Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022

Τσαμασλής Vs Τσαμασλής

Κράμερ εναντίον Κράμερ ή μάλλον Τσαμασλής εναντίον Τσαμασλή. Τι έλεγε ως αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης το 2014 και τι λέει σήμερα, σωτήριο έτος 2022 ως δήμαρχος Θερμαϊκού. Στροφή 180 μοιρών και βάλε. Που οφείλεται αυτή η μεταστροφή του; Και τι μεσολάβησε ώστε τουλάχιστον δύο από τους σημερινούς αντιδημάρχους του κ. Τσαμασλή και κάποιοι από τους δημοτικούς του συμβούλους να έχουν ψηφίσει πριν οκτώ χρόνια κατά της τσιμεντοποίησης του κάμπινγκ και σήμερα να υπερθεματίζουν την καταστροφή του;

Αυτό το πολύ σοβαρό θέμα έχει να κάνει με τη φυσιογνωμία και το μέλλον του δήμου Θερμαϊκού και την επιβίωση των κατοίκων και των παιδιών τους. Γι' αυτό κι εμείς που το παρακολουθούμε εδώ και δέκα χρόνια και αγωνιζόμαστε για τη σωστή αξιοποίησή του από το Δήμο, δεν πρόκειται να σταματήσουμε τις προσπάθειες. Για να περιέλθει στην ιδιοκτησία του Δήμου Θερμαϊκού το κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας. Να μην κοπούν τα περισσότερα δέντρα του και καταστραφεί αυτή η μοναδική όαση πρασίνου. Να μπορούν ελεύθερα οι δημότες να κολυμπούν στην περιοχή και να χαίρονται οι ίδιοι και τα παιδιά τους την αμμουδιά και το πράσινο. Να δημιουργηθούν στο χώρο εκείνο εγκαταστάσεις για πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες. Να αναπτυχθεί ισόρροπα η παραμελημένη σήμερα Αγίας Τριάδα και να δουλέψουν τα μαγαζιά τους.

Ας δούμε λοιπόν τις δηλώσεις Τσαμασλή πριν οκτώ χρόνια και σήμερα, για να αντιληφθούμε και το μέγεθος της σταθερότητας, της σοβαρότητας και της ειλικρίνειας του ανδρός:

-Γιώργος Τσαμασλής, Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, 10 Ιουλίου 2014

"Με έγγραφο προτείναμε να γίνει αξιοποίηση των κάμπινγκ Αγίας Τριάδας και Ασπροβάλτας αλλά από τους οικείους δήμους (Θερμαϊκού, Βόλβης), αφού προηγηθεί παραχώρηση των εκτάσεων. Δε θέλουμε να τις αξιοποιήσει το ΤΑΙΠΕΔ, αλλά οι τοπικές κοινωνίες, με βέλτιστο για τις περιοχές τρόπο. Δε συμφωνήσαμε ποτέ σε ιδιωτικοποίηση. Το ΤΑΙΠΕΔ δημοπράτησε ήδη την αξιοποίηση του χώρου κι εμείς καλούμαστε να εγκρίνουμε τους περιβαλλοντικούς όρους. Είμαστε αντίθετοι. Οι υπηρεσίες μας δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά και εισηγούνται θετικά, εμείς όμως εισηγούμαστε να μην ψηφίσουμε τους περιβαλλοντικούς όρους, διότι τότε θα είμαστε ανακόλουθοι στην επιστολή μας περί παραχώρησης των κάμπινγκ στους ΟΤΑ. Είναι πολιτική η απόφασή μας. Είναι αδύνατο να υποστηρίξουμε με οποιονδήποτε τρόπο το σχέδιο αξιοποίησης του ΤΑΙΠΕΔ", δήλωνε ο Τσαμασλής του 2014.

-Γιώργος Τσαμασλής, Δήμαρχος Θερμαϊκού, 13 Οκτωβρίου 2022

"Οι κάτοικοι της περιοχής οποίοι αντιδρούν στην αξιοποίηση ουσιαστικά του κάμπινγκ. Τι προτείνουν; Να μείνει η περιοχή του κάμπινγκ όπως έχει. Να μείνει λέει ελεύθερος χώρος για τον κόσμο. Ο κόσμος όμως έχει να πάει για μπάνιο στα 52 χιλιόμετρα ακτής που διαθέτει ο Δήμος. Τα συγκεκριμένα 200 μέτρα είναι αυτά που θα στερηθεί αυτός ο κόσμος; [..] Υπάρχει μεγάλη άπλα, υπάρχει μεγάλο παραλιακό μέτωπο που μπορούν παντού να κάνουν το μπάνιο τους.

Η περιοχή όταν αναπτυχθεί με ξενοδοχειακή μονάδα και τουριστικές κατοικίες πολυτελείας, αναβαθμίζουμε το τουριστικό προϊόν [..] Εμείς παροτρύναμε το ΤΑΙΠΕΔ να το βγάλει (σ.σ. το κάμπινγκ) σε διαγωνισμό. Διότι ακίνητα το ΤΑΙΠΕΔ έχει σε όλη την Ελλάδα και δεν μπορεί όλα να τα βγάλει σε μία μέρα. Εμείς θέλαμε την προτεραιότητα του διαγωνισμού και της δημοπρασίας προκειμένου να αξιοποιηθεί και το καταφέραμε αυτό".





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.