Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

O γερμανικός Τύπος για τη νέα ελληνική κυβέρνηση

Στον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης στην Ελλάδα αναφέρεται ο γερμανικός Τύπος, δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι παραμένουν στη θέση τους πολλοί υπουργοί.

"Η νέα κυβέρνηση του Τσίπρα μοιάζει με την παλιά", είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος της Die Zeit, με την εφημερίδα να τονίζει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός με αυτό τον τρόπο προσπαθεί να δημιουργήσει μια συνέχεια στη διακυβέρνηση.

"Δεν έχασε χρόνο: δύο ημέρες μετά την εκλογική νίκη σχηματίστηκε η νέα κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα", γράφει από την πλευρά της η Frankfurter Allgemeine. Η εφημερίδα επισημαίνει ότι υπάρχουν γνωστά πρόσωπα σε πολλά υπουργεία πέραν του υπουργείου Οικονομικών.

Η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt επίσης αναφέρεται στο γεγονός ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός φαίνεται να μην θέλει να χάσει καθόλου χρόνο. "Σχηματισμός κυβέρνησης συνασπισμού, νέο υπουργικό σχήμα, σύνοδος κορυφής για το μεταναστευτικό στις Βρυξέλλες. Ο Έλληνας πρωθυπουργός ταξιδεύει με συγκεκριμένες προτάσεις για τη μεταναστευτική κρίση", σημειώνει.

"Ο Αλέξης Τσίπρας βασίζεται στις εποικοδομητικές δυνάμεις", σχολιάζει ηSuddeutsche Zeitung, προτάσσοντας το γεγονός ότι αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για την εφαρμογή του προγράμματος, είναι ο Γιώργος Χουλιαράκης, τον οποίο χαρακτηρίζει "αντί-Βαρουφάκη".

Όπως σχολιάζει η εφημερίδα, οι Βρυξέλλες θεωρούν πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ο Χουλιαράκης είναι ένας θερμός υπέρμαχος του ευρώ, ενώ συμμετείχε στην ομάδα που διαπραγματεύτηκε το τρίτο πακέτο βοήθειας της Ελλάδας.

Και η επιστροφή του Ευκλείδη Τσακαλώτου στο υπουργείο Οικονομικών φαίνεται να γίνεται θετικά δεκτή από τον γερμανικό Τύπο.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του ιστότοπου του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου ARD, το οποίο επέλεξε για τίτλο "Ο Τσακαλώτος παραμένει υπουργός Οικονομικών", αλλά και η εφημερίδα Die Welt, η οποία στο άρθρο της για τη νέα ελληνική κυβέρνηση τονίζει την παραμονή Τσακαλώτου στο υπουργείο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.