Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Μνημείο ανευθυνότητας ο παραλιακός δρόμος μέσω Πάλιουρας

Μνημείο ανευθυνότητας, αποτελεί ο παραλιακός δρόμος Μηχανιώνας-Επανομής μέσω Πάλιουρας που παραμένει σε άθλια κατάσταση εδώ και πάνω από ένα χρόνο, με συνέπεια να κινδυνεύουν σοβαρά από ατυχήματα οι οδηγοί των αυτοκινήτων που τον διασχίζουν.

Οι αλλεπάλληλες διαβεβαιώσεις της διοίκησης ότι «από Δευτέρα αρχίζει η επισκευή του δρόμου», έμειναν κενό γράμμα, κι ενώ έχουν περάσει αμέτρητες «Δευτέρες» από την αρχή του έτους που τελείωσε ο αποχετευτικός αγωγός της Επανομής. Ο εργολάβος του έργου, δεν αποκατέστησε το δρόμο, όπως είχε υποχρέωση, επικαλούμενος τη διένεξη που έχει με το δήμο Θερμαϊκού, ο οποίος μέχρι σήμερα δεν παρέλαβε και το έργο του αποχετευτικού αγωγού.
Στις αρχές της άνοιξης, η δημοτική αρχή δήλωνε ότι θα επισκεύαζε μόνη της το δρόμο, επιμερίζοντας τη σχετική δαπάνη στην κατασκευάστρια εταιρεία, όμως ούτε προς την κατεύθυνση αυτή έγινε τίποτα.
Το αποτέλεσμα αυτής της διελκυστίνδας είναι τα σημεία του παραλιακού δρόμου Επανομή-Νέα Μηχανιώνα μέσω Πάλιουρας, από όπου πέρασε ο αγωγός και θυμίζει σήμερα… εμπόλεμη ζώνη, με τους οδηγούς των αυτοκινήτων να διακινδυνεύουν, με κάθε διέλευσή τους από εκεί την καταστροφή των οχημάτων τους. Αλλά και τους επισκέπτες της περιοχής να φεύγουν με χείριστες εντυπώσεις και να είναι αμφίβολο αν θα ξανάρθουν.
Σημειώνουμε εδώ ότι αυτός ο παραλιακός δρόμος είναι ο πιο σύντομος για τη σύνδεση της Νέας Μηχανιώνας με την Επανομή και ιδιαίτερα ευχάριστη η διέλευση του, καθώς διέρχεται από το θαλάσσιο μέτωπο.
Όπως προφητικά γράφαμε στις 17 Απριλίου από αυτό τον ιστότοπο «ένας Θεός ξέρει, με τους ακολουθούμενους ρυθμούς, εάν προλάβει να γίνει αποκατάσταση του δρόμου μέχρι το Μάϊο που θα αρχίσουν να καταφθάνουν οι πρώτοι επισκέπτες στην περιοχή για αναψυχή και κολύμπι». Το καλοκαίρι ήρθε και πέρασε, οι κάτοικοι της Επανομής και κυρίως της Μηχανιώνας που προσπαθούσαν να κάνουν μπάνιο στις παραλίες της Πάλιουρας έφευγαν αγανακτισμένοι κάθε φορά, ενώ οι επισκέπτες στην περιοχή πήραν «ψυχρολουσία» με τον άθλιο δρόμο.  

Για περισσότερα βλέπε εδώ:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.