Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022

"Τα σχέδια ΤΑΙΠΕΔ και Τσαμασλή για το κάμπινγκ δεν θα περάσουν"

 Το μήνυμα της πετυχημένης εκδήλωσης για σωτηρία του κάμπινγκ Αγ. Τριάδας

"Τα σχέδια Τσαμασλή και ΤΑΙΠΕΔ για την καταστροφή του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας δεν θα περάσουν. Οι κάτοικοι της περιοχής εντείνουν τον αγώνα τους με πολύμορφες ενέργειες", ήταν το μήνυμα που προέκυψε απο τη μεγάλη ενημερωτική εκδήλωση για το θέμα αυτό, που πραγματοποίησε το βράδυ της Δευτέρας η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Πολιτών Θερμαϊκού "Σώστε το κάμπινγκ" στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού.

Κάποιοι μάλιστα από τους ομιλητές αλλά και το κοινό, προκάλεσαν τη δημοτική αρχή, απαντώντας στον παιδαριώδη ισχυρισμό ότι αποτελούν "μικρή μειοψηφία" όσοι αντιδρούν στην εκχώρηση του κάμπινγκ σε μεγάλα συμφέροντα, να οργανώσει ο Δήμος Θερμαϊκού τοπικό δημοψήφισμα για να διαπιστώσει ότι αποτελούν ισχυρή πλειοψηφία οι δημότες που αντιτίθενται στις ορέξεις ΤΑΙΠΕΔ και Τσαμασλή.

Όπως ανακοινώθηκε, για την προσεχή Κυριακή 23 Οκτωβρίου έχουν κληθεί στο χώρο του κάμπινγκ οι βουλευτές της Α΄και Β΄ Θεσσαλονίκης όλων των κομμάτων προκειμένου να ενημερωθούν για τους λόγους που δεν πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί και να τσιμεντοποιηθεί το κάμπινγκ. Ενώ ακόμη προτάθηκε η προετοιμασία το προσεχές διάστημα μεγάλης συγκέντρωσης των κατοίκων στην παραλία της Αγίας Τριάδας, η διοργάνωση συναυλίας στο χώρο του κάμπινγκ, ανάλογης με αυτή που είχε πραγματοποιηθεί εκεί το 2014 με τη Φωτεινή Βελετσιώτη και τη Λιζέτα Καλημέρη, η ανάληψη εκστρατείας καθαρισμού του χώρου αλλά και ενημέρωσης των κατοίκων για το τι θα σημαίνει το ξεπούλημα της έκτασης σε μεγαλοεπιχειρηματία κ.α.

Σημαντική ήταν η παρουσία στην εκδήλωση των αρχηγών πέντε δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο, που εξέφρασαν την ολόθερμη στήριξή τους στις προσπάθειες της Επιτροπής Πρωτοβουλίας για τη σωτηρία του κάμπινγκ και διατύπωσαν εποικοδομητικές προτάσεις και επιχειρήματα για το πως μπορεί καλύτερα να υποστηριχθεί ο αγώνας των κατοίκων του Δήμου για την αποτροπή κοπής των 2.500 και πλέον δέντρων της περιοχής και κατασκευής πολυτελών κατοικιών και "πεντάστερου" ξςενοδοχείου. Το παρών τους έδωσαν στην αίθουσα οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Γιάννης Μαυρομάτης, πρώην δήμαρχος Θερμαϊκού, Θοδωρής Τζέκος, Γιώργος Χατζηβαλάσης, Ντίνα Μώραλη και Δημήτρης Καπλάνης, καθώς και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Ιδιαίτερη ήταν η συγκίνηση που προκλήθηκε στους συγκεντρωμένους κατοίκους όταν ανακοινώθηκε ότι ο πρώτος από τους ομιλητές της εκδήλωσης, που ήταν ο πρώην δήμαρχος Θερμαϊκού Αντώνης Ματζάρης δεν μπόρεσε την τελευταία στιγμή να προσέλθει, λόγω του σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει. Ο εκπρόσωπος της οργανωτικής επιτροπής, Σπύρος Κουζινόπουλος, αναφέροντας το γεγονός, εξήρε την προσφορά του, λέγοντας: "Από αυτό εδώ το βήμα, θέλουμε όλοι να τον ευχαριστήσουμε θερμά για την πολύτιμη συνεισφορά του στην Επιτροπή Πρωτοβουλίας Πολιτών Θερμαϊκού "Σώστε το κάμπινγκ", τις παρατηρήσεις, τις υποδείξεις, τη θέρμη με την οποία αγκάλιασε τη δράση μας αυτή, παρά τα πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει αναγκάζοντάς τον να πηγαινοέρχεται στα νοσοκομεία. Να είσαι πάντα καλά Αντώνη Ματζάρη, να είσαι πάντα υγιής και δημιουργικός. Σε αγαπάμε.". Με την τελευταία φράση να καλύπτεται από τα ζωηρά θερμά χειροκροτήματα των παριστάμενων πολιτών.

Οι εισηγητές της εκδήλωσης από αριστερά: Δημήτρης Ζερβουδάκης, Γιώργος Συνεφάκης,
Χριστίνα Δεληχρίστου, Έφη Παπαλεξίου και Σπύρος Κουζινόπουλος

Εντύπωση προκάλεσαν τα πολλά στοιχεία που παρατέθηκαν στη διάρκεια των εισηγήσεων από τον πολεοδόμο Γιώργο Συνεφάκη και την πρόεδρο των Μηχανικών Κεντρικής Μακεδονίας Έφη Παπαλεξίου, αλλά επίσης και των παρεμβάσεων που έγιναν από εκπροσώπους φορέων και απλούς δημότες. Μεταξύ άλλων, παρεμβάσεις έγιναν από την πρ. πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων περιοχών Θερμαϊκού κόλπου, τον τραγουδοποιό Δημήτρη Ζερβουδάκη, την πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Αγίας Τριάδας Ερωφίλη Καλαϊτζάκη, τον πρώην αντιδήμαρχο Θερμαϊκού Παναγιώτη Ερμείδη, τη γηγενή Αγιατριαδιώτισσα 2ης γενιάς και εκλεγμένη στην Ένωση Γονέων Δήμου Θερμαϊκού, Ανδρονίκη Ρουσάκη, εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας, τον πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Θερμαϊκού, τον "Ακτιβιστή" Χρήστο Ιβάνοβιτς, τον δημοσιογράφο Γαβριήλ Λαμψίδη κ.α.

Ήταν χαρακτηριστικά τα όσα είπε λίγο πριν το κλείσιμο της εκδήλωσης η πολιτική μηχανικός Χριστίνα Δεληχρίστου, μέλος της Επιτροπής Πρωτοβουλίας "Σώστε το κάμπινγκ" που διεύθυνε την εκδήλωση και η οποία μένει ακριβώς δίπλα στο κάμπινγκ, σε σημείο που κάποιοι χιουμοριστικά να την αποκαλούν και ως "κλειδοκράτορα του κάμπινγκ": "Εμένα προσωπικά αυτό που με ενοχλεί κυρίως είναι αυτό που βλέπω καθημερινά δίπλα μου ακριβώς. Είναι ένα ρημάδι σήμερα, που θεωρώ ότι είναι προίκα των παιδιών μου, προίκα όλων των παιδιών του δήμου Θερμαϊκού. Και δεν μπορώ να διανοηθώ ότι αυτός ο υπέροχος χώρος θα πάει σε ιδιώτη ο οποίος θα κλείσει την πρόσβαση προς το πράσινο και προς την παραλία".

Αναλυτικά ρεπορτάζ για την εκδήλωση και τις ομιλίες των εισηγητών αλλά και τις παρεμβάσεις, θα δοθούν σε επόμενες αναρτήσεις μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.