Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Και νέα εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε για τον ΟΑΣΘ

Νέα εισαγγελική έρευνα για τον ΟΑΣΘ, η δεύτερη μέσα σε λίγες ημέρες διατάχθηκε από την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης, αυτή τη φορά αναφορικά με τις ποινικές ευθύνες που προκύπτουν για την ταλαιπωρία των πολιτών από το «χειρόφρενο» των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγκας είχε παραγγείλει μία ακόμη εισαγγελική έρευνα με επίκεντρο τον ΟΑΣΘ, εκείνη τη φορά σχετικά με τα τεράστια ταμειακά ελλείμματα του Οργανισμού, που τα επιβαρύνεται το επιβατικό κοινό της Θεσσαλονίκης και οι φορολογούμενοι Έλληνες.
Η νέα έρευνα παραγγέλθηκε από την εισαγγελέα Πρωτοδικών, Ευαγγελία Καρανίκα, που ζήτησε από πταισματοδίκη τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθούν τυχόν ποινικές ευθύνες σε στάδιο προγενέστερο της επίσχεσης εργασίας των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ο πταισματοδίκης θα ερευνήσει από τη μία τυχόν πράξεις και παραλείψεις που οδήγησαν στη μη καταβολή των δεδουλευμένων προς τους εργαζόμενους από τη διοίκηση του ΟΑΣΘ -ακόμη κι εάν σκοπίμως δεν καταβλήθηκε η μισθοδοσία- και από την άλλη εάν έγιναν σχετικές καταγγελίες στην Επιθεώρηση Εργασίας. 
Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης ερευνάται εάν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και του νόμου περί καταβολής δεδουλευμένων, ενώ θα κληθούν να καταθέσουν όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές.
Υπενθυμίζεται ότι προηγήθηκε προκαταρκτική έρευνα την οποία παρήγγειλε ο εισαγγελέας πρωτοδικών Λάμπρος Τσόγκας από το τμήμα περιουσιακών δικαιωμάτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ως προς τα οικονομικά του ΟΑΣΘ.

Στην παραγγελία του ζητεί να διαπιστωθεί ο λόγος που έγινε η επίσχεση εργασίας αλλά και η αιτία που ο Οργανισμός παρουσιάζει ταμειακά ελλείμματα με αποτέλεσμα να μη καταβάλλονται τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους. Από το αποτέλεσμα της έρευνας, ο εισαγγελέας θα κρίνει εάν υπάρχει έδαφος να γίνει έλεγχος στα οικονομικά του Οργανισμού από τους ελεγκτές του υπουργείου Μεταφορών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.