Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Ποιά τρανταχτά ονόματα μένουν εκτός Βουλής

Τρανταχτά ονόματα και πρωτοκλασάτα κομματικά στελέχη μένουν εκτός Βουλής. Η επιτυχία του Βασίλη Λεβέντη αλλά και η αποτυχία της ΛΑΕ να περάσει το όριο του 3% φέρνει σημαντικές ανακατατάξεις.

Έτσι εκτός Βουλής μένουν τα πρώην πολιτικά στελέχη που ακολούθησαν τη εντάχθηκαν στη Λαϊκή Ενότητα, όπως η Ζωή Κωνσταντοπούλου (Α’ Αθήνας), ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Δημήτρης Στρατούλης (Β’ Αθήνας), Κώστα Ήσυχος (Β’ Αθήνας) και η Νάντια Βαλαβάνη (Β’ Αθήνας), Κώστας Λαπαβίτσας (Ημαθία).

Στην Α' Αθήνας ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να χάνει μια έδρα με τον Χριστόφορο Βερναρδάκη και έδρα φάινεται ότι τελικά θα πάει στην Ένωση Κεντρώων και τον Μάριο Γεωργιάδη.

Στην Β' Αθήνας δεν καταφέρνει να εκλεγεί από Το Ποτάμι η Αντιγόνη Λυμπεράκη, ενώ στην ίδια περιφέρεια δεν εκλέγεται από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Κυρίτσης.

Στην Α’ Πειραιά δεν εκλέγεται ο πρώην υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ενώ στην ίδια περιφέρεια μία έδρα εξασφαλίζει η Ένωση Κεντρώων.

Στην Β' Πειραιά, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα χάνει την έδρα του ο Γιάννης Λαγός από τη Χρυσή Αυγή. Την έδρα παίρνει η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου από την Ένωση Κεντρώων.

Η Ένωση Κεντρώων κερδίζει μία έδρα και στην Αττική με τον Δημήτρη Καβαδέλλα, την οποία στερεί από τον Θανάση Μπούρας της ΝΔ. 

Στην Α' Θεσσαλονίκης ο ΣΥΡΙΖΑ ενδέχεται να χάσει μια έδρα, αν ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, δεν επιλέξει να κρατήσει τη θέση του στη Β’ Αθηνών όπου ήταν επίσης υποψήφιος.

Εκτός Βουλής μένουν από την Α' Θεσσαλονίκης οι υποψήφιοι της ΝΔ, Έλενα Ράπτη και  Γιώργος Ορφανός.
Από το ΠΑΣΟΚ δεν εκλέγονται επίσης ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Πύρρος Δήμας, που δεν ήταν άλλωστε ούτε στην προηγούμενη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.