Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Γρ.Παραδείσης: "Αποπροσανατολιστική ενέργεια η διανομή πατάτας"

Έντονη εκφράστηκε η αντίδραση του επικεφαλής της παράταξης «Νέα Αυτοδιοίκηση» κ. Γρηγόρη Παραδείση στην απόφαση της διοίκησης του δήμου Θερμαϊκού να προχωρήσει στη διανομή πατάτας και ρυζιού. Και με ερώτησή του στο δημοτικό συμβούλιο, θεωρεί ότι η κίνηση αυτή αποπροσανατολίζει τους δημότες από τα κυρίαρχα προβλήματά τους και συμβαδίζει με τις εντολές των ΜΜΕ εκείνων που θέλουν να κρύψουν τους ενόχους για την κατάσταση την οποία βιώνει ο τόπος. Σημειώνεται ότι ο δήμος θα διανείμει 75 τόνους πατάτας Άνω Βροντούς προς 30 λεπτά το κιλό, σε συσκευασία των 10 κιλών, τη στιγμή που σούπερ μάρκετ της περιοχής κατέβασαν την τιμή της πατάτας στα 29 λεπτά το κιλό.
Σε ερώτηση που κατέθεσε για το θέμα αυτό στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Γρηγόρης Παραδείσης τονίζει τα ακόλουθα:
«κ. Πρόεδρο  Δημοτικου Συμβουλίου,
Θέλω να μου γνωστοποιήσετε με ποια απόφαση Δ.Σ. του Δήμου ή Νομικου Προσώπου του Δήμου αποφασίστηκε η διανομή νωπής πατάτας και ρυζιού.
Ο Δήμος μας οφείλει να στηρίξει τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες. Επειδή υπάρχει επιτακτική ανάγκη σήμερα να είμαστε κοντά στους ανθρώπους αυτούς , με το θεσμό κοινωνικού παντοπωλείου προσφέρονται διάφορα διατηρήσιμα  προϊόντα. Τα οποία και πολύ σωστά διανέμει στους άπορους συμπολίτες της.
Η κίνηση όμως να γίνει διανομή των παραπάνω προϊόντων πατατας και ρυζιου μας βρίσκει κάθετα αντίθετους διότι αποπροσανατολίζει από τα κυρίαρχα προβλήματα τους δημότες μας, λαϊκίζουμε αντιγράφοντας δυστυχώς άλλους δήμους ακολουθωντας κατα γραμμα .τις εντολές των Μ.Μ.Ε. που θέλουν να κρύψουν τους ενόχους που έχουν φέρει σε αυτή την κατάσταση τον τόπο μας.
Και το κυριότερο αποδεχόμαστε τη διάλυση της αγοράς όταν με τέτοιους  μεθοδους  αποκαλούμε όλους τους επαγγελματίες της αγοράς μεσάζοντες.
Για του λόγου το αληθές επισυνάπτονται τιμές των παραπάνω προϊόντων απο την Κ.Α.Θ.    Α.Ε. το  προηγουμενο  τριμηνο 1/1/2012 έως  15/3/2012 για να γίνει ορατό σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους ότι τέτοιες αποφάσεις εκθέτουν  τα Δημοτικά Συμβούλια των Δημων.
Η λυση, αγαπητοί σύμβουλοι  είναι ο έλεγχος και η ορθολογική λύση της αγοράς  και όχι η διάλυση της. Πεδίο λαμπρό για την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι η μείωση των ανταποδοτικών τελών στο νερό και στα δημοτικά τέλη».

Και για τους δρόμους της Επανομής
Με άλλη ερώτησή του ο κ. Γρηγόρης Παραδείσης ζητά από τη διοίκηση του δήμου ενημέρωση για την πολύ άσχημη εικόνα των ασφαλτοστρωμένων δρόμων στη δημοτική ενότητα Επανομής που έχουν γίνει πλέον επικίνδυνοι για την κυκλοφορία των πεζών και των οδηγών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.