Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022

Αίτημα: Να γυρίσει η έκταση του κάμπινγκ στους ιδιοκτήτες της

 Ένα πολύ σοβαρό θέμα που τέθηκε στη χτεσινή έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού με μοναδικό θέμα συζήτησης το κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας και που ενισχύει τη θέση όσων υπογραμμίζουν ότι η έκταση πρέπει να περιέλθει στο Δήμο Θερμαϊκού, ώστε να αξιοποιηθεί προς όφελος των δημοτών του, είναι και η αναγκαστική απαλλοτρίωση που έγινε από το κράτος τις δεκαετίες 1950-1960 προκειμένου να δημιουργηθεί το κάμπινγκ.

Σύμφωνα με τη θέση που διατύπωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Πρωτοβουλίας "Σώστε το Κάμπινγκ", για να διαμορφωθεί από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ) το κάμπινγκ, είχε γίνει αναγκαστική απαλλοτρίωση κοινοτικής έκτασης, χωρίς να δοθεί καμία αποζημίωση στην Κοινότητα Αγίας Τριάδας, καθώς και χωράφια των κατοίκων του χωριού.

"Από την ώρα λοιπόν που έχει εκλείψει ο λόγος για τον οποίο έγινε η αναγκαστική απαλλοτρίωση και έπαψε ο χώρος να λειτουργεί ως κάμπινγκ, θα πρέπει να επιστραφεί η συγκεκριμένη έκταση στο νόμιμο διάδοχο της τότε κοινότητας Αγίας Τριάδας, που είναι ο σημερινός Δήμος Θερμαϊκού, αλλά και να καταβληθεί στους κατοίκους που τότε έχασαν τα χωράφια τους συμπληρωματική αποζημίωση, δεδομένου ότι την εποχή εκείνη είχαν αποζημιωθεί με ψίχουλα και της δεδομένης πολιτικής κατάστασης, λίγα χρόνια μετά το τέλος του Εμφυλίου πολέμου, δεν μπορούσαν τότε να διεκδικήσουν περισσότερα", είπε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Πρωτοβουλίας.

Σημειώνεται ότι με την πρόταση αυτή, για συμπληρωματική αποζημίωση ή ακόμη και την επιστροφή των χωραφιών που είχαν απαλλοτριωθεί στους νόμιμους δικαιούχους ή τους κληρονόμους τους, την υποστήριξαν σε παρεμβάσεις τους κάποιοι από τους παριστάμενους κατοίκους της Αγίας Τριάδας, αλλά ακόμη και η καταγόμενη από την Αγία Τριάδα Αντιδήμαρχος Παιδείας, Σοφία Ζηφκοπούλου. Αντιθέτως ο δήμαρχος Γ. Τσαμασλής απέφυγε να κάνει την παραμικρή αναφορά στο θέμα, δεδομένου ότι επιμένει πεισματικά στην άποψη περί "αξιοποίησης από το ΤΑΙΠΕΔ", δηλαδή στην τσιμεντοποίηση του χώρου και την καταστροφή της όασης πρασίνου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.