Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Ρεκόρ μεταμοσχεύσεων στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο


Νέο ρεκόρ στις μεταμοσχεύσεις «έσπασε» το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, χάρη στην αυταπάρνηση του προσωπικού,που καλείται να ανταποκριθεί 365 μέρες τον χρόνο, όλο το 24ωρο, όποτε βρεθεί διαθέσιμο μόσχευμα.

Η ομάδα του μεγαλύτερου μεταμοσχευτικού κέντρου της χώρας,παρά τις αντιξοότητες λόγω της οικονομικής κρίσης, μέσα στο 2012 έδωσε ξανά ζωή και ελπίδα σε 48 ανθρώπους,οι οποίοι απέκτησαν καινούριο ήπαρ,αλλά και σε 60 νεφροπαθείς στους οποίους μεταμοσχεύτηκαν υγιείς νεφροί.
Στο κέντρο μεταμοσχεύσεων του Ιπποκράτειου έχουν γίνει μέχρι σήμερα περισσότερες από 1.400 μεταμοσχεύσεις νεφρού σε ενήλικες και άλλες 160 σε παιδιά. Επιπλέον, έχουν σωθεί χάρη στην μεταμόσχευση ήπατος τουλάχιστον 450 ασθενεις από κάθε γωνιά της Ελλάδας,ανάμεσά τους και παιδιά με σοβαρά ηπατικά προβλήματα.
«Ο αριθμός των δοτών έχει αυξηθεί και χάρη στους αφανείς ήρωες, το προσωπικό της κλινικής,τα περισσότερα μοσχεύματα αξιοποιούνται,εκτός , κριθούν ακατάλληλα για ιατρικούς λόγους. Το 2012 χρησιμοποιήθηκαν μόνο δυο μοσχεύματα που λάβαμε από το εξωτερικό,ενώ δυο παιδιά χρειάστηκε να μεταβούν στο εξωτερικό για μεταμόσχευση», δήλωσε στο "agelioforos.gr" o Βασίλειος Παπανικολάου, διευθυντής της χειρουργικής κλινικής μεταμοσχεύσεων,στο περιθώριο της εκδήλωσης κοπης πίτας που έγινε σήμερα το μεσημέρι στο Ιπποκράτειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.