Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Οι ανακατατάξεις στις έδρες των κομμάτων στη Μακεδονία

Αρκετές αλλαγές, υπάρχουν στην εκλογή βουλευτών όλων των κομμάτων στις οκτώ εκλογικές περιφέρειες της Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς υπάρχουν πρωτοεμφανιζόμενοι, ενώ δεν επανεκλέγονται γνωστά ονόματα. Συγκεκριμένα:

Α' Θεσσαλονίκης
Στην Α' Θεσσαλονίκης ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει έξι έδρες. Οπότε εκλέγονται ο Νίκος Παρασκευόπουλος (για πρώτη φορά), Γιάννης Αμανατίδης, Τάσος Κουράκης, Μάρκος Μπόλαρης, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης και Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης. Εκτός Βουλής μένει η Βούλα Τεκτονίδου που ήταν βουλευτίνα στην προηγούμενη Βουλή. Εκτός Βουλής μένουν και οι δυο βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ στην προηγούμενη Βουλή, που πήγαν με τη Λαϊκή Ενότητα, η Δέσποινα Χαραλαμπίδου και η Γιάννα Γαϊτάνη.
Από τη ΝΔ επιστρέφουν στη Βουλή και οι τέσσερις επανεκλεγέντες της Α' Θεσσαλονίκης: Κώστας Καραμανλής, Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης και Έλενα Ράπτη.
Από τη Χρυσή Αυγή επανεκλέγεται ο Αντώνης Γρέγος.
Από την τέταρτη Ένωση Κεντρώων εκλέγεται ο πρόεδρός της, Βασίλης Λεβέντης.
Από το ΚΚΕ εκλέγεται ο Γιάννης Δελλής, επικεφαλής μέχρι τώρα της παράταξης του ΚΚΕ στο Δήμο Θεσσαλονίκης.
Από το Ποτάμι εκλέγεται ο επικεφαλής του κόμματος, Σταύρος Θεοδωράκης και μένει εκτός Βουλής η Χριστίνα Ταχιάου.
Από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη επανεκλέγεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Από τους ΑΝΕΛ επανεκλέγεται ο Κώστας Ζουράρης.

Β' Θεσσαλονίκης
Στη Β΄ Θεσσαλονίκης χάνει την έδρα της η Χρυσή Αυγή και την καταλαμβάνει η Ένωση Κεντρώων. Τα υπόλοιπα κόμματα διατηρούν τις έδρες.
Από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται οι Σωκράτης Φάμελλος, Δημήτρης Μάρδας (πρώτη φορά), από τη Ν.Δ. οι Θεόδωρος Καράογλου, Σάββας Αναστασιάδης, από την Ένωση Κεντρώων ο Αριστείδης Φωκάς, από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ο Γιώργος Αρβανιτίδης, από το ΚΚΕ ο Αθανάσιος Βαρδαλής, από το Ποτάμι η Κατερίνα Μάρκου, από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Γιώργος Λαζαρίδης (πρώτη φορά).

Ημαθία
Στην Ημαθία ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει δυο έδρες και από μία η ΝΔ και η Χρυσή Αυγή.
Από το ΣΥΡΙΖΑ επανεκλέγονται η Φρόσω Καρασαρλίδου και ο Γιώργος Ουρσουζίδης. Δεν εκλέγεται ο Κωνσταντίνος Λαπαβίτσας, όχι μόνο επειδή είναι στη ΛΑΕ, αλλά και επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε μια έδρα λιγότερη αυτή τη φορά στο νομό.
Από τη ΝΔ επανεκλέγεται ο Απόστολος Βεσυρόπουλος και από τη Χρυσή Αυγή εκλέγεται για πρώτη φορά ο Μιχαήλ Τσακίρης, καθώς το κόμμα του πήρε την έδρα που έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ στο νομό.

Κιλκίς
Στο Κιλκίς δεν αλλάζει τίποτα. Από μια έδρα έλαβαν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και Χρυσή Αυγή, επανεκλέγοντας τους βουλευτές της Βουλής που προέκυψε από τις εκλογές του Ιανουαρίου.
Από το ΣΥΡΙΖΑ επανεκλέγεται ο Θεόδωρος Παραστατίδης, από τη ΝΔ ο Γιώργος Γεωργαντάς κι από τη Χρυσή Αυγή ο Χρήστος Χατζησάββας.

Πέλλα
Στην Πέλλα είχαμε σημαντικές αλλαγές, αφού τον Ιανουάριο ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πάρει τρεις έδρες και η ΝΔ μία, ενώ τώρα παίρνει δύο ο ΣΥΡΙΖΑ κι από μία ΝΔ και Χρυσή Αυγή.
Από το ΣΥΡΙΖΑ επανεκλέγονται η Θεοδώρα Τζάκρη και ο Γιάννης Σηφάκης, ενώ μένει εκτός ο Χρήστος Σμιας.
Από τη ΝΔ επανεκλέγεται ο Γιώργος Καρασμάνης.
Από τη Χρυσή Αυγή εκλέγεται για πρώτη φορά ο Ιωάννης Σαχινίδης.

Πιερία
Στο νομό Πιερίας η κατανομή των εδρών παραμένει τρεις στο ΣΥΡΙΖΑ και μια στη ΝΔ.
Από το ΣΥΡΙΖΑ επανεκλέγονται η Ελισάβετ Σκουφά και ο Χαρίλαος Τσαμακλής. Τη θέση του Ζήση Ζάννα, που πήγε στη ΛΑΕ και δεν εκλέγεται, παίρνει ο Αστέριος Καστόρης που τον προηγούμενο Ιανουάριο ήταν πρώτος επιλαχών...
Από τη ΝΔ επανεκλέγεται ο Κώστας Κουκοδήμος.

Σέρρες
Στις Σέρρες χάνουν έδρα η Χρυσή Αυγή και το Ποτάμι και τις παίρνουν (από μία) η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη και η Δημοκρατική Συμπαράταξη.
Από το ΣΥΡΙΖΑ επανεκλέγεται η Αφροδίτη Σταμπουλή.
Από τη ΝΔ επανεκλέγονται ο Κώστας Καραμανλής και η Φωτεινή Αραμπατζή.
Δεν επανεκλέγεται ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος από τη Χρυσή Αυγή και ο Αλέξανδρος Χατζηδημητρίου από το Ποτάμι.
Εκλέγεται από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ο Μιχάλης Τζελέπης κι από την Ένωση Κεντρώων ο Αναστάσιος Μεγαλομύστακας.
Επανεκλέγεται από τους ΑΝΕΛ η Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά.

Χαλκιδική
Αλλαγές υπάρχουν και στο νομό Χαλκιδικής. Από μια έδρα παίρνουν και πάλι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, όμως η τρίτη έδρα περνά από το ΠΑΣΟΚ στη Χρυσή Αυγή.
Από το ΣΥΡΙΖΑ επανεκλέγεται η Κατερίνα Ιγγλέζη κι από τη ΝΔ ο Γιώργος Βαγιωνάς.

Χάνει την έδρα του ο Γιάννης Δριβελέγκας (ΠΑΣΟΚ) και την παίρνει η Σωτηρία Βλάχου που εκλέγεται για πρώτη φορά με τη Χρυσή Αυγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.