Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022

"Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο όσοι θέλουν ξενοδοχείο στο κάμπινγκ"

Αντί να ασχοληθεί με τα ερείπια του ΑΚΤΙΟΝ και του ΠΙΚΠΑ που ντροπιάζουν την Αγία Τριάδα, οι διοικούντες
το Δήμο Θερμαϊκού βάλθηκαν να βοηθήσουν το ΤΑΙΠΕΔ στο ξεπούλημα του κάμπινγκ

"Αυτοί που προσπαθούν να χτίσουν ξενοδοχεία στο χώρο του κάμπινγκ, λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο που είναι οι κάτοικοι της Αγίας Τριάδας", παρατήρησε η γηγενής κάτοικος 2ης γενιάς της Αγίας Τριάδας και εκλεγμένη στην Ένωση Γονέων Δήμου Θερμαϊκού, Ανδρονίκη Ρουσάκη, παρεμβαίνοντας στην εκδήλωση που διοργάνωσε την περασμένη Δευτέρα η Επιτροπή Πρωτοβουλίας "Σώστε το Κάμπινγκ". 

Παράλληλα, περιέγραψε με τα πιο μελανά χρώματα την κατάσταση παρακμής και αδιαφορίας των αρμοδίων που επικρατεί στο όμορφο παραλιακό χωριό. Με την αύξηση της εγκληματικότητας, τη διακίνηση των ναρκωτικών αλλά και τα ανύπαρκτα ή εγκαταλειμμένα έργα, όπως αυτό στα βράχια που το πήρε η θάλασσα ή τα ετοιμόρροπα ΑΚΤΙΟΝ και ΠΙΚΠΑ που κανείς δεν ενδιαφέρεται, αν και καθημερινά υπάρχει κίνδυνος να καταπλακώσουν ανθρώπους.

Όπως είπε συγκεκριμένα η κ. Ρουσάκη: 

"Φαντάζομαι ότι όλοι γνωρίζετε πως η εγκληματικότητα στην περιοχή μας έχει αυξηθεί πολύ στη νεολαία. Στα πάρκα, που τα περισσότερα είναι σκοτεινά γίνεται χαμός, η διακίνηση ναρκωτικών πάει σύννεφο. Δεν ξέρω αν θα δώσει λύση το να ασχοληθούμε μόνο με το κάμπινγκ αλλά γενικότερα με το τι θέλουμε και που θέλουμε να εστιάσουμε σε σχέση με το Δήμο. Γιατί στο δημοτικό συμβούλιο και εδώ το μόνο που ακούω είναι χρήμα, κέρδος και όφελος. Δεν ακούει κανείς κάτι για τον άνθρωπο, ένα όραμα για τη νέα γενιά, ένα συγκεκριμένο πλαίσιο.

Ελπίζουμε να γίνει ένα συντονιστικό φορέων που θα περιλαμβάνει και την Πρωτοβουλία μέσα. γιατί πρέπει να ανοιχτούμε και να ζητήσουμε να πάρουν θέση οι επίσημα θεσμοθετημένοι φορείς. Υπάρχουν τόσοι σύλλογοι στην περιοχή. Υπάρχουν σύλλογοι που υπογράφουν έγγραφα, που έχουν αριθμούς πρωτοκόλλου. Αν πρέπει να γίνει κινητοποίηση, πρέπει όλοι αυτοί οι φορείς να μαζευτούν και να πάρουν αποφάσεις. Θέλει μία ευθύνη από τον καθένα. Όχι μόνο να λέμε, αλλά να δράσουμε θεσμοθετημένα, γραπτά, οργανωμένα. 

Το ετοιμόρροπο ΑΚΤΙΟΝ κατάντησε κίνδυνος για κατοίκους και τουρίστες

"Κατάντησε τελευταία τρύπα του ζουρνά"

Βασικά χαιρόμαστε που έγινε όλο αυτό και που τόσος κόσμος αγαπάει την Αγία Τριάδα και το κάμπινγκ και έχει τόσο ωραίες αναμνήσεις. Από την άλλη όμως η Αγία Τριάδα παραπαίει. Είναι η τελευταία τρύπα του ζουρνά του Θερμαϊκού. Όποια έργα έγιναν παλαιότερα, έχουν καταρρεύσει. Το έργο στα βράχια κατάντησε υποβρύχιο, όποιος κάνει μέχρι εκεί βόλτα το βλέπει που έχει μπει στη θάλασσα. Το ΠΙΚΠΑ άφρακτο, εγκαταλειμμένο, επικίνδυνο για τον κόσμο. Στο ΑΚΤΙΟΝ, εμείς οι κάτοικοι κάνουμε περιφρούρηση για να μην πέσει πάνω σε κανένα τουρίστα έτσι ετοιμόρροπο που είναι. Δεν ξέρω που θα οδηγήσει αυτό.

Δηλαδή, γι' αυτούς που θέλουν να γίνει στο κάμπινγκ ξενοδοχείο και μπανγκαλόουζ, θα έρχονται οι τουρίστες και θα πηγαίνουν να βλέπουν ως αξιοθέατο τα γκρέμια; Δεν έχει λογική αυτό το πράγμα. Δημιουργικότητα μηδέν στον τόπο μας πολιτισμικά κλπ. Και μπορεί όλοι εμείς να βλέπουμε το πράγμα φαντασιακά, αλλά ιοι κάτοικοι της Αγίας Τριάδας θα το ζήσουν αυτό στο πετσί τους.

Το ότι δεν είναι σήμερα εδώ πολλοί κάτοικοι της Αγίας Τριάδας, υπάρχει λόγος. Κουραστήκαμε να συζητιούνται τόσα χρόνια τα προβλήματά μας και να μην υπάρχουν λύσεις. Και σ' αυτούς που επιθυμούν να οικοδομήσουν στο κάμπινγκ, πρέπει να τους πούμε: "Θέλετε να χτίσετε ξενοδοχεία, αλλά λογαριάζετε χωρίς τον ξενοδόχο, που είναι οι κάτοικοι της Αγίας Τριάδας", κατέληξε η κ. Ανδρονίκη Ρουσάκη   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.