Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Ουρές για πατάτες και ρύζι σε Επανομή και Μηχανιώνα


Ο χώρος της λαϊκής αγοράς στη Ν.Μηχανιώνα είχε κατακλυσθεί από πολίτες
που διαγκωνίζονταν για τις πατάτες και το ρύζι που διέθεταν παραγωγοί.
Πάνω από 50 τόνοι πατάτας και 25 τόνοι ρύζι, διατέθηκαν σε πολύ χαμηλές τιμές  την Τρίτη κατευθείαν από τους παραγωγούς  σε κατοίκους της Επανομής και της Νέας Μηχανιώνας, με πρωτοβουλία της αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Θερμαϊκού. Η διανομή πατάτας, ρυζιού αλλά και ελιών Θάσου θα επαναληφθεί αυτή την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012 και ώρα 9:00 το πρωί, στο πάρκινγκ του δημοτικού πάρκου στη γωνία Ανθέων και Φιλίππου στην Κάτω Περαία.

Το φορτηγό με το ρύζι, κυκλώνεται από 200 και πλέον πολίτες
μόλις φτάνει καθυστερημένα στο χώρο της λαϊκής αγοράς
Η οργάνωση για τη διάθεση της πατάτας ήταν άψογη στην Επανομή, στο χώρο του παλιού Ιπποδρόμιου, πίσω από το Γυμνάσιο-Λύκειο και στη Νέα Μηχανιώνα, στο χώρο της λαϊκής αγοράς.  Σημειώθηκαν όμως αρκετά παρατράγουδα με σπρωξίματα και φωνές διαμαρτυρίας στη Μηχανιώνα κατά τη διάθεση του ρυζιού. Κι αυτό γιατί το τριαξονικό φορτηγό αυτοκίνητο που μετέφερε τους σάκους με το συσκευασμένο ρύζι, έφτασε καθυστερημένα κι ενώ βρισκόταν ήδη σε εξέλιξη η διανομή της πατάτας.
Εκτός από τις εξαιρετικής ποιότητας πατάτες, που προέρχονταν από την Άνω Βροντού Σερρών και διατέθηκαν σε τσουβάλια των 20 κιλών προς 0,25 λεπτά το κιλό, διανεμήθηκαν στους κατοίκους της Επανομής και της Μηχανιώνας και τέσσερις ποικιλίες ρυζιού Χαλάστρας, σε πεντάκιλες συσκευασίες και συγκεκριμένα ρύζι μπόνετ, νυχάκι, γλασσέ και καρολίνα.


Συνωστισμός για το ρύζι
Σημειώνεται τέλος ότι η διάθεση της πατάτας και του ρυζιού έγινε απευθείας από παραγωγούς της Άνω Βροντούς και της Χαλάστρας, χωρίς καμία παρέμβαση του δήμου, που είχε αναλάβει μόνο την καλή προετοιμασία και την απρόσκοπτη διανομή των δύο αυτών προϊόντων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.