Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Αντιδράσεις εργαζομένων για το χειρισμό της υπόθεσης υπεξαίρεσης στη Ν.Μηχανιώνα

Χαρακτηρίζεται ως "απαράδεκτη" η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής
Αναστάτωση, προκαλεί στους εργαζόμενους στο δήμο Θερμαϊκού, η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, να κάνει παρέμβαση στο Ελεγκτικό Συνέδριο και κατά της προϊσταμένης των Οικονομικών Υπηρεσιών του δήμου, Ελένης Μαραγκού, με το αιτιολογικό ότι στην υπόθεση υπεξαίρεσης από το ταμείο του δήμου Μηχανιώνας, το 2009, «επέδειξε βαριά αμέλεια». Οι εργαζόμενοι που πραγματοποίησαν ήδη στάση εργασίας για το θέμα αυτό και τοποθέτησαν πανό έξω από τα δημαρχεία της περιοχής, ετοιμάζουν και νέες κινητοποιήσεις την προσεχή Τρίτη 27 Μαρτίου που θα εκδικαστεί η υπόθεση.

Στα αεροπανό που τοποθέτησε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκης, αναγράφεται «Όχι στην ποινικοποίηση των εργαζομένων», ενώ  συνεχίζεται η συγκέντρωση υπογραφών δημοτικών υπαλλήλων και κατοίκων του δήμου Θερμαϊκού για την άδικη δίωξη της Ελένης Μαραγκού αλλά και την απαράδεκτη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου. Όπως αναφέρεται συγκεκριμένα στο κείμενο της διαμαρτυρίας:
«Οι υπάλληλοι και δημότες του δήμου Θερμαίκού, συμπαραστεκόμαστε στη συνάδελφό μας Ελένη Μαραγκού και διαμαρτυρόμαστε για τον άδικο καταμερισμό ευθύνης στο πρόσωπό της, για την υπεξαίρεση από τον δημοτικό ταμία, καθώς και την απαράδεκτη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου. Αιτούμαστε την άμεση ακύρωση της με αριθμό 67/12 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής και πιστεύουμε στη δικαίωσή της από το Ελεγκτικό Συνέδριο».
Υπενθυμίζεται ότι μετά το τέλος του εξονυχιστικού ελέγχου που διενήργησε στα οικονομικά του τέως δήμου Μηχανιώνας ο Οικονομικός Επιθεωρητής Θεσσαλονίκης για την υπεξαίρεση από τον δημοτικό ταμία, ύψους 895.765,83 ευρώ, επειδή στο μεταξύ ο ταμίας είχε αποβιώσει, ζήτησε να καταλογισθεί το ποσό αυτό στον πρώην δήμαρχο Μηχανιώνας κ. Γιάννη Μαυρομάτη και την προϊσταμένη των οικονομικών υπηρεσιών του δήμου, κ. Ελένη Μαραγκού. Με το αιτιολογικό ότι δεν υπήρξε ο ενδεδειγμένος έλεγχος εκ μέρους τους στην ταμιακή υπηρεσία του δήμου.
Κατά της καταλογιστικής αυτής πράξης, κατατέθηκε έφεση στο Ελεγκτικό Συνέδριο από τους κ. Μαυρομάτη και Μαραγκού που θα εκδικαστεί στις 27 Μαρτίου. Όμως, με απόφαση της διοίκησης του δήμου Θερμαϊκού, ο νομικός του σύμβουλος κ. Βλάχος άσκησε τον περασμένο Ιανουάριο στο Ελεγκτικό Συνέδριο παρέμβαση για την υπόθεση κατά του κ. Μαυρομάτη, με το αιτιολογικό ότι «επέδειξε βαριά αμέλεια», κάτι όμως που δεν αναφέρεται στο πόρισμα του Οικονομικού Επιθεωρητή. Και επειδή η προσφυγή μόνο κατά Μαυρομάτη δεν θα μπορούσε να σταθεί στο δικαστήριο, καθώς θα υποδήλωνε πολιτική σκοπιμότητα, η Οικονομική Επιτροπή του δήμου αποφάσισε στις 12 Μαρτίου να υπάρξει παρέμβαση και κατά της κ. Μαραγκού, με το ίδιο αιτιολογικό της «βαριάς αμέλειας».
Είναι χαρακτηριστικό ότι την απόφαση αυτή καταψήφισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για τα Οικονομικά κ. Κωστής Κούτουκας, ο οποίος υπογράμμισε ότι ναι μεν ο δήμος θα πρέπει να υπερασπιστεί τα συμφέροντά του, από την ώρα όμως που το πόρισμα του Οικονομικού Επιθεωρητή δεν ανέφερε «βαριά αμέλεια», θα πρέπει να αφεθεί απερίσπαστο το Ελεγκτικό Συνέδριο να προσδιορίσει το βαθμό ευθύνης του κάθε προσώπου.
Τελικά, στην ψηφοφορία που ακολούθησε στην Οικονομική Επιτροπή, ψήφισαν 6 υπέρ (ο δήμαρχος κ.Αλεξανδρής, οι σύμβουλοι της παράταξής του Βασιλειάδης, Ζαριφέ, Ντόκας και Π.Τροκάνας, καθώς και ο κ. Νικ.Παράσχου), ενώ τάχθηκαν 3 κατά (Κούτουκας, Βουδούρης, Μπαλασάς), για τους δικούς του λόγους ο καθένας.  
Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στο: http://farosthermaikou.blogspot.com/2012/03/blog-post_1914.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.