Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Ανάγκη για συστηματική έρευνα των δυνατοτήτων που παρουσιάζει ο δήμος Θερμαϊκού


Αρκετά προβλήματα της περιοχής, συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, το βράδυ της Πέμπτης, όπου για μία ακόμη φορά, κυρίως με τη συζήτηση επί της μελέτης που εκπόνησε η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία για τον υγρότοπο του Αγγελοχωρίου, προέκυψε επιτακτικά η ανάγκη για μια πιο συστηματική έρευνα των δυνατοτήτων που παρουσιάζει η περιοχή μας, ενώ φάνηκε η απουσία μιας σωστά σχεδιασμένης αναπτυξιακής πολιτικής.

Παρουσιάζουμε στη συνέχεια μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν:

Για την κατάσταση των δρόμων της Επανομής
Απαντώντας σε ερώτηση του επικεφαλής της παράταξης «Νέα Αυτοδιοίκηση» κ.Γρηγόρη Παραδείση για την κατάσταση των δρόμων της Επανομής, ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής σημείωσε ότι το πρόβλημα οφείλεται στον πρώτο εργολάβο που είχε αναλάβει το έργο της αποχέτευσης. Δεσμεύτηκε δε ότι μόλις τελειώσει  το έργο της οδού Δευκαλίωνος στην Περαία, τα ασφαλτικά θα μεταφερθούν στην Επανομή, προκειμένου να γίνουν εκεί ασφαλτοστρώσεις 2.500 τ.μ. δρόμων. Εξέφρασε δε την ελπίδα να υπάρξουν καλά νέα και για τη διαδικασία της αποχέτευσης.

Για τη διάθεση πατάτας και ρυζιού
Σχετικά με τη διάθεση πατάτας και ρυζιού την προηγούμενη εβδομάδα σε δημότες σε Επανομή, Μηχανιώνα και Περαία, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Ι.Βασιλειάδης ανέφερε ότι στόχος της πρωτοβουλίας ήταν να ταρακουνήσει τις αρχές και να αντιληφθούν όλοι τις τεράστιες διαφορές που υπάρχουν στην τιμή των προϊόντων από την ώρα που θα φύγουν από τους παραγωγούς μέχρι να φτάσουν στους καταναλωτές. Όπως σημείωσε ο κ. Παραδείσης, θα πρέπει να ενθαρρυνθούν οι παραγωγοί για διάθεση στις λαχαναγορές  «ώστε να μην γίνουμε η χώρα του μπάχαλου που θα μας οδηγήσει σε λογική Αφγανιστάν», όπως είπε.

Για την εκπομπή στον FM 100,6
To θέμα της ωριαίας εκπομπής που έχει κάθε Τετάρτη ο δήμος Θερμαϊκού στον ραδιοφωνικό σταθμό FM 100,6 έθεσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γιάννης Μαυρομάτης ζητώντας να υπάρχει αναλογική παρουσία και της αντιπολίτευσης, δεδομένου ότι παρουσιάζονται μόνο εκπρόσωποι της διοίκησης. Απαντώντας ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ.Κυριάκος Στεφανίδης παρατήρησε ότι δεν μπορεί να θέτει ζήτημα αναλογικότητας ο κ. Μαυρομάτης τη στιγμή που όταν ήταν δήμαρχος Μηχανιώνας δεν επέτρεπε στην αντιπολίτευση να παρουσιάσει τις θέσεις της στο περιοδικό του δήμου.

Ο ισολογισμός του πρώην δήμου Μηχανιώνας
Σε ερώτησή του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, αναφέρθηκε στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την καθυστέρηση στην παράδοση του ισολογισμού του πρώην δήμου Μηχανιώνας για το 2010 από τον λογιστή που τον ανέλαβε.  Ο ισολογισμός έπρεπε να είχε παραδοθεί από τον Οκτώβριο του 2011 και παρότι πέρασαν έκτοτε 5 μήνες δεν παραδόθηκε. Απαντώντας ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Κωστής Κούτουκας επιβεβαίωσε ότι όντως υπάρχει πρόβλημα με τον συγκεκριμένο λογιστή και δήλωσε ότι θα κληθεί εγγράφως να παραδώσει τον ισολογισμό και σε διαφορετική περίπτωση θα γίνει καταγγελία εναντίον του  στο Σώμα Ελεγκτών των Ορκωτών Λογιστών.

Το κοινωνικό παντοπωλείο
 Η οικονομική κρίση είχε σαν συνέπεια να μειωθεί η προσφορά προϊόντων διατροφής από επιχειρήσεις στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Νέας Μηχανιώνας, με συνέπεια να μειωθούν και οι ποσότητες των τροφίμων που διανέμονται στους άπορους δημότες οι οποίοι έχουν ανάγκη.  Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΘ, δημοτικός σύμβουλος κ. Χρήστος Βογιατζής, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της αντιπροέδρου του Δ.Σ. κ. Ειρήνης Παπαμιχαήλ. Για να ενημερώσει ότι τα άτομα που χρειάζονται βοήθεια, εντοπίζονται από την κοινωνική λειτουργό μέσω του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.