Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Το δίλημμα των εκλογών....

Του Δημήτρη Χρήστου
Ποιο δίλημμα επιχειρούν να θέσουν στις προσεχείς εκλογές ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.; Το βασικό είναι κυβέρνηση ή ακυβερνησία, όπου κυβέρνηση δεν είναι το ένα από τα δύο κόμματα εξουσίας αλλά και τα δύο μαζί, σε ένα. 
Ο χαρταετός τους έχει και ουρά με άλλα βολικά ψευδοδιλήμματα, όπως για παράδειγμα την επιχείρηση Χρυσοχοΐδη, ο οποίος υπόσχεται μέσα σε 30 ημέρες να λύσει το θέμα της εγκληματικότητας και της λαθρομετανάστευσης, ή της κ. Διαμαντοπούλου, που δηλώνει ότι μπορεί μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα να λύσει το θέμα της ανάπτυξης! Τώρα μπορούμε με ένα ευρώ -λέει- να ανοίγουμε εταιρεία. Παραλείπει να μας ενημερώσει πόσα ευρώ χρειάζονται για να την κλείσουμε. Πιάνουν όλα αυτά;
ΔΥΣΚΟΛΗ απάντηση. Αν δεν έπιαναν, δεν θα τα δοκίμαζαν. Αλλά, από την άλλη, τι άλλο έχουν να πουν παρά να εκβιάσουν; Τι θα απαντήσουν στα πραγματικά διλήμματα; Το μεγαλύτερο και κρισιμότερο είναι ανεξαρτησία ή υποδούλωση. Εθνική ανάπτυξη η προτεκτοράτο φθηνής εργασίας. Βρισκόμαστε στην πλέον κρίσιμη στιγμή της μεταπολιτευτικής ιστορίας. Οι ηγεσίες των δύο μεγάλων κομμάτων και η εγχώρια μεγαλοαστική τάξη επέλεξαν να συνεργαστούν με τους κατακτητές. Δεν πρόκειται για φραστική υπερβολή. Είναι ζέουσα πραγματικότητα. Το λίκνο του ευρωπαϊκού πολιτισμού γίνεται οικόπεδο!
ΟΙ ΕΘΕΛΟΔΟΥΛΕΣ και αμαρτωλές ηγεσίες Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ έσπευσαν να συμπεριλάβουν στον τόμο των 434 σελίδων του πολυνομοσχεδίου την οριστική και αμετάκλητη απαλλαγή της Siemens από όλες τις εγκληματικές ενέργειες του γερμανικού κολοσσού στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα απαλλάσσουν και όλο το αμαρτωλό πολιτικό τους προσωπικό που μετέφερε τις μίζες στα κομματικά τους ταμεία.
Συγκεκριμένα αναφέρεται: Η Siemens απαλλάσσεται των ευθυνών της και διευκρινίζεται ότι αυτός ο όρος περιλαμβάνει όλες ανεξαιρέτως τις μέχρι σήμερα υποθέσεις, αξιώσεις ή ισχυρισμούς, γνωστές ή μη γνωστές (!), που σχετίζονται καθ' οιονδήποτε τρόπο με δραστηριότητες διαφθοράς, πληρωμές (ή υποσχέσεις πληρωμών) προς τρίτους ή άλλες παράνομες δραστηριότητες από την πλευρά της Siemens!!!
ΕΝΑΝΤΙ αυτής της οριστικής και αμετάκλητης νομοθετικής απαλλαγής η γερμανική εταιρεία ανέλαβε να ζητήσει συγγνώμη δημοσίως, να καταβάλει στο Ελληνικό Δημόσιο 170 εκατομμύρια ευρώ (πώς άραγε το καθόρισαν;) να δημιουργήσει στην Ελλάδα 700 νέες θέσεις εργασίας και να χρηματοδοτήσει 100 υποτροφίες στη Γερμανία. Τόσο κοστίζει η υπερηφάνεια της κυβέρνησης Παπαδήμου, του αρχηγού Βενιζέλου.
ΚΑΙ ΟΛΑ αυτά γιατί; Για μια εξουσία δοτή με καθορισμένη πολιτική, που δεν είναι σε θέση να βγει χωρίς κοινωνική έκρηξη το 2012. Τα στοιχεία για τις μεσαιωνικές σχέσεις εργασίας με αμοιβές πείνας που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα από το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας είναι συγκλονιστικά. Μόνο το πρώτο δίμηνο του 2012 είχαμε αύξηση 149% σε αλλαγές συμβάσεων εργασίας από πλήρους απασχόλησης σε εκ περιτροπής με μονομερή απόφαση του εργοδότη. Αν υπολογίσουμε και τους περίπου 400.000 εργαζόμενους που εργάζονται μεν αλλά παραμένουν απλήρωτοι για παραπάνω από 5 μήνες, έχουμε μπροστά μας την απόλυτη κοινωνική χρεωκοπία.
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ αίτημα για αλλαγή πολιτικής είναι πλέον συγκλονιστικό, είναι ζωτικής σημασίας για το παρόν και το μέλλον της χώρας. Ένα αίτημα που συνδέεται με την ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ ως μοναδικής ενωτικής αριστερής δημοκρατικής εναλλακτικής λύσης με δυναμική προοπτική, εφόσον όλα τα στελέχη και τα μέλη του πολιτικού σχηματισμού έχουν συνείδηση της κρισιμότητας των στιγμών και της ανάγκης για μεγάλες και τολμηρές ενωτικές πρωτοβουλίες. Δεν μπορεί να είναι θρίαμβος το 10% στις προσεχείς εκλογές, όταν η κοινωνία απαιτεί από σένα τη δημιουργία μεγάλου ισχυρού πολιτικού ρεύματος για να γίνεις εναλλακτική λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.