Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

"Άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε" από το δήμαρχο για το κάμπινγκ

 "Άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε" από το δήμαρχο Θερμαϊκού Γ. Τσαμασλή στην αξίωση των δημοτών να διεκδικήσει ο Δήμος Θερμαϊκού από το ΤΑΙΠΕΔ το κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας, προκειμένου να αποτραπεί η ετοιμαζόμενη περιβαλλοντική καταστροφή του χώρου, αλλά και να αξιοποιηθεί προς όφελος του Δήμου και των δημοτών του.

Ο δήμαρχος και οι υπόλοιποι της διοίκησης του Δήμου, έδειξαν να γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τις προηγούμενες ομόφωνες αποφάσεις που είχαν λάβει το 2014 το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού επί δημαρχίας Γιάννη Αλεξανδρή αλλά και η Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης που είχαν εκφράσει την έντονη αντίθεσή τους την εκποίηση του κάμπινγκ και την παραχώρησή του σε ιδιώτες προκειμένου να χτιστούν εκεί ένα "τουριστικό χωριό" με βίλες και "πεντάστερο" ξενοδοχείο.

Ο κ. Τσαμασλής φάνηκε να αδιαφορεί πλήρως και για τη μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Θερμαϊκού που τονίζει ότι ο τρόπος τον οποίο επέλεξε το ΤΑΙΠΕΔ για την "αξιοποίηση" του κάμπινγκ, δεν ευνοεί τον τουριστικό χαρακτήρα της περιοχής, ενώ δεν θα βοηθήσει ούτε την επιχειρηματικότητα, ούτε την αύξηση της απασχόλησης στην περιοχή.

Η μόνο "δέσμευση" που ανέλαβε μπροστά στο πλήθος των δημοτών που είχε κατακλύσει την αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, ήταν ότι όταν δημοσιευθούν από το ΤΑΙΠΕΔ η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντολογικών Επιπτώσεων και οι όροι της εκποίησης της έκτασης, τότε θα "αγωνισθεί" προκειμένου στο χώρο που θα φιλοτιμηθεί να παραχωρήσει το υπερταμείο, να ικανοποιηθούν κάποιες από τις ανάγκες της περιοχής, κυρίως σε σχολικά κτίρια, αλλά και να υπάρχει χαμηλός συντελεστής δόμησης..

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που συγκλήθηκε έκτακτα μετά το κοινό αίτημα 14 δημοτικών συμβούλων από πέντε δημοτικές παρατάξεις, παραβρέθηκε και ο βουλευτής Β΄Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος ο οποίος παίρνοντας το λόγο, αναφέρθηκε στην ερώτηση που κατέθεσαν 18 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς τους υπουργούς Οικονομικών και Περιβάλλοντος, επισημαίνοντας ότι θα υποβαθμιστεί το περιβάλλον αν υλοποιηθούν τα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ στην περιοχή. Για να προσθέσει ότι η εκποίηση του κάμπινγκ βρίσκεται στη λογική του ξεπουλήματος και της ιδιωτικοποίησης που χαρακτηρίζει το σύνολο της διακυβέρνησης Μητσοτάκη.

Την πλήρη αντίθεσή τους στις προσπάθειες καταστροφής του χώρου του κάμπινγκ για τη μετατροπή του σε όγκους μπετόν-αρμέ, εξέφρασαν όλοι οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης Γιάννης Μαυρομάτης, Θοδωρής Τζέκος, Γιώργος Χατζηβαλάσης, Ντίνα Μώραλη και Δημήτρης Καπλάνης, που είχαν υπογράψει και το αίτημα έκτακτης σύγκλησης του δημοτικού συμβουλίου, καθώς και ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Πρωτοβουλίας "Σώστε το κάμπινγκ", Σπύρος Κουζινόπουλος.

Πολλοί από τους παριστάμενους δημότες που στο τέλος πήραν το λόγο, περιέγραψαν με τα πιο μελανά χρώματα τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν στην Αγία Τριάδα και όλη την  περιοχή της Ανατολικής ακτής του Θερμαϊκού σε σχολεία, χώρους άθλησης και ψυχαγωγίας, τονίζοντας ότι ο πολιτισμός βρίσκεται υπό το μηδέν στο Δήμο Θερμαϊκού.

Τη συνεδρίαση παρακολούθησε και ο γνωστός τραγουδοποιός Δημήτρης Ζερβουδάκης που είναι δημότης Θερμαϊκού  καθώς και πολλοί δημότες.

Συμπέρασμα όλων αυτών είναι ότι η διοίκηση του Δήμου προχωράει με ταχύτητα στην τσιμεντοποίηση και καταστροφή του κάμπινγκ με το επιχείρημα μάλιστα ότι δεν υπάρχει θέμα κοπής των δέντρων, γιατί.... "τα περισσότερα είναι σάπια και πέφτουν μόνα τους", όπως ισχυρίστηκαν τόσο ο ίδιος ο δήμαρχος, όσο και ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου της Αγίας Τριάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.