Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Μειώνονται κατά 5% τα δημοτικά τέλη στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Τη μείωση κατά 5% των ανταποδοτικών δημοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού από 1ης Ιανουαρίου 2017, θα συζητήσει στην επόμενη συνεδρίασή του το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την εισήγηση που κατατέθηκε από μέρους της αντιδημάρχου Οικονομικών Γιούλης Ρανέλλα, τα δημοτικά τέλη για τις κατοικίες που εμπίπτουν στην πρώτη ζώνη θα μειωθούν σε 2,02 ευρώ/τ.μ. από 2,13 ευρώ/τ.μ. που είναι σήμερα. Σε ό,τι αφορά στις κατοικίες που ανήκουν στη δεύτερη ζώνη τα δημοτικά τέλη θα μειωθούν σε 1,52 ευρώ/τ.μ. από 1,60 ευρώ/τ.μ. σήμερα.
Η δεύτερη ζώνη, βάσει του διαχωρισμού που έχει γίνει από τον δήμο Θεσσαλονίκης, περιλαμβάνει όλα τα ακίνητα, τα οποία βρίσκονται στις ακόλουθες περιοχές:
-Μεταξύ της πλατείας Βαρδαρίου, της 26ης Οκτωβρίου, της Δευκαλίωνος, των ορίων του δήμου Θεσσαλονίκης με τους Αμπελόκηπους, της Βασιλέως Γεωργίου, της Μοναστηρίου και της πλατείας Δημοκρατίας.
-Μεταξύ της πλατείας Μουσχουντή, της Ολυμπιάδος, της Ελένης Ζωγράφου, των ορίων με τον Άγιο Παύλο και τις Συκιές (Επταπυργίου, Ευρυμέδοντος, Σαχτούρη) και της πλατείας Μουσχουντή.
-Τη δημοτική ενότητα της Τριανδρίας.
Η πρώτη ζώνη περιλαμβάνει όλες τις υπόλοιπες περιοχές.
Για τους επαγγελματίες
Για τη χρέωση των επαγγελματικών χώρων οριοθετούνται επίσης δύο ζώνες, εκ των οποίων η πρώτη περιλαμβάνει όλα τα ακίνητα που βρίσκονται στην περιοχή που ορίζεται ως εξής: Κωλέττη, Παλαιός Σιδηροδρομικός Σταθμός, Χρ. Πίψου, Αγίων Πάντων, Μοναστηρίου και Λαγκαδά (σε όλο το μήκος τους), Αγίου Δημητρίου, πλατεία Μουσχουντή, Ηφαιστίωνος, Ολυμπιάδος, Αθηνάς, Αγίου Δημητρίου, Εθνικής Αμύνης, Καυτανζόγλου, Παπάφη, Κατσιμίδη, Εγνατία (μέχρι τη Βούλγαρη), Παπαναστασίου (επίσης μέχρι τη Βούλγαρη), 25ης Μαρτίου, Κρήτης, Δελφών, Γαβριηλίδου, καθηγητού Ρωσίδη και προς τη θάλασσα (και από τις δύο πλευρές των οδών που αποτελούν τα όρια της περιοχής αυτής). Όλες οι υπόλοιπες περιοχές της Θεσσαλονίκης όπως και η Τριανδρία εντάσσονται στη δεύτερη ζώνη.
Για τους επαγγελματικούς χώρους, τις ιδιωτικές κλινικές όπως και τα κοινόχρηστα πολυκατοικιών-επαγγελματικών χώρων τα τέλη προτείνεται να μειωθούν από 5,29 ευρώ/τ.μ. σε 5,02 ευρώ/τ.μ. στην πρώτη ζώνη και από 3,23 ευρώ/τ.μ. σε 3,06 ευρώ/τ.μ. στη δεύτερη ζώνη.
Για τα εστιατόρια, τα σούπερ μάρκετ και τις βιοτεχνίες – φασόν τα δημοτικά τέλη μειώνονται από 5,72 ευρώ/τ.μ. σε 5,43 ευρώ/τ.μ. στην πρώτη ζώνη και από 3,49 ευρώ/τ.μ. σε 3,31 ευρώ/τ.μ. στη δεύτερη ζώνη.
Για τους βοηθητικούς χώρους καταστημάτων (υπόγεια, πατάρια) τα τέλη μειώνονται από 2,12 ευρώ/τ.μ. σε 2,01 ευρώ/τ.μ. στην πρώτη ζώνη και από 1,30 ευρώ/τ.μ. σε 1,23 ευρώ/τ.μ. στη δεύτερη ζώνη.
Για τα πανεπιστήμια τα τέλη ορίζονται σε 1,30 ευρώ/τ.μ.
Για τους επαγγελματικούς χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων μέχρι 1.000 τ.μ. τα τέλη μειώνονται από 3,17 ευρώ/τ.μ. σε 3,01 ευρώ/τ.μ.
Παγώνουν τα τέλη στάθμευσης
Στο μεταξύ, στο ποσό των 1,70 ευρώ ανά ώρα προτείνεται να διατηρηθούν μέσα στο νέο έτος τα τέλη στάθμευσης που επιβάλλει ο δήμος Θεσσαλονίκης.
Το αντίτιμο αυτό θα ισχύει στους χώρους ελεγχόμενης στάθμευσης στο ιστορικό κέντρο της πόλης καθώς και στον άξονα της Βασιλίσσης Όλγας και της Βασιλέως Γεωργίου.
Το θέμα των αναπροσαρμογών των δημοτικών τελών αναμένεται να απασχολήσει τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης στην επόμενη συνεδρίασή τους

Πηγή: εφημερίδα Μακεδονία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.