Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Σύστημα ειδοποίησης βλαβών στην ύδρευση του Λαγκαδά

Μία πολύ καλή πρωτοβουλία έλαβε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Λαγκαδά (Δ.Ε.Υ.Α.Λ.), για τη δημιουργία συστήματος ειδοποίησης καταναλωτών μέσω μηνυμάτων (sms), με στόχο την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών για τις βλάβες σε αγωγούς ύδρευσης στην περιοχή.

Με ανακοίνωσή της η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ζητά συγγνώμη από τους κατοίκους για την ταλαιπωρία που υφίστανται το τελευταίο διάστημα, λόγω των επανειλημμένων βλαβών στους αγωγούς ύδρευσης, που οφείλονται στην παλαιότητα των αγωγών ύδρευσης.
«Λόγω του εξαιρετικά υψηλού κόστους αντικατάστασης του πεπαλαιωμένου δικτύου ύδρευσης της Δημοτικής Επιχείρησης», συνεχίζει η ανακοίνωση, «αυτό είναι αδύνατον να χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους της Επιχείρησης. Γίνεται λοιπόν μεγάλη προσπάθεια από πλευράς Δήμου & Δ.Ε.Υ.Α.Λ. για την ένταξη του έργου της αντικατάστασης των αγωγών ύδρευσης στο καινούριο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία» (Άξονας Προτεραιότητας ΑΞ06 «Προστασία του Περιβάλλοντος & προώθηση της αποδοτικότητας των πόρων», με τίτλο: Υποδομές βελτίωσης της ποιότητας & διασφάλισης της ποσότητας πόσιμου νερού)».
Μάλιστα, η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. βεβαιώνει όλους τους κατοίκους-υδρολήπτες των Κοινοτήτων Λαγκαδά, Ηρακλείου, Περιβολακίου & Χρυσαυγής όπου το δίκτυο ύδρευσης είναι κοινό, πως «παρόλη τη μεγάλη έλλειψη σε έμψυχο δυναμικό, καταβάλλονται προσπάθειες ώστε οι διακοπές αυτές να αποκαθίστανται στο συντομότερο δυνατό χρόνο και με την όσο το δυνατόν πιο έγκαιρη ενημέρωση του κοινού για την ελαχιστοποίηση της ταλαιπωρίας τους».
Σε συνεργασία με το Σύλλογο Εμπορο-Επαγγελματο-Βιοτεχνών Λαγκαδά, η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. προχωρά στην ενημέρωση των επαγγελματιών για το νέο πρόγραμμα ενημέρωσης, προκειμένου να δηλώσουν συμμετοχή όσοι ενδιαφέρονται να λαμβάνουν ενημερώσεις μέσω κινητού τηλεφώνου.
Οι επαγγελματίες και οι δημότες των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων εκτός της πόλης του Λαγκαδά που ενδιαφέρονται να λαμβάνουν ενημερώσεις, μπορούν να επικοινωνούν με τα Δημοτικά Καταστήματα και τους Προέδρους των Κοινοτήτων, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Δ.Ε.Υ.Α.Λ..

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα:
Δημαρχείο Λαγκαδά: 23943 30269
Σύλλογος Εμπορο-Επαγγελματο-Βιοτεχνών Λαγκαδά: 6981 767976

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.