Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Διήμερο εορταστικών εκδηλώσεων για τα 90 χρόνια του ΑΠΘ

Tη συμπλήρωση 90 χρόνων από την ίδρυσή του γιορτάζει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με ένα διήμερο εκδηλώσεων υπό τον τίτλο «ΑΠΘ στην Πόλη», που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Οκτωβρίου, στην πλατεία Αριστοτέλους και όπου  θα παρουσιάσει το έργο του Πανεπιστημίου και τους ανθρώπους του.

Εικαστικές δράσεις, επιδείξεις, διαδραστικά εργαστήρια, αθλητικές δραστηριότητες, ο μαγικός κόσμος της Χημείας, Φυσικά Μαγικά, πειράματα από απόσταση, Μαγικά Υλικά, λογοτεχνικό κυνήγι θησαυρού, η ισορροπημένη διατροφή, προγραμματισμός ρομπότ με κύβους, η ομάδα Ρομποτικής Pandora, η ομάδα Amanda με την εφαρμογή εικονικής πραγματικότητας για την ολιστική αντιμετώπιση του bullying, η ομάδα Aristurtle με το ηλεκτρικό αγωνιστικό μονοθέσιο αυτοκίνητο, η Ομάδα Aristotle Racing Team (ART) με το αγωνιστικό μονοθέσιο αυτοκίνητο Art-16, το ιστιοφόρο σκάφος "Αριστοτέλης" του ΑΠΘ και άλλα πολλά συνθέτουν ένα πλούσιο πρόγραμμα που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους.
Η έναρξη των δράσεων θα γίνει από τον πρύτανη του ΑΠΘ, καθηγητή Περικλή Μήτκα, στις 8 Οκτωβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Αριστοτέλους.
Στο πλαίσιο του εορταστικού διημέρου, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στη μνήμη του Νίκου Χουρμουζιάδη, με τίτλο ″Με οδηγό τον Ευριπίδη″, στις 8 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί στην , στην αίθουσα ″Ολύμπιον″.
Στην εκδήλωση θα προβληθεί η ταινία του Νίκου Γραμματικού «Μήδεια… κρείσσων των εμών βουλευμάτων». Η ταινία είναι βασισμένη στο μύθο της Μήδειας και στη μετάφραση της τραγωδίας του Ευριπίδη από τον Νίκο Χουρμουζιάδη. Η ταινία είναι αφιερωμένη από τον δημιουργό της στο Νίκο Χουρμουζιάδη.
Μετά την προβολή της ταινίας θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον ομότιμο καθηγητή του ΑΠΘ, Κυριάκο Τσαντσάνογλου, με τίτλο «Ο φίλος μου Νίκος Χουρμουζιάδης» και από την αναπληρώτρια καθηγήτρια του τμήματος Θεάτρου του ΑΠΘ Ελένη Παπάζογλου, με τίτλο «Νίκος Χουρμουζιάδης ένας φιλόλογος με ταλέντο».
Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη της ταινίας Νίκο Γραμματικό. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο καθηγητής Δημήτρης Ναζίρης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.