Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Εκδηλώσεις μνήμης για τον Μακεδονικό Αγώνα

Eκδηλώσεις στο πλαίσιο της Ημέρας Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα, πραγματοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονία, με ομιλίες στα σχολεία, στέψη προτομών ηρώων, επιμνημόσυνη δέσηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώον του Γ΄Σώματος Στρατού.

Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης έχει ως εξής:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016
α. Ομιλίες και εκδηλώσεις σε όλα τα σχολεία σχετικά με τους ηρωικούς αγώνες του Ελληνισμού της Μακεδονίας για τη διατήρηση της εθνικής του ταυτότητας, τις ώρες που θα καθοριστούν από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας.
β. Στέψη των προτομών των ηρώων του Μακεδονικού Αγώνα και των ανδριάντων του Παύλου Μελά στην πλατεία οδού Π. Μελά (έναντι του Λευκού Πύργου) και «Αγνώστου Κρητικού Μακεδονομάχου Αγωνιστή», στη συμβολή των οδών Παύλου Μελά και Μητροπόλεως από τη μαθητιώσα νεολαία, σύμφωνα με το πρόγραμμα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης-Ομάδας Φυσικής Αγωγής Ανατολικής Θεσσαλονίκης.
Στην τελετή στέψης θα παραστούν ο διευθυντής της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, οι προϊστάμενοι των οικείων Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και οι διευθυντές των σχολείων, των οποίων οι μαθητές και μαθήτριες θα στέψουν τις προτομές.
ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016
Ώρα 10.00΄: Επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου και ομιλία από την Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ. Παρασκευή Πατουλίδου. Λόγω εγκατάστασης εργοταξίου του ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης στην πλατεία των Μακεδονομάχων, η επιμνημόσυνη δέηση και εφέτος δεν θα πραγματοποιηθεί -όπως ήταν καθιερωμένο- στον Ιερό Ναό της Παναγίας Αχειροποιήτου.
Ώρα 10.45΄: Τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού, από τους κ.κ.:
- Υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ως εκπρόσωπο της Κυβέρνησης
- Στρατηγό Διοικητή Γ΄ Σώματος Στρατού,
- Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας,
- Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης,
- Δήμαρχο Θεσσαλονίκης,
- Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος,
- Συντονιστή Επιχειρήσεων Πυροσβεστικού Σώματος,
- Λιμενάρχη Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης,
- Εκπροσώπους Νομικών Προσώπων
Επισημαίνεται ότι ανάλογες εκδηλώσεις με της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθούν και στις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με μέριμνα των οικείων Αντιπεριφερειαρχών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.