Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Δύο χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους Ναζί

Συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από τάγμα εφόδου των Νεοναζί στο Κερατσίνι. Η σημερινή  προκλητική δήλωση του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Ν.Μιχαλολιάκου, ότι αναλαμβάνει τις πολιτικές ευθύνες της δολοφονίας, ισχυριζόμενος ότι δεν έχει ποινικές ευθύνες, φέρνει ξανά την υπόθεση Φύσσα στο προσκήνιο.

Ήταν δύο χρόνια πριν, όταν το δολοφονικό μαχαίρι των νοσταλγών του Νεοναζισμού, καρφώθηκε στην καρδιά του 34χρονου Παύλου Φύσσα, στο Κερατσίνι και όλη η Ελλάδα συγκλονίστηκε με το φρικτό φονικό! Δύο χρόνια μετά, η βία και η τρομοκρατία είναι ακόμα ανάμεσά μας! 

Το χρονικό της δολοφονίας 
Τρίτη 17 Σεπτέμβρη 2013: Ο ράπερ Παύλος Φύσσας μαζί με την παρέα του παρακολουθούσαν αγώνα σε καφετέρια στην περιοχή του Κερατσινίου, ενώ λίγα μέτρα πιο δίπλα μια άλλη παρέα έκανε, ή τουλάχιστον έτσι φαινόταν, το ίδιο.
Ξαφνικά, ανάμεσα στις δυο παρέες ξέσπασε άγριος καυγάς και το σκηνικό άλλαξε μόλις σε λίγα δευτερόλεπτα όταν το μέλος της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Ρουπακιάς, κάρφωσε το μαχαίρι στον Παύλο Φύσσα.
Ο νεαρός ράπερ ξεψύχησε στην άσφαλτο στην αγκαλιά της αγαπημένης του αφήνοντας πίσω του πόνο για τους γονείς και τους συγγενείς και χιλιάδες ερωτηματικά για όλους τους υπόλοιπους.
Η Ελληνική Αστυνομία δέχεται κλήση στις 11.00 το βράδυ της Τρίτης. Λίγα δευτερόλεπτα μετά μια ομάδα αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ φτάνει στο σημείο.
Μάρτυρες σοκαρισμένοι αποκαλύπτουν πως μια ομάδα 50 ατόμων με ρόπαλα βρίσκονται στη συμβολή των οδών Ιφιγένειας και Παναγή Τσαλδάρη στην Καφετέρια το "Κοράλι".
Εκεί είναι που βρίσκουν αιμόφυρτο τον Παύλο Φύσσα. Λίγα δευτερόλεπτα πριν χάσει τις αισθήσεις του ο ίδιος προλαβαίνει να δείξει τον δράστη. Είναι ο Γιώργος Ρουπακιάς.

Ποιος  ήταν ο Παύλος Φύσσας
Το θύμα της δολοφονίας, γνωστός και ως Killah P,  γεννήθηκε στις 10 Απριλίου του 1979 και ήταν ράπερ.
Ο ίδιος αφού ολοκλήρωσε τις σχολικές του σπουδές δούλεψε για λίγο διάστημα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματοςόπου και εργαζόταν ο πατέρας του.
Από την ηλικία των 18 είχε γνωριστεί με μέλη της Freestyle Productions, εταιρείας παραγωγής low bap Μουσικής.
Είχε συνεργαστεί με γνωστούς καλλιτέχνες της ραπ και της hip hop μουσικής.
Για αυτόν η μουσική ήταν η διέξοδός του, το μέσο έκφρασής τουΔεν ανήκε σε καμία παράταξη αλλά είχε αναπτύξει αντιφασιστική δράση.

Ο δολοφονημένος νέος, κηδεύτηκε στις 19 Σεπτέμβρη 2013, στο νεκροταφείο Σχιστού.

Την απάντηση στους νεοναζί μπορεί να δώσει η λαική κινητοποίηση, το αντιφασιστικό κίνημα. Μέσα από τις παρεμβάσεις, τον πολιτισμό, την παιδεία, οι δημοκρατικοί πολίτες της χώρας μας παλεύουν για να μην αφήσουν έδαφος στη φασιστική ιδεολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.