Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Εξαίρεση από το "κούρεμα" του swap της Goldman Sachs



Το πιο ακριβό και "τοξικό" δάνειο που έχει συνάψει το ελληνικό κράτος με διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος εκείνη την περίοδο τον σημερινό πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, εξαιρείται από το "κούρεμα" του PSI, προειδοποιεί ο Δημήτρης Παπαδημούλης. Με ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομικών τονίζει ότι πρόκειται για "ανήθικη εξαίρεση" του αμαρτωλού swap με την Goldman Sachs.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το swap ύψους 5 δισ. ευρώ που εξέδωσε η Εθνική Τράπεζα σε συνεργασία με την Goldman Sachs παρ’ ότι είναι δομημένο προϊόν και όχι ομόλογο, επομένως αποτελεί υποχρέωση του Ελληνικού Δημοσίου, η οποία όμως εξαιρείται του κουρέματος της διαδικασίας του PSI, την ίδια ώρα που δεν εξαιρούνται από τη διαδικασία τα φυσικά πρόσωπα, τα ασφαλιστικά ταμεία και τα δάνεια των ΔΕΚΟ.
Μάλιστα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι εκτός του νυν πρωθυπουργού αρμοδιότητα για τη συναλλαγή τότε, είχε ως κορυφαίο στέλεχος της Εθνικής, ο σημερινός επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), κ. Χριστοδούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.