Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Σάλος από τις προκλητικές δηλώσεις Μιχαλολιάκου

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις πολιτικών κομμάτων μετά την προκλητική δήλωση του Νίκου Μιχαλολιάκου ότι η Χρυσή Αυγή αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ανήμερα της συμπλήρωσης δύο ετών από το στυγερό έγκλημα.

ΣΥΡΙΖΑ: Οργή για κάθε δημοκρατικό πολίτη
Η Κουμουνδούρου με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «Η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τον αρχηγό της ΧΑ, Νίκο Μιχαλολιάκο, μία μέρα πριν τη μαύρη επέτειο της δολοφονίας του, εξοργίζει κάθε δημοκρατικό πολίτη που αγωνίζεται και επιθυμεί ένα κράτος δικαίου. Η ρητορική του μίσους, τα τάγματα εφόδου, οπλισμένα από την κοινωνική απελπισία που έχει σκορπίσει η κρίση, εκμεταλλεύονται το ανθρώπινο δράμα προκειμένου να επεκταθούν».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ τιμά τη μνήμη του Παύλου Φύσσα, ενός ανθρώπου-σύμβολο για την ελληνική νεολαία που μαστίζεται από την κρίση. Η συστράτευση όλων για μια κοινωνία δημοκρατική, για μια ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη είναι επιτακτική, προκειμένου να εξαλειφθούν οι αιτίες που οδήγησαν στην άνοδο των νεοναζιστών» καταλήγει η ανακοίνωση.
ΝΔ: Ξεδιάντροπη η δήλωση
Ανακοίνωση με την οποία χαρακτηρίζει "ξεδιάντροπη" τη δήλωση ανάληψης πολιτικής ευθύνης για το θάνατο του Παύλου Φύσσα από τον επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία.
Όπως αναφέρει, πρόκειται για μια προκλητική ομολογία που γίνεται μέσα στην προεκλογική περίοδο με στόχο να τρομοκρατήσει πολίτες και κόμματα.
«Η Νέα Δημοκρατία, όχι μόνο δεν τρομοκρατείται, αλλά χαλυβδώνεται η δημοκρατική της συνείδηση. Έχουμε αποδείξει στην πράξη ότι μαχόμαστε κατά του φασισμού και της βίας, όποια μορφή και αν έχουν», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.
Η Ν.Δ. σημειώνει ακόμη ότι η υπεράσπιση της δημοκρατίας γίνεται με πράξεις και διαρκή επαγρύπνηση και συμπληρώνεται πως «επιβεβαιώνεται, επιπλέον, ότι η ψήφος τιμωρίας που ενισχύει τα κόμματα των άκρων, βλάπτει τη δημοκρατία».
«Ας το αναλογιστούν αυτό, οι πολίτες που επιθυμούν η Ελλάδα να πάει μπροστά με συνεργασία, συναίνεση και σταθερότητα», καταλήγει.

ΛΑΕ: Ομολογία ενοχής από τον Μιχαλολιάκο
«Εμβρόντητοι ακούσαμε σήμερα τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο να αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα για τις δηλώσεις του Νίκου Μιχαλολιάκου και προσθέτει:
«Αρχηγός κόμματος αναλαμβάνει την ευθύνη για μια δολοφονία! Η ομολογία αυτή αναδεικνύει αυτό ακριβώς που επίμονα λέει το αντιφασιστικό και δημοκρατικό κίνημα: ότι η δολοφονία Φύσσα δεν ήταν μεμονωμένο περιστατικό, αλλά αποτέλεσμα της φασιστικής ιδεολογίας, συγκρότησης και πρακτικής της νεοναζιστικής οργάνωσης. Αυτό δεν καθιστά μόνο επιτακτική την ανάγκη να καταδικαστεί η ηγεσία αυτής της οργάνωσης για την εγκληματική της δράση. Πάνω από όλα απαιτεί να κλιμακώσουμε τον αγώνα ενάντια και στα μνημόνια και στο φασισμό.
Οι εργαζόμενοι και ο λαός πρέπει να μαυρίσουν στις εκλογές όχι μόνο τα μνημονιακά κόμματα αλλά και τη φασιστική Χρυσή Αυγή, που όταν δεν επιτίθεται σε αγωνιστές και πρόσφυγες, λειτουργεί σαν μπράβος των εργοδοτών και των εφοπλιστών. Όλες και όλοι στις μαζικές αντιφασιστικές συγκεντρώσεις αύριο σε όλη την Ελλάδα στη μνήμη του Παύλου Φύσσα».

Ποτάμι: Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τον εγκληματικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής
H ανάληψη της πολιτικής ευθύνης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο δείχνει με τον πιο αδιαμφισβήτητο τρόπο τον εγκληματικό χαρακτήρα αυτής της οργάνωσης, επισημαίνει το Ποτάμι.
Μετά τη σημερινή απροκάλυπτη ομολογία ουδείς δικαιούται να πει ότι παραπλανήθηκε, σημειώνει το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη.
Κάθε ψήφος στη Χρυσή Αυγή, συνεχίζει, είναι επιβράβευση των εγκληματικών πράξεών της. Το καθήκον όλων, καταλήγει το Ποτάμι, είναι να αγωνισθούν ώστε την Κυριακή να μη δοθεί η δυνατότητα στον αρχηγό μιας εγκληματικής συμμορίας, να διεκδικήσει την τρίτη διερευνητική εντολή

ΠΑΣΟΚ: Οι νεοναζί υπερασπίζονται με θράσος την εγκληματική πολιτική τους
Το ΠΑΣΟΚ, από την πλευρά του, στον απόηχο της δήλωσης Μιχαλολιάκου, βρίσκει την ευκαιρία να ζητήσει την ψήφο των πολιτών για να γίνει το ίδιο τρίτη δύναμη.
Στην ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη αναφέρει ότι «μέχρι τώρα μας έλεγαν ότι δήθεν δεν ήξεραν τίποτε, ότι δεν είχαν ευθύνη. Τώρα με θράσος, οι νεοναζιστές υπερασπίζονται την εγκληματική πολιτική τους, επιχειρώντας μόνο να γλιτώσουν τις ποινικές συνέπειες».
«Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες πρέπει να απαντήσουν στην πρόκληση.Να κλείσουν τον δρόμο στην συμμορία των δολοφόνων» σημειώνει το ΠΑΣΟΚ και καταλήγει «Ζητούμε με την ψήφο τους οι πολίτες να αναδείξουν την Δημοκρατική Συμπαράταξη τρίτη δύναμη. Να μας δώσουν την τρίτη εντολή!».

AΝΕΛ: Απύθμενη θρασυδειλία της νεοναζιστικής οργάνωσης της Χ.Α.
«Η μισή "ανάληψη" της ευθύνης - πολιτική μόνον, αλλά όχι και ποινική - από τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκο για την εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, και μάλιστα με καθυστέρηση δύο χρόνων, αποκαλύπτει την απύθμενη θρασυδειλία και το απεχθές πρόσωπο της νεοναζιστικής οργάνωσης. Ταυτόχρονα αναδεικνύει τον κυνισμό των καθαρά προεκλογικών σκοπιμοτήτων της προκλητικής ομολογίας».
Τα παραπάνω ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη, σχολιάζοντας τη δήλωση του Νίκου Μιχαλολιάκου, ο οποίος είπε πως η Χρυσή Αυγή αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία στο Κερατσίνι, με την έννοια ότι ο δράστης ήταν οπαδός και φίλος του κόμματος, πρόσθεσε όμως ότι ποινική ευθύνη δεν υπάρχει.
«Μέχρι πρότινος επιχειρούσαν να εμφανιστούν αθώοι του αίματος. Στη συνείδηση του ελληνικού λαού έχουν όμως καταδικαστεί. Και αυτό πρέπει να αποτυπωθεί στις εκλογές της Κυριακής» κατέληξε η κ. Χρυσοβελώνη.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Ρίχνει τη χαριστική βολή
Σε υψηλούς τόνους είναι και η ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην οποία τονίζεται ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος «Χωρίς να ντρέπεται, με την επίγνωση του δολοφόνου που ρίχνει τη χαριστική βολή».
«Τη μέρα που κλείνουν δύο χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου, ο υπόδικος αρχηγός της Χρυσής Αυγής ομολογεί την ωμή αλήθεια: ότι πρόκειται για μια ναζιστική συμμορία δολοφόνων με ομάδες κρούσης» αναφέρει η ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τονίζεται ότι «Την αλήθεια που ξέρουμε όσοι και όσες είμαστε στο δρόμο, στο κίνημα και στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων. Την αλήθεια που έκαναν ότι δεν ήξεραν η αστυνομία, το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, οι μεγαλοδημοσιογράφοι που προμόταραν τους δολοφόνους, οι δικαστικές αρχές και όλες οι... ανήξερες κυβερνήσεις των προηγούμενων ετών. Την ωμή αλήθεια που δεν ήθελε να προφέρει ούτε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι το έγκλημα στο Κερατσίνι».
«Το τι είναι η Χρυσή Αυγή είναι προφανές: πιστοί υπηρέτες του κεφαλαίου, της εργοδοσίας, των μνημονιακών πολιτικών και του ίδιου του συστήματος. Υπάκουα σκυλιά που στέκονται προσοχή στους ντόπιους και ξένους επιχειρηματίες, βιομηχάνους και εφοπλιστές αλλά επιτίθενται βίαια, δολοφονικά και ύπουλα στους εργαζόμενους, του άνεργους, τους μετανάστες, τους αγωνιστές και την αριστερά. Είναι θρασύδειλοι που αναπτύσσουν την εγκληματική τους δράση επειδή βρίσκουν την ανοχή της αστυνομίας -αυτής της αστυνομίας που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα «εκδημοκράτιζε», όπως θα έσκιζε και τα μνημόνια!- του κράτους και του παρακράτους και τις πλάτες των ΜΜΕ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο "έγκριτος" δημοσιογράφος κος Ν. Χατζηνικολάου δεν αντέδρασε καν στο άκουσμα της κυνικής ομολογίας!» σημειώνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Καταλήγοντας αναφέρεται ότι «Αλλά ξέρουμε να τους αντιμετωπίζουμε αποφασιστικά κι όπως τους πρέπει .Ό,τι και να κάνει το σύστημα, το αντιφασιστικό κίνημα χέρι - χέρι με το λαϊκό, εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα με τους αγώνες του, με την οικοδόμηση ενός πανίσχυρου αγωνιστικού μετώπου ρήξης, με την κοινή δράση των μαχόμενων δυνάμεων της αριστεράς, θα συντρίψει τους φασίστες, θα αντιμετωπίσει την κρατική και παρακρατική βία, θα ανατρέψει το μαύρο μέτωπο κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ και το σύστημα της εκμετάλλευσης, όλα αυτά που γεννάνε και ενισχύουν διαρκώς τη φτώχεια, την καταπίεση, τον φασισμό».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.