Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

Σήμερα η συνεδρίαση του Δ.Σ. για το κάμπινγκ Αγίας Τριάδας

Πραγματοποιείται σήμερα Δευτέρα 3 Οκτωβρίου ώρα 5 μ.μ. η έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού με μοναδικό θέμα τις εξελίξεις σχετικά με το κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας. Η συνεδρίαση γίνεται μετά από κοινό αίτημα που υπέγραψαν 14 δημοτικοί σύμβουλοι από πέντε δημοτικές παρατάξεις στο Δήμο Θερμαϊκού. Και δεδομένου ότι ο αριθμός τους υπερβαίνει το 1/3 του συνόλου των δημοτικών συμβούλων, η διοίκηση του Δήμου ήταν υποχρεωμένη να συγκαλέσει το Σώμα.

Η απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ για την εκποίηση του κάμπινγκ, έχει προκαλέσει ζωηρές αντιδράσεις δεδομένου ότι αν υλοποιηθούν τα σχέδιά του, που είναι η κατασκευή πολυτελών κατοικιών και "πεντάστερου" ξενοδοχείου All Inclusive, αυτό θα σημάνει την κοπή των περισσότερων απο τα χιλιάδες δέντρα που υπάρχουν στο χώρο, πολλά εκ των οποίων είναι αιωνόβια, την κατάληψη της παραλίας με αποκλεισμό των δημοτών να τη χρησιμοποιούν.

Σημειώνεται ότι η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Θερμαϊκού με μία μελέτη που είχε εκπονήσει το έτος 20014, εξέφραζε την πλήρη αντίθεσή της στην πρόθεση του ΤΑΙΠΕΔ να καταστραφεί το κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας, να κοπούν εκατοντάδες από τα δέντρα του και να χτιστούν εκεί πολυτελείς βίλες, υπογραμμίζοντας ότι με την τσιμεντοποίηση αυτή "δεν ωφελείται ο τουριστικός χαρακτήρας της περιοχής". Η θέση αυτή της Τεχνικής Υπηρεσίας δεν έχει αλλάξει  τα χρόνια που μεσολάβησαν έκτοτε.

Πρόταση των κατοίκων και των περισσότερων δημοτικών παρατάξεων, είναι ο χώρος του εγκαταλειμμένου κάμπινγκ Αγίας Τριάδας να περιέλθει στην αποκλειστική κυριότητα του Δήμου Θερμαϊκού. Προκειμένου, εκτός από την επαναλειτουργία ενός τμήματός του ως κάμπινγκ, για να αποδίδει έσοδα στα ισχνά δημοτικά ταμεία, να λειτουργήσει και ως πολυχώρος πολιτιστικών, εκπαιδευτικών και αθλητικών δραστηριοτήτων που τόση ανάγκη έχει η περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.