Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Επανέρχεται από τη διοίκηση Μαυρομάτη η εκχώρηση του Ποταμού

Για πραξικοπηματική ενέργεια κάνει λόγο η "Συμπολιτεία"

Εντελώς αιφνιδιαστικά και με το χαρακτήρα του «κατεπείγοντος», η δημοτική αρχή Μαυρομάτη του δήμου Θερμαϊκού συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, το απόγευμα της Πέμπτης, λίγες μόλις ώρες πριν τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, για να επαναφέρει το θέμα εκχώρησης της δημοτικής έκτασης των 23,5 στρεμμάτων του Ποταμού. Ανάλογη απόφαση για το ίδιο ακριβώς θέμα, που είχε ληφθεί σε αγαστή συνεργασία των παρατάξεων Μαυρομάτη και Τσαμασλή, απορρίφθηκε πανηγυρικά μόλις πριν ένα μήνα από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης.

Για νέα πραξικοπηματική προσπάθεια εκχώρησης τμήματος της δημοτικής περιουσίας, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού». Υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι θα υπερασπιστεί με κάθε νόμιμο τρόπο τα συμφέροντα του δήμου και των δημοτών του, βάζοντας φρένο στις επιδιώξεις όσων ονειρεύονται την εξαέρωση της δημοτικής περιουσίας.
Η νέα αυτή μεθόδευση της δημοτικής αρχής, εξηγεί και τον πραγματικό λόγο που η διοίκηση Μαυρομάτη καθυστερούσε εδώ και καιρό την δημοπράτηση των αναψυκτηρίων του Ποταμού, καθώς όπως φαίνεται, σχεδίαζε να τα παραδώσει πακέτο ως «προίκα», μαζί με τα 23,5 στρέμματα της δημοτικής έκτασης στους επίδοξους «επενδυτές».
Αναλυτικά η ανακοίνωση της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» έχει ως εξής:

Συμπολιτεία Θερμαϊκού
                                    Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ 28-4-2015
H «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» καταγγέλει την ανεξήγητη επιμονή της δημοτικής αρχής να συγκαλέσει «κατεπείγουσα» και «έκτακτη» συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, το απόγευμα της Πέμπτης 30 Απριλίου, λίγες ώρες πριν τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, προκειμένου να πετύχει την παραχώρηση της έκτασης-φιλέτου των 23,5 στρεμμάτων του Ποταμού Επανομής στην ανώνυμη εταιρεία ΤΕΘ Α.Ε. Πολύ περισσότερο που αυτή η νέα παραχώρηση, γίνεται ένα μόλις μήνα μετά την απόρριψη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης ανάλογης πραξικοπηματικής προσπάθειας εκχώρησης στην ΤΕΘ, της ωραιότερης παραλίας που υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.
Έγκαιρα η παράταξή μας είχε καλέσει το δήμαρχο Θερμαϊκού Γιάννη Μαυρομάτη να προχωρήσει, μετά την απόφαση της Αποκεντρωμένης, στη δημοπράτηση από το Δήμο των αναψυκτηρίων του Ποταμού, προκειμένου να μη χαθούν και αυτή τη χρονιά σημαντικά έσοδα. Αντί αυτού η δημοτική αρχή, επιμένοντας σε μία τακτική που θυμίζει άλλες εποχές, μεθοδεύει την παραχώρηση των πέντε αναψυκτηρίων στην ανώνυμη εταιρεία ως «προίκα», μαζί με την έκταση των 23,5 στρεμμάτων. Και μάλιστα αντί του ευτελούς ποσού των 195.000 ευρώ για έξι χρόνια, ποσό που θα μπορούσε να μπει στα ταμεία του Δήμου από την εκμετάλλευση  ενός έτους των τουριστικών περιπτέρων.
Η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού», όπως κατ’ επανάληψη δήλωσε στο δημοτικό συμβούλιο, δεν είναι αντίθετη στην ενδυνάμωση της «Τουριστικής Επιχείρησης Θερμαϊκού» και του ρόλου που αυτή έπρεπε να διαδραματίζει στην ανάδειξη και προβολή των τουριστικών πλεονεκτημάτων της περιοχής. Θεωρεί όμως ότι η δημοτική περιουσία και η όποια αξιοποίησή της πρέπει να γίνεται συντεταγμένα και μόνο υπό την επίβλεψη του ανώτατου οργάνου του Δήμου Θερμαϊκού, που είναι το δημοτικό του συμβούλιο. Το οποίο, αν γίνει τελικά η παραχώρηση της έκτασης του Ποταμού, θα παρακολουθεί ως απλός θεατής, χωρίς να μπορεί να αντιδράσει σε ενδεχόμενη απώλεια της καταπληκτικής αυτής έκτασης.
Η παράταξή μας θέλει να διαβεβαιώσει ότι όπως με συνέπεια έπραξε αυτό τον ένα χρόνο από την ίδρυσή της, θα υπερασπιστεί με κάθε νόμιμο τρόπο τα συμφέροντα του δήμου Θερμαϊκού και των δημοτών του, βάζοντας φρένο στις επιδιώξεις όσων ονειρεύονται την εξαέρωση της δημοτικής περιουσίας.


1 σχόλιο:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.