Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

"Στοίχειωσε" το αθλητικό ξενοδοχείο Μίκρας



Μεγάλη καθυστέρηση  παρατηρείται στην παράδοση του αθλητικού ξενοδοχείου Μίκρας, ενός έργου που ξεκίνησε το 2007 και έκτοτε… στοίχειωσε. Το ξενοδοχείο, ένα από τα μεγάλα έργα υποδομών της Κυβέρνησης Καραμανλή στη Βόρεια Ελλάδα, διαθέτει 30 δωμάτια και κατασκευάστηκε με σκοπό τη φιλοξενία αθλητών και αθλητριών από την επαρχία, που δυσκολεύονται να διαμείνουν αλλού.
Πολλοί αθλητές που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα θα έχουν τη δυνατότητα φιλοξενίας τους στο αθλητικό ξενοδοχείο, έτσι ώστε να ανταποκριθούν στις αθλητικές τους υποχρεώσεις.
Μάλιστα, οι εγκαταστάσεις στη Μίκρα αποτελούν έδρα πολλών σωματείων και αθλητών σε καθημερινή βάση και η λειτουργία του ξενοδοχείου θα είναι ωφέλιμη και γι’ αυτούς. Η κατασκευή του είναι υπερσύγχρονη και η λειτουργία και συντήρησή του δεν επιβαρύνουν το κράτος. Η καθυστέρηση διενέργειας σχετικού διαγωνισμού για την προμήθεια οικοσκευών και επίπλων επιβαρύνει την παράδοση του ξενοδοχείου στους αθλητές.
Όπως αναφέρει σε ερώτησή του που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ., Θεόδωρος Καράογλου, οφείλει άμεσα το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού να επισπεύσει τις διαδικασίες προμήθειας του απαραίτητου εξοπλισμού στο αθλητικό ξενοδοχείο Μίκρας, έτσι ώστε να παραδοθεί το συντομότερο δυνατό στο κοινό και τους αθλητές.
Το αθλητικό ξενοδοχείο, βρίσκεται δίπλα στο Εθνικό Γυμναστήριο Μίκρας, που είναι το μεγαλύτερο εθνικό αθλητικό κέντρο της Βόρειας Ελλάδας. Η κατασκευή του άρχισε το 1980 και μέχρι και σήμερα συνεχώς επεκτείνεται με καινούριες κτιριακές εγκαταστάσεις.
Το Ε.Γ. Μίκρας καλύπτει μία έκταση περίπου 80 στρεμμάτων. Στην έκταση αυτή βρίσκονται και λειτουργούν ήδη  δύο σύγχρονα κλειστά γυμναστήρια (Μίκρα 1 και Μίκρα 2), και από το 2008 το κλειστό Μ3(χαντμπολ), κλειστό γυμναστήριο ενόργανης-ρυθμικής και τραμπολίνο, ένα κλειστό και δύο ανοιχτά γυμναστήρια beach volley, ένα ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ, ένα ανοιχτό γήπεδο χειροσφαίρισης, ένα γήπεδο ποδοσφαίρου 5χ5, έξι γήπεδα τένις, ένας τοίχος εκμάθησης τένις, κλειστό γυμναστήριο βαρέων αθλημάτων, αίθουσα ενδυνάμωσης, φυσιοθεραπευτήριο, αίθουσα συνεδρίων 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.