Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Κλέφτες "ξήλωσαν" τις σχάρες του 2ου Δημοτικού Μηχανιώνας


Απίστευτο θράσος, είχαν άγνωστοι κλέφτες, που μπήκαν στο προαύλιο του 2ου δημοτικού σχολείου Νέας Μηχανιώνας για να κλέψουν τις μαντεμένιες σχάρες οι οποίες υπήρχαν στα φρεάτια υδροσυλλογής και τα κανάλια απορροής των όμβριων υδάτων.

Η κλοπή, όπως είπε στο «Φάρο του Θερμαϊκού» ο διευθυντής του σχολείου κ. Νίκος Παλαμπουγιούκης, έγινε σε δύο δόσεις: Τη νύχτα του περασμένου Σαββάτου, 19 Ιανουαρίου, οι άγνωστοι δράστες πήδηξαν από την περίφραξη του σχολείου, μπήκαν στο προαύλιο και ξήλωσαν 4 μαντεμένιες από τις μαντεμένιες σχάρες. Ενώ επανήλθαν δύο νύχτες αργότερα, το βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτη, κλέβοντας άλλες δύο σχάρες.
Μαθητές του 2ου δημοτικού σχολείου Ν.Μηχανιώνας κατά την παραλαβή ηλεκτρονικών υπολογιστών που δώρισαν φίλαθλοι
Εντύπωση προκαλεί ο τρόπος με τον οποίο αφαιρέθηκαν οι σχάρες, καθώς ζυγίζουν 100 κιλά περίπου η κάθε μία. Όπως εκτιμά ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού του δήμου Θερμαϊκού κ. Κώστας Βογιατζής, οι άγνωστοι δράστες θα πρέπει να χρησιμοποίησαν μηχανικό μέσο για να τις σηκώσουν δεδομένου του βάρους της κάθε σχάρας.
Η αφαίρεση σχαρών πέραν του οικονομικού κόστους εκθέτει σε σοβαρούς κινδύνους τα παιδιά του σχολείου, τους δασκάλους και τους γονείς των παιδιών, καθώς από την μία στην άλλη στιγμή μπορεί να βρεθούν ανυποψίαστοι σε... κενό. 
«Μετά την ενέργεια αυτή, αναγκαστήκαμε να κολλήσουμε τις υπόλοιπες σχάρες με οξυγονοκόλληση πάνω στη βάση τους για να μην μπορούν να αφαιρεθούν», σημείωσε ο διευθυντής του 2ου δημοτικού σχολείου Νέας Μηχανιώνας.
Οι έρευνες στρέφονται γύρω από συγκεκριμένη ομάδα ατόμων που «δρα» στην ευρύτερη περιοχή και αφαιρεί σχάρες -και άλλες μεταλλικές κατασκευές- προκειμένου να τις πουλήσει σε τρίτους. Η αξία της κάθε σχάρας υπολογίζεται στα 200 ευρώ η κάθε μία.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.