Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

"Μούφα" τα sms περί εξαίρεσης από την έκτακτη εισφορά ακινήτων!!


Θυμάστε που οι κυβερνώντες καλούσαν τους πολίτες, το περασμένο φθινόπωρο, να στείλουν  sms σε έναν πενταψήφιο αριθμό, προκειμένου να εξαιρεθούν από την έκτακτη εισφορά ακινήτων; Ε λοιπόν, όπως αποκαλύπτεται τώρα, ο αριθμός εκείνος δεν είχε καμία απολύτως σχέση με το υπουργείο Οικονομικών, αλλά ανήκει στην ΕΡΤ και μάλιστα χρησιμοποιείται για τους διαγωνισμούς της…. Eurovision!!

Όπως μας βομβάρδιζαν τότε συνεχώς με διαφημιστικά μηνύματα, οι φορολογούμενοι που εξαιρούνται από την έκτακτη εισφορά ακινήτων ή όσοι ανήκουν στο χαμηλό συντελεστή 0,5 ευρώ το τμ, έτσι ώστε να μην φορολογηθούν με την κανονική κλίμακα του ειδικού τέλους, έπρεπε να στείλουν έως τις 2 Οκτωβρίου 2011 γραπτό μήνυμα στον αριθμό 54160 και το μήνυμα να περιλαμβάνει τα εξής:
·         το λεκτικό ΕΤΑ,
·         το ΑΦΜ 
·         τον αριθμό παροχής της ΔΕΗ
Και μάλιστα, όταν έστελνε κανείς το sms στο νούμερο εκείνο, έπαιρνε αμέσως μία απάντηση που έλεγε «το αίτημά σας ελήφθη και θα εξεταστεί αρμοδίως». Ποια ήταν η «εξέταση αρμοδίως»; Μάλλον το καλάθι των αχρήστων, καθώς ο αριθμός ήταν… μούφα.
Πολύ χοντρό το δούλεμα ρε αδέλφια. Το οποίο όμως θα έπρεπε ίσως να το περιμένουμε. Καθώς με τα όσα συμβαίνουν καθημερινά στη ζωή μας, μάλλον ορισμένοι θεωρούν τους Έλληνες ότι ζουν σε χώρα ηλιθίων…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.