού Μουσείου Θεσσαλονίκης απουσιάζει ο δήμος Θερμαϊκού
που διαθέτει στη Ν.Μηχανιώνα τον μεγαλύτερο αλιευτικό στόλο της Ν.Α.Ευρώπης και αντιθέτως μετέχει η Καλαμαριά
που έχει μερικές... ψαρόβαρκες μόνο !!
Με ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε την ίδρυση «Ναυτικού και Λιμενικού Μουσείου Θεσσαλονίκης» που σχεδιάζουν διάφοροι φορείς της Θεσσαλονίκης. Με έκπληξη, διαπιστώσαμε όμως, ότι από τους διοργανωτές του μουσείου, απουσιάζει ο δήμος Θερμαϊκού, που δικαιωματικά έπρεπε να μετέχει, καθώς στη Νέα Μηχανιώνα, βρίσκεται ο μεγαλύτερος αλιευτικός στόλος όχι μόνο της Ελλάδος, αλλά της Νοτιοανατολικής Ευρώπης γενικότερα.

Στην οργανωτική επιτροπή για την ίδρυση του «Ναυτικού και Λιμενικού Μουσείου» μετέχουν συγκεκριμένα οι δήμοι Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο καθώς και το Ολυμπιακό Μουσείο της πόλης.
Έδρα του μουσείου θα είναι η Α’ προβλήτα του λιμανιού. Θα διοργανώνονται, μεταξύ άλλων, καλλιτεχνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που στόχο θα έχουν την προώθηση και προβολή της ναυτικής παράδοσης και τη σχέση της Θεσσαλονίκης με τη θάλασσα.
Στη διοίκηση και διαχείριση του μουσείου θα συμμετέχουν από πλευράς των δήμων Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς οι δήμαρχοι, Γιάννης Μπουτάρης και Θεοδόσης Μπακογλίδης, από το ΕΒΕΘ ο πρόεδρος, Δημήτρης Μπακατσέλος, και από το Ολυμπιακό Μουσείο ο πρόεδρος, Ζήνωνας Αθανασιάδης.
Θεωρούμε ότι η διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού πρέπει να αξιώσει τη συμμετοχή και της περιοχής μας στην υλοποίηση του Μουσείου, δεδομένης της μεγάλης ναυτικής παράδοσης που υπάρχει εδώ, παράδοση αιώνων που οι ναυτικοί πρώτοι κάτοικοι της Νέας Μηχανιώνας την έφεραν από την παλιά Μηχανιώνα της Κυζίκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.