Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Υφυπουργός μόνο για 12 ώρες ο Δημ. Καμμένος,,,

Υπουργός για 12 ώρες στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου έγινε ο Δημήτρης Καμμένος που τελικά υποχρεώθηκε σε παραίτηση μετά το σάλο που ξέσπασε για σχόλιά του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο, να ανακοινώνει μέσω twitter την παραίτηση του Δημήτρη Καμμένου από την κυβέρνηση, με την ανάρτηση: «Μέχρι την απόδειξη της αλήθειας για την υπόθεση των αντισημιτικών ρατσιστικών αναρτήσεων, ο υφυπουργός θα διευκολύνει με την παραίτησή του», έκλεισε η πρώτη κυβερνητική κρίση.
Μάλιστα αυτή η κρίση εκδηλώθηκε αμέσως μετά την ανακοίνωση του νέου υπουργικού σχήματος, με επίκεντρο τον Δημήτρη Καμμένο, η θητεία του οποίου, ως υφυπουργού Υποδομών, ολοκληρώθηκε πριν καλά καλά συμπληρωθούν 12 ώρες από την ορκωμοσία του. Ως αντικαταστάτης του προορίζεται ο Π. Σγουρίδης.
Ο σάλος εκδηλώθηκε εξαιτίας του βεβαρημένου παρελθόντος του στο Διαδίκτυο, με σειρά αντισημιτικών, ομοφοβικών και ρατσιστικών σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Υπήρξε έντονο παρασκήνιο για να γίνει ο Δημήτρης Καμμένος υπουργός, καθώς - σύμφωνα με πληροφορίες το Μέγαρο Μαξίμου ήξερε για τα σχόλια για διαφωνούσε - όμως ο Πάνος Καμμένος επέμενε...
Τελικά, όπως αναφέρει το newsbeast.gr, ο Αλέξης Τσίπρας, από τις Βρυξέλλες σήκωσε το τηλέφωνο και ζήτησε από τον κυβερνητικό του εταίρο Πάνο Καμμένο να διερευνήσει τα καταγγελλόμενα και εφόσον επιβεβαιωθούν, να προχωρήσει στην αντικατάσταση του κ. Δ. Καμμένου.
«Θέτοντας ως πρωταρχικό στόχο μου το συμφέρον της πατρίδας, την ομαλή λειτουργία της νέας κυβέρνησης, δηλώνω την παραίτηση μου από τη θέση του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και συγχρόνως καταθέτω μήνυση κατ' αγνώστων». Με αυτήν τη σύντομη δήλωση, ευχαριστώντας τον πρωθυπουργό ο Δημήτρης Καμμένος υπέβαλε την παραίτησή του.
Είχαν προηγηθεί οι έντονες αντιδράσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ όπως οι Δημημήτρης Παπαδημούλης και Βασιλική Κατριβάνου αφού νωρίτερα ο κ. Καμμένος είχε «κλείσει» τον λογαριασμό του στο Twitter. Μάλιστα μέσω ανακοίνωσης ο κ. Καμμένος αρνήθηκε την πατρότητα των μηνυμάτων, επιχειρηματολογώντας ότι τα έγραψαν οι 15 διαχειριστές των λογαριασμών του στο Διαδίκτυο, ενώ άφησε και υπόνοιες για παρέμβαση τρίτων.

Η κυβερνητική συμμετοχή του Δημ. Καμμένου, ωστόσο, είχε και εσωκομματικές συνέπειες. Ο Νίκος Νικολόπουλος με επιστολή του ζήτησε τη σύγκληση της Κ.Ο., και είναι έντονα ενοχλημένος γιατί δεν έγινε υπουργός...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.