Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Δίκη Χρυσής Αυγής: Συγκλόνισε το δικαστήριο ο πατέρας του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα

Ο πατέρας του δολοφονημένου από τους Χρυσαυγίτες, Παύλου Φύσσα
Συγκλόνισε με την κατάθεσή του στη δίκη των μελών της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» ο πατέρας του αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα,  χαρακτηρίζοντας τον δράστη της δολοφονίας, Γιώργο Ρουπακιά, ως επαγγελματία δολοφόνο που είχε προσχεδιάσει το έγκλημα.

Ο Παναγιώτης Φύσσας, καταθέτοντας ως πρώτος μάρτυρας κατηγορίας ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όπου εκδικάζεται η υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, είπε:
«Στο νοσοκομείο που μετέφεραν τον Παύλο, ρώτησα τον γιατρό αν φταίει η καθυστέρηση του ασθενοφόρου. Μου απάντησε ότι το χτύπημα ήταν επαγγελματικό. Τον μαχαίρωσε και έστριψε το μαχαίρι γι' αυτό το αίμα διαχύθηκε εσωτερικά. Το παιδί μου άντεξε για τέσσερα λεπτά και πρόλαβε να υποδείξει τον δολοφόνο του. Είπε σε αστυνομικό: Αυτός με σκότωσε».
Είπε, επίσης, ότι ο Ρουπακιάς νωρίτερα είχε μιλήσει, όπως έμαθε μετά, εκ των υστέρων, με τον Παύλο:
«Τον ρώτησε που είναι η καφετέρια “Κοράλι”. Εγώ το ερμηνεύω ότι όταν ένας επαγγελματίας θέλει να σκοτώσει, τα ζυγίζει όλα. Ήθελε να ξέρει με ποιον έχει να κάνει».
Ο Ρουπακιάς, κατά τον Παναγιώτη Φύσσα, «νομίζει ότι είναι ο Ελληναράς και θα σώσει την πατρίδα του. Όταν σκότωσε τον γιο μου και κοίταξε τους άλλους, το ύφος του ήταν σαν να έλεγε: "έτσι σκοτώνω". Νομίζει ότι έχει κάνει κάποιο κατόρθωμα αυτός. Ότι έχει σώσει τη πατρίδα του», είπε, δείχνοντας τον κατηγορούμενο.
Όπως αναφέρει η real.gr, στην ερώτηση της προέδρου της έδρας, ποιο μπορεί να ήταν το κίνητρο αφού οι δυο δεν γνωρίζονταν, ο Παναγιώτης Φύσσας απάντησε:
«Αυτή η οργάνωση κλείνει τα στόματα σε φωνές αντίθετες. Τους ενοχλούσαν τα τραγούδια του Παύλου που ήταν κατά του φασισμού».

«Από αμέλεια»
Νωρίτερα, ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα είπε ότι δέχεται την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, όχι όμως και της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.
Ο δικηγόρος του, μάλιστα, προέβαλε προκλητικά και τον ισχυρισμό περί «άμυνας» και ότι ο δράστης βρισκόταν εν βρασμώ ψυχής, ζητώντας μετατροπή της κατηγορίας από ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ανθρωποκτονία από αμέλεια ή πρόκληση θανατηφόρας σωματικής βλάβης...

H κατάθεση
Ο Παναγιώτης Φύσσας ξεκίνησε να διηγείται τί ακριβώς έγινε το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας στο Κερατσίνι.
Όπως ανέφερε, ο γιός του Παύλος Φύσσας εκείνη την ημέρα, πήγε στην καφετέρια «Κοράλι» όπου υπήρχε κόσμος και μαζί του ήταν η κοπέλα του και ένας φίλος του για να παρακολουθήσουν ένα ματς.
«Κατά τις 12 το βράδυ, τόνισε ο πατέρας του άτυχου νεαρού, χτύπησε το τηλέφωνο του σπιτιού μου. Τρέχα. μου είπε ο αδελφός μου στην Τσαλδάρη έχουν μαχαιρώσει το παιδί. Δεν φαντάστηκα τί θα έβλεπα. Στο δρόμο άκουγα σειρήνες. Μόλις έφθασα βρήκα την κοπέλα του να τον κρατάει αλλά το κεφάλι του ήταν γερμένο».
Ο διάλογος του Προέδρου με τον πατέρα του Παύλου Φύσσα, Παναγιώτη:
Πρόεδρος: Πήγε πουθενά το μυαλό σας;
Πατέρας: Στη Χρυσή Αυγή γιατί τα τραγούδια του τους ενοχλούσε. Γιατί σε αυτούς απευθυνόταν με τους στίχους του. Δεν ξέρω αν είχε προηγηθεί κάτι μεταξύ τους. Μόλις έφθασα είδα τη Χρύσα, την κοπέλα του, και την ρώτησα. Είδα λίγα αίματα. Και πήρα λίγο θάρρος. Και άρχισα να φωνάζω το όνομά του μήπως και με ακούσει. Τότε ένας αστυνομικός μου είπε: Κάντε άκρη να τον πάρει το ασθενοφόρο. Και τότε η Χρύσα επιτέθηκε στον αστυνομικό και τον κατηγόρησε για αδράνεια.
Πρόεδρος:  Είδατε κάποιον άλλον εκεί;
Πατέρας: Τη Χρύσα, το παιδί μου πεσμένο, διάφορους περίεργους και καμιά δεκαριά αστυνομικούς.
Πρόεδρος: Είχε τις αισθήσεις του;
Πατέρας: Νομίζω πως ναι. Ή τουλάχιστον έτσι ήθελα να πιστεύω. Μόλις φθάσαμε στο νοσοκομείο ρώτησα τον συνοδό για να μάθω την αλήθεια. Δεν θέλησε να μου πει. Και μου ανέφερε ότι το ασθενοφόρο καθυστέρησε. Μου ζήτησε μάλιστα να το καταγγείλω. Από ότι κατάλαβα στη συνέχεια το χτύπημα που είχε δεχθεί ήταν επαγγελματικό. Αμέσως άρχισαν να έρχονται φίλοι του στο νοσοκομείο. Με έπιασε πανικός. Τί να πω στη μάνα του; Eβαλα έναν συγγενή να της πει ότι είχε χτυπήσει αλλά όχι σοβαρά. Ηρθε στο νοσοκομείο και η ίδια και εκεί μάθαμε τα πάντα.
Ο πατέρας του Παύλου Φύσσα στη συνέχεια αναφέρθηκε στο τι έμαθε από την κοπέλα του για το περιστατικό και για τις συνθήκες της δολοφονίας.
Οπως ανέφερε, η σύντροφος του Παύλου Φύσσα, του διηγήθηκε ότι όταν ήταν στην καφετέρια δέχθηκαν επίθεση από ομάδα ορισμένων ατόμων που τους προκάλεσαν και τους απείλησαν. Του φώναζαν «κότες» και θα ότι «θα τους σκοτώσουν».
Επίσης πρόσθεσε, ότι η κοπέλα του Παύλου Φύσσα, του είπε ότι ομάδα αστυνομικών που ήταν εκεί δεν επενέβη αλλά ήταν αδρανής και δεν έκανε τίποτα.
Η παρέα του Παύλου Φύσσα σηκώθηκε και έφυγε από την καφετέρια και καθ όδόν δέχθηκαν επίθεση από ομάδα Χρυσαυγιτών που τους κυνήγησε μέχρι την Τσαλδάρη. Οι υπόλοιποι από την παρέα έφυγαν και ο Παύλος Φύσσας έμεινε μόνος.
Πρόεδρος: Του επιτέθηκαν;
Πατέρας: Του επιτέθηκαν, είχαν τους λόγους τους. Οι επιθέσεις ήταν τακτικές και από άτομα δύο η τρία κάθε φορά. Συνολικά οι παρόντες ήταν 18. Δεν ξέρω πόσο κράτησε αυτό. Μέχρι που εμφανίστηκε ο επαγγελματίας δολοφόνος Ρουπακιάς.
Πρόεδρος: Δεν μπορούσε να φύγει ο γιός σας;
Πατέρας: Τον είχαν εγκλωβίσει. Μόλις εμφανίστηκε ο επαγγελματίας δολοφόνος Ρουπακιάς,
Πρόεδρος: Αυτά σας τα λέει η Χρύσα;
Πατέρας: Ακουσα να λένε ότι τον μαχαίρωσε και το έστριψε το μαχαίρι.
Πρόεδρος: Ποιός το λέει;
Πατέρας: Ο γιατρός στο νοσοκομείο είπε ότι ήταν επαγγελματικό το χτύπημα και το αίμα διαχύθηκε εσωτερικά. Γι αυτό δεν είδα αίματα στο πεζοδρόμιο. Το παιδί μου πάντως άντεξε για τέσσερα λεπτά και έδειξε τον δολοφόνο του. Είπε στον αστυνομικό αυτός με μαχαίρωσε.
Πρόεδρος: Είχαν προηγούμενα ο γιος σας και ο Ρουπακιάς;
Πατέρας: Δεν νομίζω να γνωρίζονταν. Μάρτυρας μου είπε ότι ο Παύλος, μόλις τον χτύπησε ο Ρουπακιάς, του είπε: Με μαχαίρωσες και φεύγεις;
Πρόεδρος: Πότε επήλθε το μοιραίο στο ασθενοφόρο ή πριν;
Πατέρας: Μόλις πήγα πιστεύω ότι το παιδί μου είχε φύγει. Απλά δεν είδα αίματα και δεν ήθελα να το πιστέψω. Είχε δύο χτυπήματα στην καρδιά.
Πρόεδρος: Γιατί λέτε ότι το χτύπημα ήταν επαγγελματικό;
Πατέρας: Γιατί το έστριψε για να διαχυθεί εσωτερικά το αίμα και να πεθάνει.
Πρόεδρος: Δεν γνωρίζονταν, δεν είχαν διαφορές. Γιατί να τον σκοτώσει; Γιατί να του καταφέρει δύο μαχαιριές;
Πατέρας:  Γιατί αυτή η οργάνωση κλείνει στόματα σε φωνές που είναι αντίθετες. Τα τραγούδια του ήταν αντιφασιστικά και τους ενοχλούσαν.
Πρόεδρος: Ποιούς ενοχλούσαν;
Πατέρας: Οταν νομίζει, ότι βρίζει  και κάνει τον Ελληναρά και ότι θα σώσει την πατρίδα του, γιατί αυτό ήταν το στυλάκι του Ρουπακιά, αυτή η αντίληψη τον οδήγησε στο φόνο.
Πρόεδρος: Μόνος πήγε, αν είχε αυτές τις αντιλήψεις που λέτε, τί έγινε;
Πατέρας: Συνεννοήθηκαν μεταξύ τους με τα τηλέφωνα. Εντολή πήρε.
Πρόεδρος: Από πού;

Πατέρας: Από τον αρχηγό, από ποιόν άλλον. Αυτός δεν ανέλαβε τώρα την ευθύνη; Αυτοί δεν κάνουν τίποτα χωρίς εντολή.
Η δίκη συνεχίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.