Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Παραμένει μέχρι το 2014 το νοσοκομείο "Παναγία"


Παραμένει τελικά, τουλάχιστον μέχρι τέλους του 2014, το νοσοκομείο «Παναγία», στις εγκαταστάσεις της Νέας Κρήνης, καθώς το υπουργείο Υγείας έκανε δεκτή τροπολογία για την παράταση της σύμβασης λειτουργίας του και τη διασφάλιση εργαζομένων.

Παράλληλα, προχωρά τις ενέργειες για την κατασκευή της νέας πτέρυγας στο νοσοκομείο «Αγιος Παύλος», όπου σχεδιάζεται να ενσωματωθούν μελλοντικά οι υπηρεσίες του «Παναγία».
Το χτεσινό «ναι» στην πολυσυζητημένη τροπολογία, γέμισε με ανακούφιση το προσωπικό του «Παναγία», το οποίο είχε εντείνει τις τελευταίες εβδομάδες τις κινητοποιήσεις του ζητώντας να μην υποβαθμιστεί το νοσοκομείο. Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο η διοίκηση της 4ης ΥΠΕ (Υγειονομική Περιφέρεια) Μακεδονίας- Θράκης είχε ανακοινώσει αιφνιδιαστικά ότι μετακινούνται κρεβάτια τριών κλινικών.
Η αντίδραση των εργαζομένων στο «Παναγία» ήταν άμεση, με τη συμπαράσταση φορέων και δήμων. Οι διαμαρτυρίες επικεντρώνονταν στην ακύρωση του σχεδίου μεταφοράς των 15 από τα 30 κλινών της Ουρολογικής, των 8 από τα 22 της Νευρολογικής και των 5 από τα 12 της Ενδοκρινολογικής στον «Αγιο Παύλο». Παράλληλα, αίτημα ήταν να διασφαλιστεί το εργασιακό μέλλον των 65 εργαζομένων του ομίλουEuromedica-  ιδιοκτήτη του κτιρίου όπου στεγάζεται το «Παναγία».

Τι αλλάζει με την τροπολογία
Με την τροπολογία δίνεται μεταβατική λύση στο σίριαλ για το «Παναγία». Με χαμηλότερο ενοίκιο, το υπουργείο Υγείας δέχτηκε να παραμείνει το «Παναγία» στις γνωστές εγκαταστάσεις. Η παράταση της σύμβασης λειτουργίας, σύμφωνα με την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ που έγινε δεκτή, αφορά το χρονικό διάστημα από 1-5-2012 μέχρι 31-12-2014. Παράλληλα, προβλέπεται διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων της Euromedica, μέχρι να ολοκληρωθεί η ανέγερση της νέας πτέρυγας 200 κλινών δίπλα στον «Αγιο Παύλο».
«Είναι ένα θετικό βήμα για εμάς και για τους ασφαλισμένους. Είμαστε όμως επιφυλακτικοί. Περιμένουμε να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε να λυθούν τα διαδικαστικά προβλήματα και να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ για να γίνει η νέα πτέρυγα», επισημαίνει στο «www.agelioforos.gr» πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων στο «Παναγία» Ελένη Μπακιρλή.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.