Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Πόσοι ψήφισαν για Βενιζέλο σε Α΄και Β΄Θεσσαλονίκης


Το μεσημέρι, πρόκειται να ανακοινωθεί από την Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης του ΠΑΣΟΚ ο τελικός αριθμός όσων πήραν μέρος ψήφισαν την στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή νέας ηγεσίας στο κίνημα. Όπως έγινε γνωστό, στην Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης ψήφισαν συνολικά 21.497 άτομα.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε για ο πρόεδρος της ΕΚΑΠ, Γιώργος Ανωμερίτης, στο 75,91% των εκλογικών κέντρων που καταμετρήθηκαν, ψήφισαν 180.714, εκ των οποίων οι 175.887 ψήφισαν τον Ευάγγελο Βενιζέλο (ποσοστό 97,33%). Καταμετρήθηκαν επίσης 3.653 λευκά και 1.174 άκυρα.
Τα τελικά αποτελέσματα στη Θεσσαλονίκη
Στην Α' εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης ψήφισαν 14.010 άτομα. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έλαβε 13.770 ψήφους και βρέθηκαν 191 λευκά και 49 άκυρα ψηφοδέλτια.
Στη Β' περιφέρεια Θεσσαλονίκης ψήφισαν 7.575 άτομα. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έλαβε 7.487 και βρέθηκαν 69 λευκά και 19 άκυρα ψηφοδέλτια.
Και στις δύο περιφέρειες συνολικά ψήφισαν 21.497. Στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ το 2007 στην Α' και Β' Θεσσαλονίκης είχαν ψηφίσει 65.000 φίλοι και μέλη του ΠΑΣΟΚ.




Ε.Βενιζέλος: «Επανιδρύθηκε η σχέση του ΠΑΣΟΚ με τους πολίτες»

«Επανιδρύθηκε η σχέση του ΠΑΣΟΚ με τους πολίτες», τόνισε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, δηλώνοντας, ταυτόχρονα συγκινημένος από την συμμετοχή των μελών, στελεχών και φίλων του Κινήματος στις εσωκομματικές διαδικασίες εκλογής προέδρου από την βάση.
Ο Ε. Βενιζέλος είπε ότι οι εσωκομματικές διαδικασίες, τις οποίες χαρακτήρισε «μεγάλη άσκηση πολιτικής και οργανωτικής ετοιμότητας», έστειλαν το μήνυμα πως «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ» και πως είναι εφικτός ο στόχος για «πρωτιά» στις εθνικές εκλογές, έτσι ώστε το Κίνημα να έχει καταλυτικό λόγο στις εξελίξεις.
Πρόσθεσε ότι ο λαός θέλει ασφάλεια και σταθερότητα, γνώση της αλήθειας και συναίσθηση ότι οι θυσίες κατανέμονται δίκαια, συμπληρώνοντας ότι ο λαός θέλει ισχυρή προοδευτική διακυβέρνηση.
Ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι έχει πλήρη συνείδηση των διαπραχθέντων λαθών και ότι είναι γνώστης της δυσαρέσκειας, της πίκρας, και των δυσχερειών που αντιμετωπίζουν οι πολίτες ενώ αναφέρθηκε χαρακτηριστικά σε « πράγματα που ειπώθηκαν και δεν έγιναν και σε πράγματα που έγιναν χωρίς να ειπωθούν».
Ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη μιας συλλογικής προσπάθειας, από την οποία δεν θα μείνει εκτός ουδείς, για την ανασυγκρότηση της παράταξης και της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.