Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Περιπολίες ομάδων ΔΙΑΣ σε Επανομή, Πλαγιάρι, Τρίλοφο


Δύο περίπολοι αστυνομικών με δίκυκλα, που ανήκουν στις ομάδες ΔΙΑΣ (Δίκυκλη Αστυνόμευση) θα επιτηρούν την περιοχή Βασιλικά, Πλαγιάρι, Τρίλοφος, Επανομή, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, σε μία προσπάθεια να ενισχυθεί η αστυνόμευση στην περιοχή και να περιοριστεί η εγκληματικότητα.

Οι περιπολίες της ομάδας ΔΙΑΣ εκτός από την πόλη της Θεσσαλονίκης θα επεκταθούν και στον υπόλοιπο νομό, τόσο προς ανατολικά όσο και προς δυτικά, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργείται από την αποδυνάμωση των αστυνομικών τμημάτων. Είναι χαρακτηριστικό πως ενώ η οργανική δύναμη στα αστυνομικά τμήματα της Θεσσαλονίκης είναι 2.000 άνδρες, αυτή τη στιγμή το προσωπικό μόλις και μετά βίας αγγίζει τα 1.500 άτομα.
Στις ομάδες ΔΙΑΣ της Θεσσαλονίκης υπηρετούν περίπου 440 αστυνομικοί που μέχρι τώρα κάλυπταν το κέντρο της πόλης και ορισμένους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος. Τώρα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ηγεσίας της ΕΛΑΣ, δύο ομάδες ΔΙΑΣ των τεσσάρων ατόμων η κάθε μία, θα πραγματοποιούν περιπολίες σε περιοχές όπως η Χαλάστρα, τα Κουφάλια, η Ιωνία και το Ωραιόκαστρο προς τα δυτικά, ενώ προς ανατολικά, άλλες δύο ομάδες θα περιπολούν προς Βασιλικά, Πλαγιάρι, Τρίλοφο, Επανομή, ενώ σο σχεδιασμό θα ενταχθεί και το Πανόραμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.