Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Διαμαρτυρία για άνιση χρέωση στην κατανάλωση νερού


Έντονη διαμαρτυρία για τον τρόπο που γίνεται η χρέωση του πόσιμου νερού και την ανισότητα που υπάρχει στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΘ δήμου Θερμαϊκού, μεταξύ των δημοτικών διαμερισμάτων, διατυπώνει η Ακαδημία Οίνου και Αμπέλου Επανομής, με επιστολή που απέστειλε προς το δημοτικό συμβούλιο, τους αρχηγούς όλων των δημοτικών παρατάξεων και στον πρόεδρο της ΔΕΥΑΘ Θερμαϊκού.

Στην επιστολή αναφέρονται τα ακόλουθα:
«Η Ακαδημία Οίνου & Αμπέλου Επανομής εκπροσωπώντας το σύνολο των κατοίκων της Επανομής (,αφού οι επίσημοι ….εκπρόσωποι των Δημοτών, Δημοτικοί σύμβουλοι, Επανομίτες και όχι μόνο, ,αδιαφορούν πλήρως), έχεi να καταγγείλεi τα εξής :
Δεκατέσσερις μήνες μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη η δαπάνη της καταναλώσεως του νερού δεν έχει ακόμη εξισωθεί για όλους τους δημότες του Δήμου Θερμαϊκού.
Με έκπληξη και παράπονο διαπιστώνουμε ότι οι Δημότες της Επανομής πληρώνουν την μερίδα του λέοντος για την κατανάλωση νερού των νοικοκυριών (Διαφορά μέχρι 300%),από πληροφορίες και από στοιχεία που διαβάσαμε στην εφημερίδα ¨ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ νέα πορεία στο τεύχος του Φεβρουαρίου (Δημοσίευμα που δεν διαψεύστηκε από μέρους του Δήμου)
Κύριε Πρόεδρε ,θεωρούμε ότι είναι αδιανόητο ένα νοικοκυριό του πρώην δήμου Επανομής -Μεσημερίου που καταναλώνει 200κυβ. μέτρα νερού να χρεώνεται από τον Δήμο με 87 ευρώ εντός του οικισμού και στις παραλίες με 121ευρώ ,ενώ στο πρώην Δήμο Θερμαϊκού με 58 ευρώ και στον πρώην Δήμο Νέας Μηχανιώνας με 44 ευρώ. Με την προσαύξηση βέβαια 80% βάσει του νόμου 1069/80 περί νεοσύστατων δημοτικών επιχειρήσεων, τα ποσά γίνονται 87+69,6=156,6 και 121+96.8=217,8 Οσον αφορά δε, τις νέες συνδέσεις ύδρευσης στην Επανομή η νέα σύνδεση χρεώνεται με 504 Ευρώ ,στην Ν.Μηχανιώνα 280 ευρ.και στον πρώην Δήμο Θερμαϊκού με 200 ευρ. 
Όλοι γνωρίζουμε ότι η δαπάνη του κοινωνικού αυτού αγαθού είναι ανταποδοτική και όχι φοροεισπρακτική και μάλιστα όταν γίνεται σε βάρος κάποιων δημοτών και προς όφελος κάποιων άλλων.
Αυτό λαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις τη στιγμή που όλοι ξέρουμε ότι η Επανομή είναι ο μόνος πρώην Δήμος που έχει δικές του γεωτρήσεις ,με ελάχιστα έξοδα άντλησης ,ενώ κάποιοι άλλοι πρώην Δήμοι του ενιαίου Δήμου μας φθάνουν να αγοράζουν νερό από γεωτρήσεις ιδιωτών για να γεμίσουν τις δεξαμενές που τροφοδοτούν τους δημότες τους με το πολύτιμο αυτό αγαθό.
Μήπως έχουμε ξεχάσει την ανταποδoτικότητα ; 
Ξέρουμε και ελπίζουμε ότι η ΔΕΥΑΘ είναι μία και ενιαία ( …..Βέβαια αυτό που μένει είναι να το αποδείξει κιόλας……)
Όσον αφορά την ¨φτηνή ¨δικαιολογία που ακούγεται από κάποιους ….πρώην που δεν είχαν το σθένος και την βούληση να εισπράξουν τα οφειλόμενα για προφανείς δικούς τους λόγους ( …ίσως ψηφοθηρικούς ;) όταν είχαν την εξουσία , ότι δήθεν οι Δημότες του πρώην Δήμου Επανομής είναι κακοπληρωτές θεωρούμε ότι δεν μας αγγίζει γιατί νομίζουμε ότι το χρέος της εκάστοτε διοίκησης είναι να εισπράττει τα ανταποδοτικά τέλη και όχι να δημιουργεί πολίτες πολλών ταχυτήτων 
Ελπίζουμε λοιπόν ότι και με την σύμφωνη, βέβαια ,γνώμη του κ. Δημάρχου και των κ. Δημοτικών συμβούλων θα μπει το θέμα στην σωστή του βάση και διάσταση ,η οποία νομίζουμε ότι πρέπει να είναι η αλλαγή του οικιακού τιμολογίου κατανάλωσης νερού με ενιαία τιμή νερού για όλους τους δημότες του Καλλικρατικού Δήμου μας ,καθ’ ότι θεωρούμε ότι αφ΄ ενός μεν είναι πέρα για πέρα άδικο και αφ΄ ετέρου θα πρέπει να ηρεμήσουν και οι πολίτες της Επανομής, που είναι ανάστατοι. 
Θεωρούμε λοιπόν ότι θα πρέπει να αρθεί αυτή η αδικία εκτός εάν καταλήξουμε στο κίνημα ,(….που προτείνουν κάποιοι), του ¨Δεν …πληρώνω….¨ με απρόβλεπτες όπως καταλαβαίνετε συνέπειες.

Ακαδημία Οίνου & Αμπέλου Επανομής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.