Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Και ο Απ. Τζιτζικώστας υποψήφιος πρόεδρος στη Ν.Δ.

Βρέχει …… προέδρους στο κόμμα της Ν.Δ.  μετά τη συντριπτική ήττα στις εκλογές της προηγούμενης Κυριακής και εκτός των άλλων, ένας ακόμη που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, είναι ο νυν περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Μέχρι στιγμής, επισήμως έχει υποβάλει υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ακούγονται τα ον’οματα και πολλών ακόμη..
Ο κ. Τζιτζικώστας τις προηγούμενες ημέρες όταν είχε ερωτηθεί για το αν θα διεκδικήσει την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας δεν το είχε αποκλείσει και είχε αφήσει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.
Στη δήλωσή του που ανήρτησε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο κ. Τζιτζικώστας επιμένει στην ανάγκη για αλλαγές και την ανάγκη «νικηφόρας σύγκρουσης με το νέο λαικισμό που φυτρώνει σύριζα με το παλιό κομματικό κράτος».
Ο κ. Τζιτζικώστας τάσσεται υπέρ της εκλογής από τη βάση και απευθύνει πρόσκληση για συμμετοχή σε «όλους όσοι πιστεύουν, όπως και εγώ, ότι τώρα θα δοθούν οι μάχες για μια πραγματικά ισχυρή κοινωνία με δικαιοσύνη και αλληλεγγύη». 
«Αλλάζουμε πρώτοι, για να εμπνεύσουμε τελικά και όλη τη χώρα» καταλήγει στη δήλωσή του ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ.
Ολόκληρη η δήλωση του κ. Τζιτζικώστα: 
Μεγάλο μέρος της κοινωνίας δεν εκφράζεται σήμερα από κανέναν. 
Προσέρχεται στα διλήμματα που θέτει η πραγματικότητα και διατυπώνει το πολιτικό σύστημα, με μισή καρδιά και με την αίσθηση ότι εκ των προτέρων θα είναι χαμένη υπόθεση η αξιοκρατία και η δημιουργικότητα, η ασφάλεια και η δικαιοσύνη, χωρίς δηλαδή τις αναγκαίες προϋποθέσεις επιτυχίας που εγγυάται μια καλά οργανωμένη κοινωνία με θεσμούς που λειτουργούν.
Για αυτούς τους ανθρώπους, τους πολλούς, που περιμένουν μια ουσιαστική ρήξη με τις κακές συνήθειες του χθες και μια νικηφόρα σύγκρουση με το νέο λαικισμό που φυτρώνει σύριζα με το παλιό κομματικό κράτος, οφείλουμε να αλλάξουμε πρώτοι.
Για τους νεοδημοκράτες και τις νεοδημοκράτισσες που θέλουν ένα πραγματικά νέο ξεκίνημα με ενότητα, συλλογικότητα, αποφασιστικότητα και αξιοκρατία και ζητούν μια νέα και καθαρή πολιτική απάντηση πρέπει να υπερβούμε τα όρια των εσωκομματικών ισορροπιών που μικραίνουν τον ορίζοντα της παράταξης.
Για την κοινωνία που είναι θυμωμένη από όσα περνάει, αλλά και από το αίσθημα ότι δεν έχει επιλογή, ότι δεν υπάρχει λύση που θα την περιέχει, ότι απέχουν τα πρόσωπα που ξέρουν τι σημαίνουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και ζητάει αλήθεια χωρίς κολακεία, αλλά και χωρίς να της κουνάνε διαρκώς το δάχτυλο, οφείλουμε μια δημοκρατία Νέα και ισχυρή.
Πιστεύω ότι η διαδρομή μου, η πίστη μου ότι οι πολιτικές μάχες κερδίζονται με ανοιχτούς ορίζοντες, με συμμετοχή και έμπνευση των πολλών, μου επιτρέπει να σταθώ μπροστά σε όλους αυτούς τους ανθρώπους.
Θέτω την υποψηφιότητα μου για την Προεδρία της Παράταξης και καλώ όλους να συμμετέχουν στην εκλογή από τη βάση. Όλους όσοι πιστεύουν, όπως και εγώ, ότι τώρα θα δοθούν οι μάχες για μια πραγματικά ισχυρή κοινωνία με δικαιοσύνη και αλληλεγγύη. 
Για να πετύχουμε το στόχο αυτό χρειάζεται παράταξη όλων των δυνάμεων.
Αλλάζουμε πρώτοι, για να εμπνεύσουμε τελικά και όλη τη χώρα.
Απόστολος Τζιτζικώστας
Τι θα γίνει με τη βουλή
Ο κ. Τζιτζικώστας, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε τους ενδοιασμούς του όλο το τελευταίο διάστημα να διεκδικήσει την ηγεσία της ΝΔ εξαιτίας της αδυναμίας εκλογής του στη Βουλή.
Πράγματι, για τους περιφεριάρχες εν ενεργεία, που εξελέγησαν στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές, δεν επιτρέπεται να εκλεγούν βουλευτές πριν από το 2019.
Σε περίπτωση που ο κ. Τζιτζικώστας εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ δεν θα μπορεί να παρίσταται ως εκλεγμένος πρόεδρος στη βουλή ούτε να λαμβάνει τον λόγο απέναντι στον πρωθυπουργό και τους άλλους αρχηγούς των κομμάτων.
Πηγή: iefimerida.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.