Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Επιχειρήσεις λογισμικού αναζητούν 100 νέους επιστήμονες

Περισσότερες από 15 δυναμικές επιχειρήσεις λογισμικού (ICT)  με παραγωγικές δομές στη Θεσσαλονίκη, με εξαγωγές σε περισσότερες από 25 χώρες σε όλες της ηπείρους, με περισσότερους από 2.000 εργαζόμενους και με τη συνεργασία του Technopolis Cluster Ανάπτυξης Λογισμικού της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης αναζητούν 100 νέους επιστήμονες για άμεση απασχόληση.

Η επιλογή θα πραγματοποιηθεί το διήμερο Παρασκευή 7 και Σάββατο 8 Οκτωβρίου στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο της ΔΕΘ – Helexpo, στο πλαίσιο του Techsaloniki, που οργανώνει το Technopolis Cluster.
Για τις ανάγκες του διημέρου το Technopolis Cluster Ανάπτυξης Λογισμικού σε συνεργασία με τις ενδιαφερόμενες εταιρίες, συγκέντρωσε τις ανάγκες σε νέο εξειδικευμένο προσωπικό  από τα  μέλη του για τους προσεχείς τρεις μήνες, ομαδοποίησε τις ανάγκες και τα skills που πρέπει να έχουν οι υποψήφιοι. Σε συνεργασία με επιστημονικά ιδρύματα, με κοινότητες προγραμματιστών, αλλά και με έντονη παρουσίαση μέσω των Social Media προσκάλεσε νέους ενδιαφερόμενους στην ανοιχτή διαδικασία συμμετοχής στο event , μέσω της ιστοσελίδαςwww.techsaloniki.gr. Μία εβδομάδα μετά την έναρξη της δήλωσης συμμετοχών και πέντε ημέρες πριν από την εκδήλωση υπάρχουν περισσότεροι από 600 υποψήφιοι.
Την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, από τις 3 το μεσημέρι, θα γίνει το απαραίτητο screening. Παράλληλα θα τρέξουν workshops για τις τάσεις που διαμορφώνονται στο χώρο του λογισμικού. Οι εταιρίες που συμμετέχουν θα έχουν άμεση πρόσβαση στα αποτελέσματα και στα βιογραφικά των υποψήφιων και θα μπορούν να επιλέξουν ποιους θα συναντήσουν την άλλη ημέρα. Έτσι το βράδυ της Παρασκευής οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν για τις συναντήσεις – συνεντεύξεις της άλλης ημέρας που τους αφορούν  με SMS και email. Φυσικά θα έχουν δικαίωμα να αποδεχθούν ή να απορρίψουν τις συναντήσεις, οι οποίες θα οργανωθούν το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, επίσης στο Βελλίδειο.  Αξίζει να σημειωθεί ότι και στις δύο ημέρες στο Βελλίδειο θα λειτουργεί έκθεση, όπου θα παρουσιάζονται οι 15 εταιρίες που συμμετέχουν στο event.
Από την πλευρά του Cluster της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης στόχος είναι η καθιέρωση του Techsaloniki ως θεσμού σε ετήσια βάση. Άλλωστε ανάμεσα στους σκοπούς της δημιουργίας του cluster είναι και η υποστήριξη των επιχειρήσεων που συμμετέχουν στην ανεύρεση των κατάλληλων στελεχών για τις ανάγκες τους, με την αξιοποίηση του ανθρώπινου κεφαλαίου που υπάρχει στη Θεσσαλονίκη.
Στο «Techsaloniki»  συμμετέχουν  οι εξής εταιρίες: Apifon,   Admine,  DataScouting,  Dotsoft,  Dataways,  EPSILON NET,  INFOδημ, , Intrasoft,  MLS ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ,    LOGISMOS,  livemedia,   Space Hellas,  Singular Logic,  Vidavo,  Veltio. Καθώς, επίσης και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα: Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Α΄ ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, City College, και ACT.
Σε Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 3 Οκτωβρίου σε αίθουσα του κεντρικού κτιρίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ο πρόεδρος της  Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης Τάσος Τζήκας δήλωσε ότι η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία  μπορούν να γίνουν ένα ευρωπαϊκό βιομηχανικό κέντρο τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών. Όπως εξήγησε, στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία 30 χρόνια έχει αναπτυχθεί ένας σημαντικός πυρήνας ανάπτυξης λογισμικού. Οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις έχουν ισχυρή τεχνολογική βάση, με πυρήνα την Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης. Παρουσιάζουν σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα, καταγράφουν αξιόλογους ρυθμούς ανάπτυξης, διαθέτουν χαρακτηριστικά αριστείας στην ανάπτυξη λογισμικού και απασχολούν υψηλής ποιότητας και εξειδίκευσης προσωπικό. Με αυτά τα δεδομένα το «Techsaloniki» αναμένεται να λειτουργήσει αφενός για την κάλυψη των αναγκών των μελών του cluster της Τεχνόπολης σε ανθρώπινο δυναμικό και αφετέρου για τον περιορισμό της μετανάστευσης ικανών επιστημόνων από τη Θεσσαλονίκη στο εξωτερικό, που τα χρόνια της κρίσης έχει πάρει κατακλυσμιαίες διαστάσεις.
Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας δήλωσε ότι η πρωτοβουλία αυτή είναι ένα σημαντικό βήμα, ένα αποφασιστικό βήμα για να φύγουμε από το brain drain και να ξεκινήσουμε το brain gain. Πρέπει να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να αντιμετωπίσουμε τη μεγαλύτερη πληγή που προέκυψε από την οικονομική κρίση και δεν είναι άλλη από τη φυγή των νέων ικανών ανθρώπων στο εξωτερικό, ανθρώπων με δεξιότητες και πτυχία, που αναζητούν το μέλλον τους εκτός Ελλάδας γιατί νιώθουν ότι δεν έχουν εξέλιξη και μέλλον στη χώρα μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.