Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Αναστάτωση για ενδεχόμενο κλείσιμο του ΙΚΑ Μηχανιώνας


Αναστάτωση προκαλεί στους κατοίκους της Νέας Μηχανιώνας και της ευρύτερης περιοχής μία πληροφορία που κυκλοφόρησε έντονα τις τελευταίες ημέρες, ότι η διοίκηση του ΙΚΑ, στο πλαίσιο οικονομιών και περιστολής δαπανών που θέλει να κάνει, εξετάζει το ενδεχόμενο να κλείσει το παράρτημα Ν.Μηχανιώνας, προκειμένου να το συγχωνεύσει στο ΙΚΑ Θέρμης.

Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, λένε οι Μηχανιώτες, θα υπάρξει ένα ακόμη πλήγμα για την πόλη τους που διαρκώς υποβαθμίζεται, αλλά και φοβερή ταλαιπωρία για τους εκατοντάδες ασφαλισμένους της Νέας Μηχανιώνας, του Αγγελοχωρίου, της Κερασιάς και άλλων περιοχών του δήμου Θερμαϊκού που εξυπηρετούνται από αυτό το παράρτημα του ΙΚΑ. Δεδομένου ότι δεν είναι μόνο η απόσταση από τη Μηχανιώνα μέχρι τη Θέρμη, αλλά δεν βολεύουν και οι συγκοινωνίες για να μεταβεί κανείς εκεί ώστε να εξυπηρετηθεί.
Ο αντιπρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Νέας Μηχανιώνας κ. Φώτης Τζάκης που ρωτήθηκε σχετικά, είπε ότι και στον ίδιο μεταφέρθηκε η σχετική πληροφορία, χωρίς όμως να μπορεί να την επιβεβαιώσει ή να την διαψεύσει.
Επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό, θα πρέπει να κινητοποιηθούν αμέσως όλοι οι φορείς, τα σωματεία, οι οργανώσεις αλλά και οι πολίτες της Νέας Μηχανιώνας για να αποτρέψουν εν τη γενέσει του το ενδεχόμενο να μπει λουκέτο στο ΙΚΑ Μηχανιώνας. Και αν η διοίκηση του ΙΚΑ επιμείνει στον ισχυρισμό περί περιστολής δαπανών, τότε ο δήμος Θερμαϊκού να αναλάβει ενδεχομένως τη στέγαση του παραρτήματος του ΙΚΑ σε δικό του χώρο στη Μηχανιώνα. Η περιοχή δεν αντέχει άλλη απογύμνωση και αυτό πρέπει να το βάλουν καλά στο μυαλό τους οι πάντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.