Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Ολοκληρώνεται το αποχετευτικό δίκτυο σε Τρίλοφο-Καρδία

Έως το τέλος του 2015 αναµένεται να δοθεί σε πλήρη χρήση το σύνολο του αποχετευτικού δικτύου στα δηµοτικά διαµερίσµατα του Τριλόφου και της Καρδίας. Οι εργασίες κατασκευής του δικτύου έχουν ολοκληρωθεί και ένα µέρος του, στην περιοχή του Τριλόφου λειτουργεί ήδη από το τέλος του 2014.μα

Το υπόλοιπο µέρος του αποχετευτικού δικτύου στον Τρίλοφο καθώς και το δίκτυο στην Καρδία θα τεθούν σε πλήρη λειτουργία ως το τέλος του έτους όταν θα έχει κατασκευαστεί ένα µικρό αντλιοστάσιο το οποίο είναι αναγκαίο για τη διοχέτευση των λυµάτων στο κεντρικό αντλιοστάσιο της ΕΥΑΘ. Η κατασκευή αυτού του αντλιοστασίου κρίθηκε αναγκαία καθώς αυτό της ΕΥΑΘ κατασκευάστηκε σε ψηλότερο σηµείο από αυτό το οποίο προέβλεπε η µελέτη µε αποτέλεσµα να µην µπορεί το νέο δίκτυο των δύο δηµοτικών διαµερισµάτων να κουµπώσει στο κεντρικό δίκτυο της ΕΥΑΘ.
Η κατασκευή του νέου αντλιοστασίου βρίσκεται στο στάδιο της δηµοπράτησης, καθώς αναµένεται η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων από την ΕΥΑΘ. Έχει προϋπολογισµό 660.000 ευρώ και εκτιµάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί µέσα στους προσεχείς τρεις µε τέσσερις µήνες.
Τα έργα αποχέτευσης στους οικισµούς Τριλόφου και Καρδίας περιλάµβαναν την κατασκευή εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης, αγωγών µεταφοράς των λυµάτων προς το αντλιοστάσιο του Πλαγιαρίου και προς το κεντρικό αντλιοστάσιο του κεντρικού αποχετευτικού αγωγού της ΕΥΑΘ επί της οδού Θεσσαλονίκης – Περαίας.

Ειδικότερα, στον Τρίλοφο κατασκευάστηκαν τρία υποδίκτυα προκειµένου να καλυφθούν οι ανάγκες ολόκληρου του οικισµού. Στην Καρδία κατασκευάστηκαν τέσσερα υποδίκτυα. Συνολικά το έργο περιελάµβανε την κατασκευή τριών αντλιοστασίων, 703 φρεατίων επίσκεψης, ενός φρεατίου συγκέντρωσης (στο Πλαγιάρι), καθώς και αγωγούς συνολικού µήκους περίπου 31 χιλιοµέτρων. Το συνολικό κόστος του έργου ανήλθε περίπου στα 5,65 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.