Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022

Oι διαβεβαιώσεις Τσαμασλή και ο .."σεβασμός" στο περιβάλλον

Όσοι παρακολούθησαν την έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού με μοναδικό θέμα το κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας, θα θυμούνται τους ισχυρισμούς του δημάρχου Θερμαϊκού ότι ναι μεν συμφωνεί με την ..."αξιοποίηση", δηλαδή την καταστροφή και τσιμεντοποίηση της έκτασης από μεγάλα συμφέροντα, όμως ο ίδιος θα κάνει "αγώνα" ώστε να είναι "μικρός ο συντελεστής δόμησης" και ότι "θα εξασφαλιστούν για το Δήμο οι κοινόχρηστοι χώροι".

Και επειδή ευτυχώς δεν μας επισκέφθηκε ακόμη το αλτσχάϊμερ, σκεφθήκαμε αμέσως ότι κάτι μας θυμίζουν οι διαβεβαιώσεις αυτές του κ. Τσαμασλής. Και ψάχνοντας, ανατρέξαμε στα όσα είχαν διαμειφθεί στη συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Θεσσαλονίκης, στις 10 Ιουλίου 2014 από την τότε εκπρόσωπο του ΤΑΙΠΕΔ, Παναγιώτα Τσολακάκη, που ήταν  τεχνική σύμβουλος του υπερταμείου και είχε επιστρατευθεί προκειμένου να καμφθούν οι ζωηρές αντιδράσεις της αυτοδιοίκησης και της Μητροπολιτικής κατά της καταστροφής των δύο καμπινγκ Αγίας Τριάδας και Ασπροβάλτας όπως επεδίωκε το ΤΑΙΠΕΔ.

Τι έλεγε τότε η εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ; Ακριβώς τα ίδια που λέει τώρα ο κ. Τσαμασλής. Ότι δηλαδή "ο συντελεστής δόμησης θα είναι πολύ μικρός, διασφαλίζονται οι κοινόχρηστοι χώροι, προβλέφθηκε η σύνδεση με τη θάλασσα και η ελεύθερη πρόσβαση, ενώ έχουν γίνει προβλέψεις για όλα τα περιβαλλοντικά ζητήματα.

Σύμπτωση; Άγαρμπη αντιγραφή; συντονισμός στο ίδιο μήκος κύματος; Ευχόμαστε να είναι μόνο το πρώτο και να μην συμπίπτει με την προσπάθεια να αποκοιμηθεί, με τις διαβεβαιώσεις,  η κοινή γνώμη της περιοχής και στο τέλος να προκύψει με τετελεσμένα γεγονότα ένα έκτρωμα που πλέον δεν θα μπορεί να διορθωθεί.

Πάντως, όσοι λειτουργώντας ως μεσάζοντες του ΤΑΙΠΕΔ επιχειρούν να περάσουν τα σχέδιά του για την καταστροφή αυτής της όασης πρασίνου και αναψυχής για ολόκληρη την ανατολική Θεσσαλονίκη, να ξέρουν ότι θα βρουν απέναντί τους ενωμένη την κοινή γνώμη που δεν θα επιτρέψει αυτό το σχεδιαζόμενο οικολογικό έγκλημα.

Α, και κάτι τελευταίο. Όταν σ' εκείνη τη συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης ρωτήσαμε δημόσια την εκπρόσωπο του ΤΑΙΠΕΔ κυρία Τσολακάκη να εξηγήσει "τι σόϊ σεβασμός στο περιβάλλον είναι αυτός, όταν προβλέπεται να κοπούν χιλιάδες δέντρα για να γίνουν τα συγκροτήματα από μπετόν-αρμέ», απέφυγε να απαντήσει, προτιμώντας να τηρήσει "σιγήν ιχθύος". Και τι έλεγε εξάλλου......



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.